Bobkový list celý

 
Koření Bobkový list celý
Balení 5 g 20 Kč koupit Balení 20 g 80 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 400,- / 100 g
Cena: 400,- / 100 g
Jak se bobkový list řekne:
jiné názvy: bobek, vavřín
latinsky: Laurus nobilis
anglicky: bay leaf, laurel bay
německy: Lorbeerblatt
francouzsky: laurier

Bobkový list se hodí do všech marinád, hlavně ke zvěřině a do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle stačí jeden list. Koření hraje v omáčce prim! Staré přísloví říká, že omáčka v kuchyni je stejně důležitá jako dirigent v orchestru.

Chuť a vůně Lehce nahořklá chuť s tóny muškátového oříšku a kafru.
Druh kuchyně, ve které se bobkový list s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Přední Asie, Středomoří
Na co se používá Do smetanových omáček, polévek, při nakládání masa, okurek a hub, pečení masa, zvláště zvěřiny, nezbytná součást rajské omáčky a bešamelu. Také se přidává do pokrmů z mořských plodů, luštěnin, zeleniny i rýže.
Země původu Turecko
Bobkový list nabízíme v těchto variantách