Bobkový list celý

 
Koření Bobkový list celý
Balení 5 g 20 Kč koupit Balení 20 g 80 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 400,- / 100 g
Cena: 400,- / 100 g
Jak se bobkový list řekne:
jiné názvy: bobek, vavřín
latinsky: Laurus nobilis
slovensky: bobkový list
anglicky: bay leaf, laurel bay
německy: Lorbeerblatt
francouzsky: feuille de laurier
vietnamsky: lá nguyệt quế
rusky: Лавровый лист

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření polévek, omáček a marinád a těžko si tak bez něj můžeme představit třeba svíčkovou nebo rajskou omáčku.

Bobkový list se skvěle hodí téměř ke všem druhům masa s omáčkou, guláši nebo houbám. A pokud holdujete vegetariánské kuchyni, určitě jej zkuste přidat k tofu nebo jiným alternativám masa. Pokud nechcete v hrnci lovit bokové listy, můžete použít mletou variantu tohoto koření, která vám ušetří pátrání naběračkou v hustých omáčkách.

Kromě vaření je bobkový list důležitý i při nakládání zeleniny do octa, jako jsou okurky, zelí nebo houby.

Chuť a vůně Lehce nahořklá chuť s tóny muškátového oříšku a kafru.
Druh kuchyně, ve které se bobkový list s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Přední Asie, Středomoří
Na co se používá Bobkový list se přidává do smetanových omáček, polévek, při nakládání masa, okurek a hub, pečení masa, zvláště zvěřiny, nezbytná součást rajské omáčky a bešamelu. Také slouží k dochucování pokrmů z mořských plodů, luštěnin, zeleniny i rýže.
Země původu Turecko
Bobkový list nabízíme v těchto variantách