Koření Bobkový list celý
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření polévek, omáček a marinád a těžko si tak bez něj můžeme představit třeba svíčkovou nebo rajskou omáčku.
Bobkový list se skvěle hodí téměř ke všem druhům masa s omáčkou, guláši nebo houbám. A pokud holdujete vegetariánské kuchyni, určitě jej zkuste přidat k tofu nebo jiným alternativám masa. Pokud nechcete v hrnci lovit bokové listy, můžete použít mletou variantu tohoto koření, která vám ušetří pátrání naběračkou v hustých omáčkách.
Kromě vaření je bobkový list důležitý i při nakládání zeleniny do octa, jako jsou okurky, zelí nebo houby.
Chuť a vůně
Lehce nahořklá chuť s tóny muškátového oříšku a kafru.
Kde se pěstuje
Přední Asie, Středomoří
Na co se používá
Bobkový list se přidává do smetanových omáček, polévek, při nakládání masa, okurek a hub, pečení masa, zvláště zvěřiny, nezbytná součást rajské omáčky a bešamelu. Také slouží k dochucování pokrmů z mořských plodů, luštěnin, zeleniny i rýže.
Země původu
Turecko
Etiketa pro celý bobkový list
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Bobkový list nabízíme v těchto variantách
Dávkování celého bobkového listu
Narazili jste v receptu na celý bobkový list a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 0,3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 0,4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 1 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 1 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste celého bobkového listu měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se bobkový list řekne:
jiné názvy:
|
bobek, vavřín
|
latinsky:
|
Laurus nobilis
|
slovensky:
|
bobkový list
|
anglicky:
|
bay leaf, laurel bay
|
německy:
|
Lorbeerblatt
|
francouzsky:
|
feuille de laurier
|
vietnamsky:
|
lá nguyệt quế
|
Druh kuchyně, ve které se bobkový list s oblibou používá
Na co se bobkový list většinou používá
Kde koupím celý bobkový list?
Nejenom celý bobkový list, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně celého bobkového listu.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě