Adamovo medové koření
Sladké, voňavé, mírně pikantní a neodolatelně lahodné. Takové je Adamovo medové koření, které spojuje jemnou sladkost medu a třtinového cukru s voňavými bylinkami a špetkou česneku. Výsledkem je dokonalá směs, která se hodí nejen na maso, ale i na pečenou zeleninu, sýry nebo dokonce domácí slané snacky. Stačí posypat, promíchat, nechat rozvonět a užít si tu skvělou chuť!
Jak Adamovo medové koření použít?
Díky své vyvážené sladko-kořeněné chuti je tato směs ideální pro mnoho variant:
- Na pečené a grilované maso – Skvělé na kuře, krůtu, vepřovou pečeni i šťavnatá žebírka. Maso stačí potřít olejem, posypat kořením a dát péct nebo grilovat.
- Do marinád – Směs můžete smíchat s olejem, jogurtem nebo rajčatovým protlakem a vytvořit lahodnou marinádu na maso i zeleninu.
- Na pečenou zeleninu – Sladké tóny medu a koření krásně vyniknou třeba na pečené dýni, batátech nebo mrkvi. Stačí zeleninu promíchat s trochou oleje a kořením a dát do trouby.
- Na sýry – Vyzkoušejte na grilovaný hermelín nebo pečený kozí sýr. Jemná sladkost medu se sýrem vytvoří nečekaně dokonalou kombinaci.
- Do slaných snacků – Přidejte trochu této směsi do těsta na domácí slané krekry nebo smíchejte s popcornem pro originální chuť.
Tip na pečená žebírka s medovou krustou
Pečená žebírka s medovou glazurou jsou naprostá klasika! Nejprve smíchejte 2 lžíce Adamova medového koření, 2 lžíce medu, 2 lžíce oleje, 1 lžíci pomerančové šťávy nebo citronové kůry, 2 drcené stroužky česneku a 1 lžíci jablečného octa. Touto směsí důkladně potřete 1 kg vepřových žebírek a nechte marinovat ideálně přes noc, nebo alespoň 2 hodiny v lednici.
Předehřejte troubu na 150 °C, vložte žebírka do pekáče, přikryjte alobalem a pomalu pečte přibližně 2,5 hodiny, dokud nejsou měkká. Poté sundejte alobal, potřete výpekem smíchaným s trochou medu a jablečného octa a pečte dalších 15–20 minut na 200 °C, dokud glazura krásně nezezlátne. Pokud máte možnost, dejte žebírka na pár minut pod gril nebo je dokončete na venkovním grilu pro intenzivnější chuť a křupavější povrch.
Extra tip: Pokud chcete glazuru ještě vylepšit, po upečení svařte výpek s trochou medu a octa a potřete tím žebírka těsně před servírováním. Dodá to masu ještě intenzivnější chuť a krásný lesk.
Doporučené dávkování
2 polévkové lžíce koření na 1 kg masa
Složení Adamova medového koření
Může obsahovat stopové množství celeru.
Země původu
Česká republika
Etiketa pro Adamovo medové koření
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování Adamova medového koření
Narazili jste v receptu na Adamovo medové koření a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 4 g |
Vrchovatá čajová lžička | 5 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 11 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 14 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste Adamova medového koření měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 2 polévkové lžíce koření na 1 kg masa.
Druh kuchyně, ve které se Adamovo medové koření s oblibou používá
Na co se Adamovo medové koření většinou používá
Kde koupím Adamovo medové koření?
Nejenom Adamovo medové koření, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně Adamova medového koření.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě