Skořice cejlonská celá

 
Koření Skořice cejlonská celá
Balení 20 g 38,- Kč koupit Balení 40 g 76,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 190,- / 100 g
Cena: 190,- / 100 g
Jak se skořice řekne:
latinsky: Cinnamomum zeylanicum

Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky tomu se může konzumovat přímo žvýkáním tyčinek této kůry.

Celé kousky cejlonské skořice se obvykle louhují. Její jemná chuť se skvěle hodí k ochucení sladkých jídel jako např. kaše, moučníky, kompoty, či do pudinků, jablkových závinů. Celé svitky skořice se rovněž s oblibou přidávají do horkých nápojů, svařeného vína nebo punče. Stejně jako čínská skořice má své pevné místo v asijské a indické kuchyni, kde se přidává do slaných masitých jídel.

Chuť a vůně Jemnější sladká chuť i vůně s nádechem citrusů.
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Srí Lanka, Indonésie
Na co se používá Při přípravě svařeného vína, punče, kompotů, masitých pokrmů v indické a asijské kuchyni.
Země původu Indonésie