Skořice cejlonská celá
Balení 20 g 38 Kč koupit Balení 50 g 95 Kč koupit volná
váhavybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem v e-shopu a na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 190 Kč/ 100 g
Cejlonská skořice celá
 

Cejlonská skořice celá / Koření

Cejlonská skořice není tvrdá a dřevitá jako ta čínská, kterou známe třeba ze svařeného vína, ale jemná, papírově tenká a příjemně sladká. Tato skořice je parádní pomocník do sladké i slané kuchyně. Má decentní citrusový podtón a není tak štiplavá, takže se skvěle hodí i tam, kde nechcete, aby koření přebilo ostatní chutě. Stačí jeden svitek a pokrm nebo nápoj dostane jemnou, hřejivou vůni, která v kuchyni vydrží ještě dlouho po jídle.

Kdy použít celou skořici?

Na rozdíl od mleté skořice se svitky louhují pomalu, zato intenzivně a rovnoměrně. Nepřepálí se, nehořknou a jejich chuť se uvolňuje postupně. Výhodou je i to, že je po vaření snadno vyjmete, takže nezanechávají v jídle zbytky ani kal.

Na co se cejlonská skořice hodí?

Celé tyčinky cejlonské skořice můžeme dát jak do poličky s kořením, tak klidně i do šuplíku s čajem. Přidává se do nápojů, vaří se s ovocem, hodí se do sladkých jídel i do exotických receptů. A vždycky navodí tu správnou hřejivou náladu. Zkuste ji použít třeba takto:

  • Do svařeného vína nebo punče – stačí jeden svitek na hrnek, chvíli povařit s hřebíčkem, badyánem a pomerančem a máte zimní večer jako malovaný.
  • Do kompotu – při vaření jablek, hrušek nebo švestek přidejte svitek skořice. Výsledná chuť bude jemná a přirozeně nasládlá.
  • Do mléčných kaší nebo pudinků – skořici dejte vařit rovnou s mlékem, nechá ho krásně provonět a dodá mu příjemnou hloubku.
  • Do jablečného závinu – svitek povařte pár minut v trošce vody a tímto voňavým výluhem pokapejte jablka před pečením. Chuť bude jemná a krásně rozprostřená.

Na závěr malý tip

Pokud si mícháte vlastní čajové směsi nebo chcete ochutit domácí müsli, zkuste skořici nastrouhat nahrubo nožem nebo struhadlem – její vůně se tak uvolní i bez dlouhého vaření a bude se krásně míchat s ostatními ingrediencemi.

Kde se pěstuje Srí Lanka, Indonésie, Madagaskar
Země původu Srí Lanka
Etiketa pro celou cejlonskou skořici
 
Jak se skořice řekne:
latinsky: Cinnamomum zeylanicum
slovensky: škorica cejlonská
anglicky: Ceylon cinnamon
německy: Ceylon-Zimt
francouzsky: cannelle de Ceylan
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Na co se skořice většinou používá
 

Kde koupím celou cejlonskou skořici?

Nejenom celou cejlonskou skořici, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně celé cejlonské skořice.

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě