Hřebíček mletý

 
Koření Hřebíček mletý
Balení 10 g 18,- Kč koupit Balení 40 g 72,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 180,- / 100 g
Cena: 180,- / 100 g
Jak se hřebíček řekne:
latinsky: Eugenia caryophyllata

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu. Patří také k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Tvoří součást mnoha směsí koření, např.Garam Masála, Koření pěti vůní a kari.

Chuť a vůně Štiplavě hořkosladká chuť, příjemně aromatická vůně.
Druh kuchyně, ve které se hřebíček s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Moluky, Indie, Srí Lanka, Madagaskar, Reunion
Na co se používá Na kořenění sladkých pokrmů, cukroví a pečiva. Dochutit s ním lze hovězí maso, omáčky, marinády, šunku, rýži. Patří do mnoha směsí orientální kuchyně.
Země původu Madagaskar
Hřebíček nabízíme v těchto variantách