Koření Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Balení 20 g 40 Kč koupit Balení 40 g 80 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 200,- / 100 g
 

Koření Hřebíček mletý

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu. Patří i k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Tvoří součást mnoha směsí koření, např.Garam Masála, Koření pěti vůní a kari.

Chuť a vůně Štiplavě hořkosladká chuť, příjemně aromatická vůně.
Kde se pěstuje Moluky, Indie, Srí Lanka, Madagaskar, Reunion
Na co se používá Na kořenění sladkých pokrmů, cukroví a pečiva. Dochutit s ním lze hovězí maso, omáčky, marinády, šunku, rýži. Patří do mnoha směsí orientální kuchyně.
Země původu Madagaskar, Brazílie, Komory, Indonézie, Zanzibar
Etiketa pro mletý hřebíček
Hřebíček nabízíme v těchto variantách
 
Jak se hřebíček řekne:
latinsky: Eugenia caryophyllus
slovensky: klinček
anglicky: clove, cloves
německy: Nelken, Gewürznelken
francouzsky: clou de girofle, giroflier
Druh kuchyně, ve které se hřebíček s oblibou používá