Novinky a recepty

Velké čtení o koření

Velké čtení o koření

Tak už zase rozdáváme chytrý rady o koření 🙈. Tentokrát si můžete v časopisu Květy přečíst velký článek o koření proti nemocem, na co se hodí a co léčí. Zároveň radíme jaké koření je nejlepší pro zimní období a které nás příjemně zahřeje 🤗. Časopis vychází dnes 16. ledna 2020.Pokračovat
 
Vánoční otevírací doba 2019

Vánoční otevírací doba 2019

Milí zákaznící, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu u nás v obchodě. Kromě běžné otevírací doby, bude otevřeno ještě v následující dny:Pokračovat
 
Vánoční degustace 2019

Vánoční degustace 2019

Srdečně vás zveme v sobotu 7. prosince 2019 v 18 hodin na vánoční degustaci vín, která tradičně proběhne v našem obchodě. Již 6. setkání pod taktovkou zkušeného sommeliera pana Petra Bejblíka bude tentokrát zaměřené na tzv. naturální vína, která jsou v dnešní době velmi populární a žádaná.Pokračovat
 
Vánoční pečení

Vánoční pečení

Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panikařit, ale např. některé druhy perníčků, pro které zaručeně budete potřebovat naše perníkové koření, je vhodné začít péct tři týdny před Štědrým dnem.Pokračovat
 
Čas na svařené víno

Čas na svařené víno

Letošní podzim byl nezvykle dlouho teplý a kdo by čekal na konci října takové krásné slunečné počasí. I když u nás v Království jsme spíše příznivci tepla, stejně se už od léta těšíme, až přijdou první chladné dny a my si konečně můžeme udělat pořádný svařák.Pokračovat
 
Hobby naší doby o koření

Hobby naší doby o koření

To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Hobby naší doby. Nejprve si s paní Jiřinou Bohdalovou povídali o tom, že namíchat si svojí vlastní směs koření nemusí být až tak těžké a stačí nám k tomu náš nos a jazyk.Pokračovat
 
Burčák 2019

Burčák 2019

Jestli jste smutní, že se pomalu letní dny krátí a slunečních paprsků bude čím dál méně, tak si přijďte pro lahvinku burčáku, který k nám právě dorazil z Moravy. V hroznech moravského muškátu, ze kterého je vyroben, je totiž ukryto tolik sluníčka, že vás to rozzáří až do Mikuláše.Pokračovat
 
Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni.Pokračovat
 
14 tipů, jak si pořádně okořenit grilování

14 tipů, jak si pořádně okořenit grilování

Grilovací sezóna je v plném proudu a my vám přinášíme tyto zajímavé tipy, jak dát grilovanému masu, rybám i zelenině nové chutě.Pokračovat
 
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat
 
Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad

Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad

S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře. Děvčatům a chlapcům z druhého ročníku jsme ukázali tuzemské i exotické koření a směsi, o kterých se v uplynulých týdnech učili a nyní tak měli možnost si jednotlivé druhy prohlédnout, očichat i ochutnat.Pokračovat
 
Bylinkový den v Zemědělském muzeu

Bylinkový den v Zemědělském muzeu

V sobotu 27. dubna 2019 vás všechny srdečně zveme do Národního zemědělského muzea v Praze, kde se koná tradiční Bylinkový den. Kromě zajímavých přednášek a workshopů se můžete zastavit i u našeho stánku, kde budeme mít výběr toho nejlepšího koření, bylinek a čajů z našeho obchodu.
 
Změna názvu produktu Čertovo lejno

Změna názvu produktu Čertovo lejno

Milí zákazníci, rádi bychom Vás upozornili na změnu názvu u produktu Čertovo lejno. Koření asafoetida, kterému se lidově říká Čertovo lejno, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny ferula asafoetiada, která má velice příjemnou vůni a chuť podobnou cibuli a časneku.Pokračovat
 
Suchej únor

Suchej únor

Pro ty z vás, kteří jste se přidali k aktivitě "Suchej únor", máme v nabídce speciální směsi čajů, kávy a koření, které vám pomůžou tento strastiplný měsíc přečkat.Pokračovat
 
Tisíc chutí do nového roku

Tisíc chutí do nového roku

Už za pár hodin nastane nový rok, který bude mít přesně 365 dní. A my vám přejeme, abyste do každého toho dne měli tisíc chutí a aby vám každý ten den dalších tisíc nových chutí přinesl 😜.Pokračovat
 
Výběrový badyán

Výběrový badyán

Pokud se chystáte na výrobu adventního věnce, tak se u nás nezapomeňte zastavit pro badyán a skořici. Badyánky jsme pro vás ručně speciálně vybrali ty nejkrásnější.Pokračovat
 
Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)

Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)

Často k nám chodí zákazníci a stěžují si, jak marně shání celý vanilkový lusk. U nás v obchodě jsou pak ale v šoku. Nejen, že vanilkové lusky máme, ale dokonce si i můžou vybrat z více druhů.Pokračovat
 
Krásné léto!

Krásné léto!

Ať už jedete na dovolenou na Mácháč nebo do Číny, přejeme vám krásné léto a těšíme se na vás!
 
A je to čerstvé?

A je to čerstvé?

Moc nám záleží na tom, aby všechno, co prodáváme, bylo čerstvé a kvalitní. A tak jsme udělali malý experiment. Přesně před měsícem jsme zasadili semínka lichořeřišnice a schválně jestli dokáží vyklíčit a jsou tedy zdravá a čerstvá. A tady vidíte jak se jim dnes daří 👩‍🌾
 
Dárkové balení čajů

Dárkové balení čajů

Hledáte nějaký menší originální dárek? Nachystali jsme pro vás plechové dózičky s čaji v dárkovém balení. Vybírat můžete z různých motivů a velikostí dóziček a samozřejmě z různých druhů čajů černých, zelených i ovocných. Takže určitě najdete vhodný dárek snad pro kohokoliv :-).
 
myTaste.cz