Výběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé kořenky je popis obsahu.
Složení sady:
PEPŘ ANDALIMAN
Vzácné a výrazné koření pochází z oblasti severní Sumatra v Indonésii. Svými svěžími, pikantními tóny evokuje pikantní charakter limetky. Skvělé na ryby i drůbež.
PEPŘ MALABARSKÝ
Pepř z indické oblasti Malabar nazývaný též tygří pepř. Velmi aromatický s jemným ovocným aroma. Ideální na pečené a grilované maso.
PEPŘ BANASURA UZENÝ
Jedinečnost tohoto pepře spočívá v jeho bobulích, které jsou neobvykle velké a mnohem aromatičtější než u jiných druhů pepře.
PEPŘ DLOUHÝ
Chuť je ostrá a mírně sladká. S oblibou se používá ve francouzské kuchyni. Přidává se do sýrových a vinných omáček, chutney a zeleninových směsí.
PEPŘ GUINEJSKÝ - RAJSKÁ ZRNA
Štiplavá chuť, jemnější než u černého pepře, s nádechem citrusů. Na pečená masa, ryby, dresinky nebo marinády. Také do pečiva, a k dochucení nápojů.
PEPŘ KUBEBOVÝ
Štiplavá lehce nahořklá chuť podobná novému koření a muškátovému oříšku s jemně kafrovou vůní. Výborný na pečená masa, zvěřinu, těstoviny, sýry a paštiky.
PEPŘ RŮŽOVÝ
Červené bobule jsou křehké a spíše aromatické. Hodí se jako dekorační koření do masitých i některých zeleninových jídel. Také se používá do dezertů a nápojů.
PEPŘ ZELENÝ UZENÝ
S jemným kouřovým aroma bukového dřeva s intenzivní vůní i příjemnou křupavostí. Na drůbež, ryby, zvěřinu, do paštik, krémových omáček i polévek.
PEPŘ SEČUÁNSKÝ
Není to pravý pepř, ale tobolky žlutodřeva peprného. Používá se především v čínské, indické a japonské kuchyni. Je vhodné ho předem jemně opražit 1-2 min.
PEPŘ TELLICHERRY
Pepř Tellicherry je vhodný pro všechny druhy masa, do omáček, dresinků.
PEPŘ VERBENA
Se svou mírnou kořenitostí, jemnými hořkými vůněmi a intenzivní citrusovou notou výborně hodí na ryby, drůbež a asijská jídla, zvláště vietnamské kuchyně.
PĚT PEPŘŮ
Mix barevných a sečuánského pepře pro dokonalé dochucení i dekoraci.
Sada celkem obsahuje 80 g koření.