Americké rumové koření
Takhle má vypadat grilovačka jako z amerického jihu! Když maso syčí na rozpáleném grilu, kolem se line omamná vůně koření a do toho se mísí jemný závan rumu. Americké rumové koření přináší přesně tuhle atmosféru – směs pepře, papriky, bylinek a kapky rumového aroma dodá každému soustu ten správný říz. Skvěle se hodí na steaky, žebírka, šťavnaté kuřecí kousky nebo třeba obyčejné buřty na pivě, které posune na úplně jinou úroveň.
Ať už maso pečete, grilujete, nebo ho pomalu táhnete v troubě, stačí ho jen důkladně potřít tímhle kořením, nechat chvíli odležet a pak už jen čekat na tu dokonalou karamelizovanou kůrčičku. Přidejte pár kapek bourbonu do marinády a dostanete chuťovou bombu, která vás přenese přímo na verandu dřevěného ranče kdesi v Tennessee.
Jak Americké rumové koření použít?
Tohle koření není žádná jemná směska na lehoučké salátky. Je to pořádná dávka chuti, která umí rozjet grilovačku, rozvonět troubu a proměnit i obyčejné maso v něco, na co budete vzpomínat ještě druhý den. A jak na to?
- Steaky a burgery – Maso stačí lehce potřít olejem, bohatě posypat tímhle kořením a nechat chvilku odpočinout. Pak ho hoďte na pořádně rozpálený gril a opékejte zprudka, aby se zatáhlo a zachovalo si šťavnatost. Když si přidáte do marinády ještě kapku rumu nebo bourbonu, bude to dokonalé.
- Žebírka a křídla – Nejlepší věc na pomalé pečení i grilování. Smíchejte koření s trochou medu a oleje, maso pořádně obalte, nechte odležet a pak už jen pomalu táhněte v troubě nebo na grilu. Výsledek? Maso, které se rozpadá na jazyku a přitom má krásně kořeněnou, karamelizovanou kůrčičku.
- Buřty na pivě – Klasika, která si říká o vylepšení! Stačí buřty naříznout, zasypat tímhle kořením, zalít tmavým pivem a nechat se péct v troubě nebo pomalu táhnout na ohni. Výsledkem je chuť, která se krásně propojí s rumovým aroma a pivní hořkostí.
- Grilovaná kuřecí křidýlka – Hoďte je do misky, posypte pořádnou dávkou koření, zakápněte olejem a nechte přes noc v lednici. Pak je jen šoupněte na gril nebo do trouby a připravte se na neuvěřitelně šťavnaté maso s nádhernou kořeněnou vůní.
- Marinované vepřové – Když smícháte koření s dijonskou hořčicí, trochou medu a rumem, dostanete luxusní marinádu, která se hodí na vepřovou panenku nebo třeba pečenou krkovici.
- Karbanátky nebo sekaná – Když přidáte Americké rumové do mletého masa, dostanete naprosto originální a vynikající karbanátky. Koření se skvěle hodí jak do domácích karbanátků a burgerů, tak i třeba i do sekané. Stačí koření promíchat s masem, přidat trochu hořčice, strouhanky a vajíčko – a máte z obyčejného jídla naprostou lahůdku.
Grilování s vůní jižanského ranče
Tohle koření není pro slabé povahy. Je to směs, která dává masu charakter, šmrnc a pořádnou dávku chuti. Ať už chystáte víkendovou grilovačku s přáteli, nebo si jen chcete zpříjemnit večeři něčím výjimečným, Americké rumové koření zajistí, že na vaše kuchařské umění se jen tak nezapomene. Takže rozehřejte gril, nachystejte maso a dejte tomu pořádný říz!
Doporučené dávkování
2 polévkové lžíce koření na 1 kg masa
Složení Amerického rumového koření
pepř,
paprika,
koriandr,
sůl (8 %),
cibule,
cukr,
česnek,
glutamát sodný e621,
rostlinný olej (řepkový),
tymián,
bazalka,
nové koření,
rumové aroma (0,1 %)
Země původu
Česká republika
Etiketa pro Americké rumové koření
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Míša z Království doporučuje
Aby se zachovalo rumové aroma, maso okořeňte až těsně před koncem tepelné úpravy. Upečené maso naporcujte, zalijte šťávou, okořeňte a nechte ještě chvilku péct.
Dávkování Amerického rumového koření
Narazili jste v receptu na Americké rumové koření a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 9 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 12 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste Amerického rumového koření měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 2 polévkové lžíce koření na 1 kg masa.
Druh kuchyně, ve které se Americké rumové koření s oblibou používá
Na co se Americké rumové koření většinou používá
Kde koupím Americké rumové koření?
Nejenom Americké rumové koření, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně Amerického rumového koření.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě