Koření Skořice indonéská mletá
Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její chuť ostřejší až štiplavá.
Skořice se používá jak do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně, tak i do sladkých pokrmů. Vše, co se sladí cukrem, můžete také ochutit skořicí: kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový závin, svařené víno, punče apod. Zajímavou chuť docílíte i přidáním trochy skořice do kávy.
Chuť a vůně
ostřejší, štiplavější chuť i vůně
Kde se pěstuje
Indonésie, Čína, Thajsko
Na co se používá
Do moučníků, pudinků, kompotů, kaší, jablkových závinů, sušenek, svařeného vína a punče, přidává se do slaných masitých jídel indické a orientální kuchyně.
Země původu
Indonésie
Etiketa pro mletou indonéskou skořici
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Skořice je dostupná v těchto variantách
Dávkování mleté indonéské skořice
Narazili jste v receptu na mletou indonéskou skořici a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 10 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 13 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste mleté indonéské skořice měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se skořice řekne:
latinsky:
|
Cinnamomum cassia
|
slovensky:
|
škorica
|
anglicky:
|
cinnamom
|
německy:
|
Zimt
|
francouzsky:
|
cannelle
|
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
Na co se skořice většinou používá
Kde koupím mletou indonéskou skořici?
Nejenom mletou indonéskou skořici, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně mleté indonéské skořice.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě