Skořice indonéská mletá

 
Koření Skořice indonéská mletá
Balení 40 g 32,- Kč koupit Balení 80 g 64,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 80,- / 100 g
Cena: 80,- / 100 g
Jak se skořice řekne:
jiné názvy: kassie, kaneel, cinamom
latinsky: Cinnamomum cassia
anglicky: cinnamom
německy: Zimt
francouzsky: cannelle

Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její chuť ostřejší až štiplavá.

Skořice se používá jak do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně, tak i do sladkých pokrmů. Vše, co se sladí cukrem, můžete také ochutit skořicí: kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový závin, svařené víno, punče apod. Zajímavou chuť docílíte i přidáním trochy skořice do kávy.

Chuť a vůně ostřejší, štiplavější chuť i vůně
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Indonésie, Čína, Thajsko
Na co se používá Do moučníků, pudinků, kompotů, kaší, jablkových závinů, sušenek, svařeného vína a punče, přidává se do slaných masitých jídel indické a orientální kuchyně.
Země původu Indonésie