Paprika pálivá španělská

 
Koření Paprika pálivá španělská
Balení 30 g 21,- Kč koupit Balení 60 g 42,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 70,- / 100 g
Cena: 70,- / 100 g
Jak se pálivá paprika řekne:
latinsky: Capsicum

Mletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např. na sýrové pomazánky z plísňových sýrů. Hodí se tedy jak k dennímu použití v kuchyni, tak i na slavnostní tabuli s výběrem jednohubek.

Kapsacin, který je v pálivých paprikách bohatě zastoupen a který způsobuje v našich ústech tu známou ostrou a pálivou chuť, také tiší bolest a stimuluje srdce. Pokud hledáte do svého hrnce něco ještě pálivějšího, než jsou tyto papriky, doporučujeme různé druhy chilli papriček jako např. Habanero nebo Jalapeño. Oblíbený je také kayenský pepř. 

Chuť a vůně ostrá, pikantní chuť
Druh kuchyně, ve které se pálivá paprika s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu Španělsko