Koření na grilované ryby BIO
Když se spojí sladká paprika, šťavnatá citronová a pomerančová kůra a voňavý rozmarýn, vznikne koření, díky kterému vykouzlíte z každé ryby gastronomický zázrak na grilu.
Tahle směs koření voní po letní bylinkové zahradě, lehce štípne díky chilli a krásně zvýrazní přirozenou chuť rybího masa. Česnek a cibule dodají hloubku a jemně nasládlý základ, petržel s citronovou myrtou zase přinesou svěží, zelenou notu. Poměr bylinek a koření je vyvážený tak, aby rybu nezastínil, ale krásně doplnil. Výsledkem je šťavnaté, voňavé a chuťově pestré jídlo, které se hodí jak na gril, tak do trouby. Toto koření ladí jak se sladkovodními rybami jako je pstruh nebo candát, tak i treskou, makrelou, lososem a dalšími mořskými rybami.
Jak koření na grilované ryby použít
Nejlépe uděláte, když koření promícháte s olivovým olejem a kapkou citronové šťávy, a pak marinádu vetřete přímo do masa. Před grilováním nebo pečením nechte rybu pár minut odpočinout, aby se chutě hezky spojily. Toto koření můžete ale použít i nasucho. V takovém případě stačí rybu jen jemně posypat před úpravou. Na co tedy můžeme toto koření použít?
- Na pstruha nebo lososa – směs koření smíchejte s olejem, potřete filet a dejte na gril. Citrusová vůně krásně rozvine chuť šťavnaté ryby a bylinky ji jemně podtrhnou.
- Do rybí polévky – koření krátce orestujte na másle spolu s cibulí a česnekem, přidejte rybí vývar a zeleninu. Polévka získá plnější chuť a příjemně bylinkový základ.
- Na grilované krevety – promíchejte koření s trochou másla, potřete krevety a rychle ogrilujte. Sladkost papriky a citrusy krásně ladí s mořskou chutí.
- Do omáčky k bílé rybě – koření zahřejte na pánvi s kapkou smetany nebo bílého vína. Vznikne jemná, svěží omáčka, která se hodí třeba k tresce nebo candátovi.
- Na pečenou zeleninu k rybě – posypte kořením brambory, cuketu nebo papriku a upečte v troubě. Bylinky a citrusová vůně propojí chuť přílohy s hlavním chodem.
Tip na závěr
Připravte si vynikající domácí rybí karbanátky. Stačí koření přimíchat do nasekaného rybího masa spolu s vajíčkem a strouhankou. Karbanátky budou voňavější, chutnější a překvapivě svěží, ideální třeba k lehkému letnímu salátu.

Na co se používá
ideální na grilované ryby, rybí polévky, rybí omáčky, saláty z ryb i pečené ryby.
Doporučené dávkování
1 polévková lžíce koření na 1 kg ryby
Složení grilovacího koření na ryby
Země původu
Německo
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pro grilovací koření na ryby
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Honza z Království doporučuje
Koření můžete také přidat do rybí omáčky nebo polévky pro zvýraznění chutí. Pečené ryby s touto směsí v troubě budou také skvělou volbou!
Koření na ryby nabízíme v těchto variantách
Dávkování grilovacího koření na ryby
Narazili jste v receptu na grilovací koření na ryby a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 7 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 9 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste grilovacího koření na ryby měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 1 polévková lžíce koření na 1 kg ryby.
Druh kuchyně, ve které koření na ryby s oblibou používají
Na co se koření na ryby většinou používají
Kde koupím grilovací koření na ryby?
Nejenom grilovací koření na ryby, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně grilovacího koření na ryby.
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě