Francouzský quiche ve velikonočním kabátku s křehkým těstem, nadýchanou vaječnou náplní, slaninou, pórkem, sýrem a voňavým kořením na míchaná vajíčka. Parádní tip na slavnostní oběd, velikonoční pohoštění i studenou večeři z lednice. A pokud přidáte špetku kurkumy, bude krásně žlutý jako jarní sluníčko. Pokračovat
|
Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguje už po staletí a navíc přidáme pár tipů na skvělé koření na brambory na všechny možné způsoby. Pokračovat
|
Černá fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech našly cestu do kuchyní po celém světě. Pokud jste o nich dosud jen slyšeli, nebojte se je vyzkoušet – jejich chuť a všestrannost vás příjemně překvapí. Pokračovat
|
Věděli jste, že i koření může být superhrdinou zimních dnů? Naše odbornice na koření, Míša Schneedorferová, byla hostem v populárním pořadu Receptář prima nápadů na televizi Prima, kde si společně s moderátorkou Markétou Mayerovou povídaly o tom, jaké koření vás spolehlivě zahřeje nejen v čase Vánoc. Pokračovat
|
Milí zákaznící, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu v letošním roce u nás v obchodě a zároveň vám popřáli krásné a klidné prožití těchto svátků. Pokračovat
|
Vánoční františky jsou pro mnohé synonymem sváteční atmosféry, vůně domova a vzpomínek na rodinné chvíle. Tradiční vůně jako santalové dřevo, skořice, jedlička či pomeranč evokují svátky a okamžiky klidu uprostřed hektického období. Tyto vůně přinášejí do domácnosti hřejivost, pocit tradice a nostalgii po vánočních radovánkách. Pokračovat
|
Právě jsme rozšířili naši nabídku vánočních františků, a to hned o 26 jedinečných vůní! Od tradičních vánoční esencí, které evokují sváteční pohodu, až po moderní a neotřelé varianty, které dodají Vánocům originální nádech. Pokračovat
|
Připravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými druhy koření. Pokud se však nechcete zdržovat mícháním, můžete si koupit naše hotové dokonale vyvážené perníkové koření. Pokračovat
|
Cukety kam se podíváš? Připravili jsme pro vás novou speciální směs koření na cukety a navíc přidali pár zajímavých tipů na další koření, které se k cuketám výborně hodí. Takže si užijte cuketové šílenství do grilování až po exotické cuketové kari. Pokračovat
|
Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept jak zajímavě zpracovat cukety, tak restovaná cuketová kolečka vás rozhodně nadchnou. Hotová jsou za pár minut a svou příjemnou chutí nadchne i vlažné příznivce této zeleniny.
Protože cukety mají nevýraznou chuť, je tajemství tohoto receptu ukryté ve správné volba koření. Pokračovat
|
Grilovaná cuketa je perfektní volba, když hledáte něco lehkého, co snadno připravíte během pár minut. Nejenže se skvěle hodí jako příloha k vašim oblíbeným grilovaným masům nebo rybám, ale můžete si ji vychutnat i jen tak – jako lehkou svačinku nebo stylový předkrm. Pokračovat
|
Pokud milujete kari, máme pro vás skvělý recept na cuketové kari, které je plné chutí a vůní. A protože máme v nabídce hned několik různých druhů kari koření, můžete vesele experimentovat a pokaždé si udělat kari trochu jinak. Pokračovat
|
Etiopská kuchyně může být na první pohled přehlížena, ale její chutě jsou neuvěřitelně pestré a plné překvapení. Jedním z pokladů této kuchyně je kořenící směs berbere, která díky své pikantní a kořeněné chuti okouzlí každého milovníka dobrého jídla. Pokračovat
|
V tomto dílu naší encyklopedie se podíváme na Baharat, směs koření nezbytnou pro perskou kuchyni. Zjistíme typické složení a ukážeme si, do jakých jídel se baharat hodí, včetně masa, omáček, dipů, zeleniny, rýže a luštěnin, a jak jej použít pro exotickou chuť vašich pokrmů. Pokračovat
|
Ajowan, známý také jako kopský kmín, je intenzivní koření s chutí podobnou anýzu a oregánu, které se pěstuje především v Indii a dalších asijských zemích. Pokračovat
|
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma. Pokračovat
|
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného proutku přidají jídlu barvu, chuť i vůni. Ale co to vlastně koření je? Jednoduše řečeno, jedná se o různé části rostlin, které se používají k ochucení a dochucení jídel. Pokračovat
|
Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám". Pokračovat
|
Slovo asado označuje jak způsob grilování masa v Jižní Americe, tak i maso samotné a společenskou událost spojenou s jídlem. Podobně jako severoamerické barbecue znamená asado jedinečný způsob vaření, kulturní tradici a hlavně speciální omáčky, které to doprovázejí. Pokračovat
|
Rozpalte své chuťové pohárky s touto naší žhavou směsí koření na kuřecí křidélka, která je pečlivě vytvořena tak, aby do vašich kulinářských dobrodružství vnesla výrazné a ohnivé chutě. Pokračovat
|