Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli jsme si přípravu domácí kari pasty, která by byla vždy po ruce v množství, které spotřebujeme a bez soli.
Existují různé varianty s citrónovou trávou a kafrovými lístky. Tyto dvě ingredience nejsou zcela běžně k mání, zvolili jsme proto jako náhradu limetkovou šťávu, která se opravdu osvědčila. Při domácích pokusech můžete koření libovolně přidávat a nebát se nečekaných chutí. Například chuťově zajímavou variantu kari pasty připravíte s kardamomem.
Kari pasta lze jednoduše připravit z tohoto koření:
Na jedno jídlo stačí
Chilli papričky namočíte předem do limetkové šťávy, aby řádně nasákly. Poté je nasypete spolu s kořením do misky, přidáte olej a utřete do pasty. A je to :-).