Husa na divoko není jen receptem, je to zážitek z rustikálně připravené tradiční drůbeže. Jedná se o klasický recept, který kombinuje bohatou chuť husy s výraznými tóny suchého červeného vína a klasickým kořením na divočinu. Tato kombinace dává masu jedinečnou a lahodnou chuť, která je neodolatelná.
Co budeme potřebovat
- 1 celá husa
- 350 ml suchého červeného vína
- 2 polévkové lžíce koření na divočinu
- sůl
Jak na to?
- Husu očistěte, umyjte a vysušte.
- Maso ze všech stran posypte kořením a osolte dle chuti.
- Husu umístěte do pekáče a podlijte červeným vínem.
- Cibuli nakrájejte na čtvrtky a přidejte ji k masu v pekáči.
- V předehřáté troubě na 180 °C pečte husu v přikrytém pekáči po dobu 2 hodin. Během tohoto času troubu neotevírejte.
- Po uplynutí dvou hodin přelijte husu jejím výpekem.
- Pekáč nechte odkrytý a pečte další hodinu do zlatova.