Husa na divoko

 
 Husa na divoko

Husa na divoko není jen receptem, je to zážitek z rustikálně připravené tradiční drůbeže. Jedná se o klasický recept, který kombinuje bohatou chuť husy s výraznými tóny suchého červeného vína a klasickým kořením na divočinu. Tato kombinace dává masu jedinečnou a lahodnou chuť, která je neodolatelná.

Co budeme potřebovat

  • 1 celá husa
  • 350 ml suchého červeného vína
  • 2 polévkové lžíce koření na divočinu
  • sůl

  

Jak na to?

  1. Husu očistěte, umyjte a vysušte.
  2. Maso ze všech stran posypte kořením a osolte dle chuti.
  3. Husu umístěte do pekáče a podlijte červeným vínem.
  4. Cibuli nakrájejte na čtvrtky a přidejte ji k masu v pekáči.
  5. V předehřáté troubě na 180 °C pečte husu v přikrytém pekáči po dobu 2 hodin. Během tohoto času troubu neotevírejte.
  6. Po uplynutí dvou hodin přelijte husu jejím výpekem.
  7. Pekáč nechte odkrytý a pečte další hodinu do zlatova.