Dnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje nebo nám posílí imunitu. V zimním jídelníčku by tak měla mít své pevné místo nejen známá a oblíbená skořice, hřebíček či pepř, ale i zázračná kurkuma, exotický kardamom i římský kmín a samozřejmě chilli papričky. Sychravé ráno bude mnohem snesitelnější, když den začnete s tradičním indickým čajem Dátá Chai Masála nebo si dáte rozmíchanou kurkumu s černým pepřem.
Kromě koření na zahřátí jsme si povídali i o dalších méně známých ingrediencích, které blahodárně působí na naše zdraví i chuťové buňky. Zmíněna tak byla černucha, pískavice nebo třeba čertovo lejno, jehož aroma, navzdory podivnému názvu, krásně provoní celou vaší kuchyň i byt příjemnou vůní cibule a česneku.
POSLECHNOUT ROZHOVOR