Mnoho gurmánů a šéfkuchařů metodu sous vide považuje za svatý grál přípravy masa. A přestože je tento způsob často spojen s luxusními kousky hovězího masa, proč bychom si takto nemohli užít i něco exkluzivního, jako jsou třeba husí prsa?
Kombinace metody sous vide a klasického steaku udělá z husích prsíček gurmánský zážitek. Nechte se inspirovat moderními kuchařskými technikami v kombinaci s tradičními surovinami. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí experimentovat v kuchyni a hledají něco mimořádného. Užijte si husu na steakový způsob - jídlo, které spojuje tradici s moderními technikami.
Co budeme potřebovat?
Jak na to?
- Připravte si marinádu z oleje a steakového koření.
- Husí prsa důkladně potřete marinádou a ideálně nechte jeden den marinovat v chladničce.
- Následující den vložte maso do vakuového sáčku a vakuově uzavřete.
- Předehřejte vodní lázeň v sous vide na vybranou teplotu podle požadované propečenosti (very rare, rare, medium atd.).
- Jakmile je voda připravená, vložte sáček s masem. Pečte podle tloušťky masa - základním pravidlem je 30 minut na každých 1 cm tloušťky + přidejte dalších 30 minut. Nikdy nenechávejte maso při teplotě nižší než 55°C déle než 2,5 hodiny.
- Vyjměte prsa z sáčku a nechte 20-30 minut odpočinout. Následně osušte papírovými ručníky.
- Zahřejte litinovou pánev na vysokou teplotu. Přidejte trochu oleje. Vložte prsa. Smažte krátce z obou stran.
Tip: místo steakového koření můžete dle chuti použít kterékoliv grilovací koření.
Podávejte ihned a dobrou chuť!