Italská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské těstoviny, domácí pizzu nebo lahodnou polévku, kvalita použitých bylinek a koření hraje klíčovou roli v dosažení autentického italského zážitku.
Pro ochucení můžete buď použít naše hotové směsi jako je legendární aglio peperoncini, směs koření na těstoviny nebo pizzu, či na italský salát, a nebo se budete chtít hlouběji ponořit do tajemství italských mistrů a namícháte si vlastní směs italských bylinek. Míchání vlastního koření není nijak složité, takže směle do toho!
Recept na domácí směs italských bylinek
Co budeme potřebovat
Postup výroby
1. Připravte si všechny potřebné ingredience.
2. Vše nasypte do zavařovací sklenice, kterou uzavřete a důkladně promíchejte, aby se všechny bylinky rovnoměrně spojily.
3. Místo zavařovací sklenice můžete vše promíchat například pomocí kuchyňského robota.
4. Vaše domácí směs italských bylinek je hotová! Ujistěte se, že je všechno dobře promísené, abyste získali konzistentní chuť při každém použití.
Složení směsi koření rozhodně není žádné dogma a nebojte se si jednotlivé ingredience a množství upravit dle vlastních preferencí. Z vlastní směsi koření budete mít dvojnásobnou radost.
Jak používat směs italských bylinek
Tuto vlastnoručně vyrobenou směs italských bylinek můžete použit ve všech možných italských receptech. Tady jsme pro vás připravili pár tipů:
1. Těstoviny: Přidejte směs italských bylinek do vaší omáčky na těstoviny, ať už je to rajská omáčka, boloňská omáčka nebo omáčka z rajčat. Bylinky dodají vaší omáčce bohatou a vyváženou chuť.
2. Pizza: Posypte směsí italských bylinek svou domácí nebo kupovanou pizzu. To přidá autentický italský nádech a zvýrazní chuť jednotlivých ingrediencí.
3. Pečené maso: Přidejte směs italských bylinek do marinády nebo kořenící směsi pro pečení masa. Tímto způsobem dodáte masu výraznou chuť a aroma středomořské kuchyně.
4. Zeleninové pokrmy: Směs italských bylinek může být použita také při pečení, grilování nebo smažení zeleniny. Přidejte ji do směsi oleje a jemně potřete zeleninu před tepelnou úpravou.
Takže neváhejte a vytvořte si vlastní směs italských bylinek, která přinese do vašich pokrmů tu pravou italskou atmosféru. Vaše rodina a přátelé budou nadšeni z nových chutí, které jim nabídnete. Buon appetito!