Pokud máte rádi ostré chutě chilli, objevili jste správný recept. Tahle marináda totiž vychází z legendární směsi koření Barbecue Hot Wings, která už podle názvu není pro slabé povahy. Sice se snaží své ostré chutě maskovat sladkou paprikou, ovšem štědrá dávka chilli s pepřem se rozhodně nenechají zapřít. Ale nebojte se, díky lžíci javorového sirupu se ostrost krásně zjemní, takže vás tahle křidélka vynesou až do gastronomického nebe.
Tahle marináda ale vynikne nejen na kuřecích křídlech, ale funguje skvěle i na menší žebra, která se pečou kratší dobu.
Co tedy budete na marinádu potřebovat?
- 2–3 lžíce směsi Barbecue Hot Wings
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- šťáva z ½ citronu nebo limetky
Jak na to
Směs koření smíchejte s olejem, citronem a sirupem. Vznikne tak řídká marináda, která rychle proniká do masa. Pokud marinujete kuřecí křídla, stačí 2–3 hodiny, u žeber doporučujeme alespoň 6. Tahle směs se krásně karamelizuje, takže při grilování vytváří lesklou, tmavou a jemně křupavou vrstvu.
Marinádu můžete použít i jako glazuru, kdy v posledních 10 minutách pečení ještě jednou křidélka potřete.
Tip pro odvážnější
Zamíchejte do marinády trochu kouřových chipotle a lžičku bourbonu. Zvýrazníte kouřovou linku a dostanete maso na úplně jinou úroveň. K tomu studené pivko a dokonalý večer může začít.