Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference.
Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa. Pokračovat
|
Pokud se vám do ruky někdy dostal nějaký cizokrajný recept, možná jste narazili na koření s názvem cumin. A jestliže pro vás tato ingredience je neznámá, asi první co vyzkoušíte bude anglicko-český slovník nebo překladač. Pokračovat
|
E-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem velký příznivce Vindaloo, uvedu alespoň návod na přípravu tohoto hodně ostrého koření. Pokračovat
|
Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazníci při procházení v našem obchodě kladou. A odpověď je docela jednoduchá. Pokračovat
|
Dnes k nám přišla paní zákaznice s otázkou, jestli máme koření na indickou Rajma Masála, kterou nedávno vyzkoušela ve vegetariánské restauraci Dhaba Beas a tak strašně jí to chutnalo, že by si Rajmu ráda připravila doma.
Speciální směs koření na Rajma Masála bohužel nemáme, ale je velmi snadné si připravit vlastní. Pokračovat
|
Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu. Můžeme ale místo čerstvé použít sušenou bazalku kdykoliv? Pokračovat
|
Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat. Znáte ale všechny druhy kmínů, se kterými se můžeme v kuchyni setkat?
Když v kuchařce v seznamu ingrediencí narazíte na kmín, hned víte, že se bude jednat o klasický "náš" český kmín. Pokračovat
|
Ať už cestujete po zahraničních webových stránkách nebo jste na výletě v dalekých zemích, názvy koření v angličtině se vždy mohou hodit. Sepsali jsme proto malý česko-anglický slovníček názvů koření, který vám může pomoci se snadněji domluvit při identifikování tajemných chutí, které najdete na exotickém talíři. Pokračovat
|
Snad každé koření má, kromě svého oficiálního názvu, ještě alespoň jedno, ale většinou rovnou celou řádku, dalších lidových a regionálních názvů. V následujícím přehledu naleznete všechny ty, na které jsme za dlouhá léta práce s kořením narazili. Pokračovat
|
Francouzská kuchyně rozhodně patří k těm světově nejproslulejším a tak není divu, že mnoho názvů pokrmů má původ ve francouzštině. Pokud milujete Francii nebo se s francouzskými texty setkáváte z jiných důvodů, snad se vám bude hodit náš malý česko-francouzský slovníček názvů koření. Pokračovat
|
Do německy hovořících zemí je to od nás opravdu kousek a tak se občas může hodit vědět jak se které koření v němčině nazývá. Ale ne, že tam budete jezdit koření nakupovat! :-) Pokračovat
|
Studujete odborné nebo historické texty a potřebujete vědět, jak se název nějakého koření řekne latinsky? Připravili jsme pro vás přehled latinských názvů všech koření, které prodáváme. Pokračovat
|