Téma plné koření

 Téma plné koření
 

Téma plné koření

V posledním vydání časopisu Téma, které vychází dnes 19. února 2021, najdete kromě jiných zajímavých článků i rozsáhlý rozhovor redaktora Milana Eisenhammera jak o našich začátcích, tak především plný informací o koření.

Povídali jsme si nejen o tradičním koření české kuchyně jako je kmín, pepř, majoránka nebo bobkový list, ale podstatnou část rozhovoru jsme věnovali i nepříliš známým faktům o stále na našich talířích výjimečných druzích koření jako je např. kubebový pepř, černucha nebo pískavice.

Na pěti stránkách rozhovoru jsme se dotkli i historických zajímavostí o koření a například jsme odpověděli, proč se pepři říká král koření a jak významná byla jeho úloha v dávných dobách nebo proč některé druhy koření jsou dodnes velmi drahá.

Na závěr jsme přidali pár rad jak koření skladovat a správně jej v kuchyni používat.