Husa po italsku

Husa po italsku

 

Husa po italsku

V kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového. Itálie je známá svou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutím. Tento recept bere tradiční italskou koncepci masa vařeného v hrnci a kombinuje ji s robustní chutí husy.

Delikátní, vláčné maso divoké husy se promění v kulinářský zážitek plný chutí díky kombinaci křehké zeleniny, koření a pikantních feferonek. Podávané s měkkou bagetou a posypané bohatým sýrem.

Co budeme potřebovat?

  • celá vykostěná husí prsa
  • 1 velká cibule
  • 3 ks řapíkatého celeru
  • 1 velká zelená paprika
  • 1 velká sladká červená paprika
  • 1 velké rajče
  • 1 střední sklenice feferonek
  • 4 polévkové lžíce koření na italský dresink
  • 2 polévkové lžíce worcestrové omáčky
  • 2 polévkové lžíce sladké okurkové šťávy
  • sůl
  • 1 polévková lžíce drcené červené papriky
  • sýr mozzarella, strouhaný
  • bageta

 

Jak na to?

  1. Smíchejte 2 polévkové lžíce koření na italský dresink se dvěma šálky vody. Tuto směs nalijte na husí prsa. Přidejte tolik vody, aby byla husa kompletně ponořená. Marinujte v lednici přes noc.
  2. Na dno velkého hrnce vložte okapanou husu. Přidejte nakrájenou zeleninu (kromě feferonek a rajčat).
  3. V menší misce smíchejte worcestrovou omáčku, sladkou okurkovou šťávu a šálek vody se dvěma polévkovými lžícemi koření na italský dresink. Tuto směs rovnoměrně nalijte do hrnce.
  4. Do hrnce přidejte feferonky společně s polovinou jejich šťávy a nakrájená rajčata.
  5. Přidejte drcenou červenou papriku a sůl dle chuti.
  6. Vařte na mírném ohni 8–10 hodin, dokud maso není tak měkké, že se snadno oddělí od kostí.
  7. Maso pokrájejte na kousky, které servírujte na bagetě, posypané strouhaným sýrem.