Medová zálivka s tonkou

 Medová zálivka s tonkou
 

Populární fazolky tonky se díky své vanilkové chuti používají především při výrobě sladkého pečiva a dezertů. Zkuste je zkombinovat s medem, šťávou z konzervovaného ovoce a hotovu zálivku použijte na ochucení ovocného salátu. Připravíte si tak opravdu výjimečný chuťový zážitek, který vám krásně zpříjemní třeba návrat z mrazivého dne.

Co budeme potřebovat:

  • ½ šálku šťávy z konzervovaných mandarinek nebo broskví
  • ¼ šálku medu
  • ¼ čajové lžičky nastrouhané fazolky tonky
      

Příprava:

Do střední misky nalijte ovocnou šťávu, přidejte med a nastrouhaný kousek tonka fazolky. Důkladně promíchejte ponorným šlehačem a nechte alespoň 15 minut uležet.