Domácí bavorská marináda na kuře

Domácí bavorská marináda na kuřecí maso
 

Jemná a nevýrazná chuť kuřecího masa je ideální na tuhle originální marinádu z německého Bavorska, která mu dodá šťavnatost, vůni a především zajímavý charakter.

Základem je koření Bavorské BBQ kuřátko, ve kterém najdeme možná pro někoho neobvyklou kombinaci sladké papriky, manga, máty a pomerančové a citronové kůry, která je doplněná o špetku chilli. Výsledná marináda má příjemně sladko-pikantní chuť s citrusovými tóny, které dokonale ladí s kuřecím masem. Ať už tedy chystáte prsa, stehýnka nebo paličky, s touto marinádou bude výsledek naprosto famózní.

Co budete na kuřecí marinádu potřebovat?

  • 2–3 lžíce směsi Bavorské BBQ kuřátko
  • 1 lžíce medu nebo sirupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z ½ citronu nebo limetky
  • volitelně: 1–2 lžíce piva (pro jemnou hořkost)

Jak na to

Směs smíchejte s olejem, medem a citronem (a případně pivem). Vznikne tak lehká, voňavá marináda, která se krásně propojí s kuřecím masem. Kuře naložte alespoň na 2 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Klidně i přes noc. V troubě nebo na grilu se maso díky medu krásně zapeče do zlaté, lesklé a šťavnaté krustičky.

Marináda je ideální pro celé kuře, paličky, stehenní řízky i prsa. Funguje skvěle i při pečení na zelenině.

Tip z pivní zahrádky

Zkuste zbylou marinádu na závěr lehce povařit a potřít jí maso těsně před dopečením. Získá tím krásný lesk a ještě plnější chuť. A pokud chcete experimentovat, zkuste tuhle marinádu i na vepřovou panenku a rozhodně nebude litovat.