Španělské rudé perly

 
 Španělské rudé perly

V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny. S kvalitní sladkou španělskou paprikou nemusí být žádná návštěva nečekaná. Právem se bude hrdě hlásit do základní sestavy domácího týmu koření. Používá se pouze ve studené kuchyni, aby nezhořkla. Pokud ji tedy omylem nedáte do guláše, odmění se nádhernou barvou a lahodnou chutí na jednohubkách, při ozdobení sýrů a chlebíčků. Příprava malého pohoštění za 5 minut 12 před příchodem, nebo i po příchodu návštěvníků, zvládnete během chvilky i s umytím rukou, které budou do sytě ruda. Naše španělská paprika má index ASTA 160. Číslo udává množství červeného barviva obsaženého v paprice. A že ji tedy tato španělská krasavice opravdu má, se přesvědčíte na vlastní kůži. Doslova. Děti do zábavného plácání sýrových kuliček pouštějte pouze v případě, že očekávaná návštěva je uklízecí četa a malíř pokojů.

Paprikové sýrové kuličky

Sýrové kuličky můžete udělat ve zdravé variantě s tvarohem. 20 dg tvrdého sýra nastrouháte jemnou variantou struhadla, smícháte s tvarohem nebo žervé a přidáte další aktuálně dostupné suroviny – česnek, sůl, pepř, bylinky zelené nebo sušené. My jsme vyzkoušeli novinku v naší nabídce a to pálivou hvězdu na nebi našich pepřů, který si získal náš jazyk – pepř bourbonský. Sýrovou hmotu necháte chvíli odpočinout a lžičkou dloubete kuličky, které balíte do papriky.