Základem téhle vynikající marinády nejen na pečená žebírka je směs koření Barbecue Los Angeles, ve které najdete sladkou papriku, jemné chilli, kopr, tymián, cibuli i rozmarýn.
Tahle kombinace dává žebrům bylinkový základ s lehce pikantními tóny chilli papriček, které zjemníme medem a doplníme trochou rajčatové pasty s kapkou citronu. Marináda je svěží, voňavá a nepůsobí těžce ani když je venku třicet stupňů.
Co budete potřebovat
- 2–3 lžíce koření Barbecue Los Angeles
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžíce medu nebo sirupu
- 1 lžíce olivového oleje
- pár kapek citronové nebo limetkové šťávy
Jak na to
Směs koření promíchejte s pastou, olejem, medem a citronem – vznikne hustší marináda, která výborně drží na mase. Žebra potřete ze všech stran, zabalte a nechte marinovat alespoň 4 hodiny, ideálně ale přes noc. Při grilování se směs krásně zapeče, vytvoří jemnou krustu a nepřipaluje se tak rychle jako medové marinády.
Tahle verze je ideální pro grilování na střední teplotě nebo pro pečení s častým potíráním výpekem. Chuť bude bylinková, jemně nasládlá, s nádechem citrusů a lehkým štípnutím chilli.
Kalifornský tip
Na závěr můžete maso posypat čerstvou mátou nebo koriandrem a dodat jim tak svěží šmrnc. Hotová žebírka skvěle ladí i s lehkým salátem Coleslaw nebo grilovanou kukuřicí.