Husa po mexicku

 
 Husa po mexicku

Mexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexického jídla a zkombinovali ji s českou husou?

Když tyto dva prvky spojíte, vznikne jídlo, které je naprosto výjimečné a působivé. Představujeme vám husu po mexicku, kombinaci křupavých nachos, pikantního masa a svěžích přísad. Toto jídlo je ideální pro večírek nebo rodinné setkání, kde chcete svým hostům nabídnout něco výjimečného. Chystáte se objevit něco, co zcela předefinuje vaše představy o nachos! Ideální jídlo pro různé příležitosti - od letní grilovací párty až po podzimní sledování sportovních přenosů.

Co budeme potřebovat?

Co budeme potřebovat na nachos?

  • 350 g strouhaného sýra typu chedar
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru
  • 500 g nakládané fazole
  • 1/2 cibule
  • 1/2 šálku nakrájených rajčat
  • 1-2 avokáda, nakrájené na kousky
  • 1-2 čerstvé jalapeños
  • 250 g tortilla chipsy
     

Jak na to?

  1. Husí stehna osolíme a vložíme do hlubokého hrnce spolu s kousky cibule, česnekem, bobkovým listem, chilli chipotle a zalijeme pivem. Přivedeme k varu, snížíme teplo a necháme dusit přikryté asi 3 hodiny, dokud maso není měkké.
  2. Hotové maso vyjmeme a oddělíme od kostí a kůže a nakrájíme na menší kousky.
  3. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme husí maso s mletým římským kmínem, koriandrem, mletou cibulí a česnekem, dokud se lehce nezbarví. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Předehřejeme si troubu na 175°C. Tortilla chipsy rovnoměrně rozložíme na plech nebo do hluboké pánve. Přidáme konzervované fazole, chedar sýr, nakrájenou cibuli a pokrájené husí maso. Pokládáme další vrstvu chipsů a pokračujeme ve vrstvení, dokud máme dostatek ingrediencí. Pečeme v předehřáté troubě 5–10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  5. Hotové nachos ozdobíme koriandrem, pokrájeným avokádem, rajčaty a papričkami jalapeños. Podáváme horké.