Mexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexického jídla a zkombinovali ji s českou husou?
Když tyto dva prvky spojíte, vznikne jídlo, které je naprosto výjimečné a působivé. Představujeme vám husu po mexicku, kombinaci křupavých nachos, pikantního masa a svěžích přísad. Toto jídlo je ideální pro večírek nebo rodinné setkání, kde chcete svým hostům nabídnout něco výjimečného. Chystáte se objevit něco, co zcela předefinuje vaše představy o nachos! Ideální jídlo pro různé příležitosti - od letní grilovací párty až po podzimní sledování sportovních přenosů.
Co budeme potřebovat?
Co budeme potřebovat na nachos?
- 350 g strouhaného sýra typu chedar
- 1/4 šálku nasekaného koriandru
- 500 g nakládané fazole
- 1/2 cibule
- 1/2 šálku nakrájených rajčat
- 1-2 avokáda, nakrájené na kousky
- 1-2 čerstvé jalapeños
- 250 g tortilla chipsy
Jak na to?
- Husí stehna osolíme a vložíme do hlubokého hrnce spolu s kousky cibule, česnekem, bobkovým listem, chilli chipotle a zalijeme pivem. Přivedeme k varu, snížíme teplo a necháme dusit přikryté asi 3 hodiny, dokud maso není měkké.
- Hotové maso vyjmeme a oddělíme od kostí a kůže a nakrájíme na menší kousky.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme husí maso s mletým římským kmínem, koriandrem, mletou cibulí a česnekem, dokud se lehce nezbarví. Dochutíme solí a pepřem.
- Předehřejeme si troubu na 175°C. Tortilla chipsy rovnoměrně rozložíme na plech nebo do hluboké pánve. Přidáme konzervované fazole, chedar sýr, nakrájenou cibuli a pokrájené husí maso. Pokládáme další vrstvu chipsů a pokračujeme ve vrstvení, dokud máme dostatek ingrediencí. Pečeme v předehřáté troubě 5–10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
- Hotové nachos ozdobíme koriandrem, pokrájeným avokádem, rajčaty a papričkami jalapeños. Podáváme horké.