E-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Zatím nemůžeme slíbit, že směs koření na toto legendární indické jídlo doplníme do našeho sortimentu, jelikož naše skladové kapacity jsou omezené.
Protože jsem ale velký příznivce Vindaloo, uvedu alespoň návod na přípravu tohoto hodně ostrého koření. Umíchat si vlastní směs totiž není nijak náročné a navíc si ji snadno můžete přizpůsobit vašim chutím.
Co budeme na směs Vindaloo potřebovat
1 polévkovou lžíci mletého česneku
1 polévkovou lžíci chilli
1 čajová lžička sladké papriky
1 čajová lžička zázvoru
1 čajová lžička koriandru
1 čajová lžička kurkumy
1 čajová lžička mleté hořčice
½ čajové lžičky mletého římského kmínu
½ čajové lžičky mleté skořice
Příprava
Druh chilli i množství si vyberte podle toho jak moc pálivé Vindaloo plánujete. Doporučuji kajenský pepř (1 polévková lžíce), chilli naga bhut (1 čajová lžička) nebo chilli carolina reaper (½ čajové lžičky) pro opravdové hrdiny. Pokud naopak začínáte, zkuste chilli Kashmiri, které k vám bude velmi vstřícné a nevypálí vám díru do jazyka.
Veškeré ingredience nasypte do zavařovací sklenice nebo jiné uzavíratelné nádoby a důkladně protřepejte, aby se jednotlivé složky pořádně smíchaly.
Užijte si své pravé domácí Vindaloo a napište nám jak vám chutnalo :-).
Honza z Království chuti