Novinky a recepty

Tip #47: Jak na nejlepší grilovací koření

Tip #47: Jak na nejlepší grilovací koření

Když člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpálený gril a jde se na věc. A ono to funguje. Jenže jakmile grilujete častěji, začnete zjišťovat, že steaky chutnají pořád stejně, zelenina je tak trochu do počtu a kuřecí prsa...Pokračovat
 
Fejeton: O kuřeti, které je vděčné

Fejeton: O kuřeti, které je vděčné

Letní podvečer, gril pomalu sálá a někde mezi miskou marinády a miskou salátu zbývá pár minut volna. Na čtení. Proč ne zrovna o tom, co máte právě na roštu? Následující odlehčený fejeton je malým zamyšlením nad kuřetem – jeho skromností, přizpůsobivostí a chutí odměnit se, když mu dáte to, co si opravdu zaslouží.Pokračovat
 
Jogurtové marinády stokrát jinak

Jogurtové marinády stokrát jinak

Jogurtová marináda je jednoduchý, ale přitom naprosto geniální způsob, jak připravit maso, které bude krásně šťavnaté, jemné a plné chuti. Ať už se chystáte na kuřecí stehna, křídla, prsa, vepřové plátky nebo klasické řízky, jogurt funguje jako zázračná ingredience, která přirozeně maso zkřehčí, pomůže udržet šťávu uvnitř a navíc se skvěle spojí s jakýmkoli kořením.Pokračovat
 
Bylinkové máslo s medvědím česnekem

Bylinkové máslo s medvědím česnekem

Čerstvý medvědí česnek má svoje kouzlo. Krásně voní, je jemnější než klasický česnek a když ho máte po ruce, tak rozhodně neváhejte. Ale ruku na srdce: kdo má možnost si pro něj zaběhnout na zahrádku anebo ho hlídat v lednici, aby nezvadl?Pokračovat
 
Velikonoční francouzský quiche

Velikonoční francouzský quiche

Francouzský quiche ve velikonočním kabátku s křehkým těstem, nadýchanou vaječnou náplní, slaninou, pórkem, sýrem a voňavým kořením na míchaná vajíčka. Parádní tip na slavnostní oběd, velikonoční pohoštění i studenou večeři z lednice. A pokud přidáte špetku kurkumy, bude krásně žlutý jako jarní sluníčko.Pokračovat
 
Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín

Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín

Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguje už po staletí a navíc přidáme pár tipů na skvělé koření na brambory na všechny možné způsoby.Pokračovat
 
7 nápadů na použití bylinkového másla

7 nápadů na použití bylinkového másla

Bylinkové máslo je přesně ten malý zázrak, který má doma připravený každý, kdo rád vaří. Ať už ho máte v lednici nebo zamražené po plátcích, dá se s ním v kuchyni vykouzlit víc, než jen natřít ho na pečivo. Přinášíme vám ověřené tipy, jak s bylinkovým máslem čarovat každý den.Pokračovat
 
Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule

Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule

Černá fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech našly cestu do kuchyní po celém světě. Pokud jste o nich dosud jen slyšeli, nebojte se je vyzkoušet – jejich chuť a všestrannost vás příjemně překvapí.Pokračovat
 
Domácí bavorská marináda na kuře

Domácí bavorská marináda na kuře

Základem této marinády je koření Bavorské BBQ kuřátko, ve kterém najdeme možná pro někoho neobvyklé kombinace ovocných a ostrých chutí. To je ale na jemné a nevýrazné kuřecí maso ideální. Ať už tedy chystáte prsa, stehýnka nebo paličky, chystejte si i vidličky.Pokračovat
 
Kořenářské prima nápady

Kořenářské prima nápady

Věděli jste, že i koření může být superhrdinou zimních dnů? Naše odbornice na koření, Míša Schneedorferová, byla hostem v populárním pořadu Receptář prima nápadů na televizi Prima, kde si společně s moderátorkou Markétou Mayerovou povídaly o tom, jaké koření vás spolehlivě zahřeje nejen v čase Vánoc.Pokračovat
 
Vánoční otevírací doba 2024

Vánoční otevírací doba 2024

Milí zákaznící, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu v letošním roce u nás v obchodě a zároveň vám popřáli krásné a klidné prožití těchto svátků.Pokračovat
 
Moderní využití vánočních františků

Moderní využití vánočních františků

Vánoční františky jsou pro mnohé synonymem sváteční atmosféry, vůně domova a vzpomínek na rodinné chvíle. Tradiční vůně jako santalové dřevo, skořice, jedlička či pomeranč evokují svátky a okamžiky klidu uprostřed hektického období. Tyto vůně přinášejí do domácnosti hřejivost, pocit tradice a nostalgii po vánočních radovánkách.Pokračovat
 
Vánoční františky – kde koupit a proč právě u nás?

Vánoční františky – kde koupit a proč právě u nás?

Právě jsme rozšířili naši nabídku vánočních františků, a to hned o 26 jedinečných vůní! Od tradičních vánoční esencí, které evokují sváteční pohodu, až po moderní a neotřelé varianty, které dodají Vánocům originální nádech.Pokračovat
 
Jak namíchat perníkové koření

Jak namíchat perníkové koření

Připravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými druhy koření. Pokud se však nechcete zdržovat mícháním, můžete si koupit naše hotové dokonale vyvážené perníkové koření.Pokračovat
 
Tipy a triky: Koření na cukety (video)

Tipy a triky: Koření na cukety (video)

Cukety kam se podíváš? Připravili jsme pro vás novou speciální směs koření na cukety a navíc přidali pár zajímavých tipů na další koření, které se k cuketám výborně hodí. Takže si užijte cuketové šílenství do grilování až po exotické cuketové kari.Pokračovat
 
Restované cukety jako příloha

Restované cukety jako příloha

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept jak zajímavě zpracovat cukety, tak restovaná cuketová kolečka vás rozhodně nadchnou. Hotová jsou za pár minut a svou příjemnou chutí nadchne i vlažné příznivce této zeleniny. Protože cukety mají nevýraznou chuť, je tajemství tohoto receptu ukryté ve správné volba koření.Pokračovat
 
Tip #46: Maso a grilování s bylinkovým máslem

Tip #46: Maso a grilování s bylinkovým máslem

Bylinkové máslo nepatří jen na bagetu. Naopak – na grilu a v troubě s masem dělá úplné zázraky. Ať už chystáte kuřecí stehna na neděli, vepřovou pečeni na rodinnou oslavu nebo řízky na rychlý oběd, s voňavým máslem plným bylinek to bude mít vždycky šťávu i chuť.Pokračovat
 
Berbere (video)

Berbere (video)

Etiopská kuchyně může být na první pohled přehlížena, ale její chutě jsou neuvěřitelně pestré a plné překvapení. Jedním z pokladů této kuchyně je kořenící směs berbere, která díky své pikantní a kořeněné chuti okouzlí každého milovníka dobrého jídla.Pokračovat
 
Baharat (video)

Baharat (video)

V tomto dílu naší encyklopedie se podíváme na Baharat, směs koření nezbytnou pro perskou kuchyni. Zjistíme typické složení a ukážeme si, do jakých jídel se baharat hodí, včetně masa, omáček, dipů, zeleniny, rýže a luštěnin, a jak jej použít pro exotickou chuť vašich pokrmů.Pokračovat
 
Ajowan (video)

Ajowan (video)

Ajowan, známý také jako kopský kmín, je intenzivní koření s chutí podobnou anýzu a oregánu, které se pěstuje především v Indii a dalších asijských zemích.Pokračovat