Výsledek hledání textu celý

Hledaný text celý jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Fenykl celýFenykl celýFenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s oblibou používá k přípravě bylinných čajů. Fenyklový čaj je...Skladem35 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Anýz celý BIOAnýz celý BIOKdyž sáhnete po celém anýzu, ucítíte sladkou vůni reminiscentní lékořicových bonbonů s jemným nádechem pepře. Tohle koření krásně rozvoní domácí pečivo, dodá originální šmrnc zavařeninám nebo osvěží ovocné kompoty.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Badyán celý BIOBadyán celý BIOJemně nasládlá vůně badyánových hvězdiček v sobě skrývá dotek lékořice, anýzu a lehce pepřové teplo. Skvěle rozvoní asijské polévky i omáčky na maso, u nás pak perfektně vyladí perníčky, povidla nebo svařené víno. Stačí...Skladem50 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Bobkový list celý BIOBobkový list celý BIOJemně kořenitá, lehce nahořklá a přitom příjemně nasládlá vůně bobkového listu okamžitě připomene poctivou domácí kuchyni. Typický je svojí svěží, bylinnou a lehce dřevitou chutí, která zvýrazní omáčky na těstoviny,...Skladem19 Kč / 5 gVybrat balení Bylinka: Fenykl celý BIOFenykl celý BIOJemně nasládlá chuť s nádechem anýzu a bylinek dodá fenykl v celku pokrmům příjemnou vůni, aniž by přebíjel ostatní chutě. Skvěle se hodí do omáček, na ryby nebo k pečené zelenině. Když semínka podrťte v hmoždíři,...Skladem40 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Hřebíček celý BIOHřebíček celý BIOHřejivá a lehce štiplavá vůně, která připomíná sváteční pečení i pořádný domácí vývar. Celé sušené hřebíčky vyniknou hlavně v dlouze tažených omáčkách, marinádách nebo svařeném víně. Skvěle zvýrazní chuť nakládané...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Kmín český celý BIOKmín český celý BIOKdyž se do kuchyně rozline vůně čerstvě nadrcených semínek, je jasné, že vaříte něco poctivě českého. Tenhle kmín v BIO kvalitě zaujme svou kořeněností, nádechem oříšků, citrusů i anýzu a krásně rozvoní chléb, pečeně,...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Koriandr celý BIOKoriandr celý BIOJemně citrusová chuť, sladké kořeněné aroma a náznak pomerančové kůry dělají z těchto nenápadných kuliček parťáka do vývarů, omáček, chleba i domácích marinád. Celý koriandr si nejvíc užijete, když ho krátce opražíte...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Muškátový ořech celý BIOMuškátový ořech celý BIOČerstvě nastrouhaný muškátový ořech vás překvapí jemně nasládlou, hřejivou a lehce pikantní vůní. Dodá šmrnc sýrovým omáčkám, polévkám i bramborové kaši a perfektně se hodí i při pečení domácího perníku nebo štrůdlu.Na cestě20 Kč / 1 ks Bylinka: Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOJemně pikantní, nenápadně aromatický a lehce nasládlý, přesně takový je celý bílý pepř. Při dlouhém vaření voní jako čerstvě spařený vývar, krásně podpoří omáčky, marinády, ale i nakládané sýry nebo jemné ryby.Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celý BIOPepř černý celý BIOLehká štiplavost, teplo a tóny dřeva – přesně to umí celý černý pepř. Je jako kuchařský základ, který zvýrazní polévky, omáčky, maso i zeleninu a v nakládání dodá šmrnc každé sklenici. Přidejte pár kuliček do vývaru...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský Timut celý BIOPepř sečuánský Timut celý BIOCitrusová svěžest, nádech grapefruitu a příjemně dřevité tóny s jemným brněním na rtech. Timut dodá vašim asijským receptům i rybám nebo kuřeti zvláštní šmrnc a vystoupí nejvíc, když ho lehce opražíte nasucho. Výborně...Skladem56 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Anýz celýAnýz celýSladce kořeněná vůně anýzu připomene dětské bonbóny, ale zároveň nabídne lehkou štiplavost a jemný závan lékořice. Celá semínka se hodí do chleba, koláčů, asijských masových jídel i kompotů. Krásně zvýrazní chuť...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Badyán celýBadyán celýTahle voňavá „hvězdička“ dokáže kuchyni proměnit jediným přidáním. Díky silné, kořeněné chuti s tóny anýzu, sladkého dřeva a lehkého koření výborně podtrhne nejen asijské vývary, biryani nebo pho, ale skvěle se hodí i...Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Badyán celý výběrovýBadyán celý výběrovýTyhle krásné hvězdice přinesou domů hřejivou vůni koření s dotekem lékořice, vanilky a mírně nasládlého tónu. Hvězdicový badyán vynikne při zdobení adventních věnců, kalíšků na svíčky nebo v miskách s další vánoční...Skladem45 Kč / 5 ksVyberte si Bylinka: Bobkový list celýBobkový list celýJemně kořeněná vůně bobkového listu připomíná sušené bylinky a v kuchyni dovede rozvonět omáčky na těstoviny, polévky i marinády. Lehce nahořklá chuť zvýrazní svíčkovou, guláš i nakládanou zeleninu. Skvěle sedí i k...Skladem20 Kč / 5 gVybrat balení Bylinka: Hřebíček celýHřebíček celýJemně štiplavý a hřejivý hřebíček v celku krásně provoní vývar, maso nebo teplé nápoje a pustí do nich svou typickou vůni s tóny skořice, květů a trochu dřeva. Je skvělý nejen do svařeného vína a nakládaného zelí, ale i...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Jalovec celýJalovec celýLesní vůně, která připomíná borovice, pryskyřici a trochu sladkosti, přesně tak chutná pár bobulek jalovce. Skvěle zvýrazní chuť zvěřiny, vepřového nebo jehněčího masa, a dodá jídlu kořenitou hloubku třeba v omáčkách,...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Jalovec červený celýJalovec červený celýJemně nasládlé kuličky s pryskyřičnou vůní, která připomíná čerstvé borovice, krásně zvýrazní divočinu, vepřové i hovězí pečeně, výborně se doplní s jablky nebo kysaným zelím. Červený jalovec dodá omáčkám a polévkám...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Kardamom celýKardamom celýMalá zelená zrnka toho umí překvapivě hodně. V kuchyni krásně rozvoní sladké pečivo, domácí curry i masové omáčky. Kardamom připomíná směs citrusů, kávy a sladkého dřeva, v teplé pánvi se jeho aroma ještě zintenzivní.Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Kmín český celýKmín český celýTenhle český poklad rozvoní vaší kuchyni příjemně kořenitou, lehce oříškovou vůní se špetkou citrusů a anýzu. Tvoří základ bramboračky, podtrhne chuť pečeného masa nebo dodá chlebu typický šmrnc. Semínka se uvolňují...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Koriandr celýKoriandr celýLehce sladké, citrusové a kořenité tóny koriandrových semínek rozvoní vaši kuchyni při každém pečení chleba i vaření hustých omáček. Díky svému jemnému aroma se hodí jak ke zvěřině a do marinád, tak i do domácích nálevů...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Muškátový květ celýMuškátový květ celýJemná vůně lehce připomíná skořici a hřebíček, v chuti je cítit sladkost i jemná kořenitost s nádechem pepře. Muškátový květ krásně zvýrazní sladké pečivo, kompoty nebo smetanové omáčky. Výborně doladí polévky i dušené...Skladem42 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Muškátový ořech celýMuškátový ořech celýJemně nastrouhaný muškátový oříšek rozvoní šťouchané brambory, bešamel i domácí sekanou a dodá jim hřejivou, lehce nasládlou kořeněnou chuť. Hodí se nejen k zelenině a masu, ale i do sladkého pečení, punče nebo mléčných...Skladem14 Kč / 1 ksVyberte si Bylinka: Pepř bílý celýPepř bílý celýKuličky bílého pepře voní jemně kořeněně a na jazyku nechávají hřejivou stopu, která zvýrazní chuť vývarů, omáček i marinád. Nepřekřičí chuť masa ani ryby, naopak ji podtrhnou a dodají pokrmu příjemnou hloubku. Nejlépe...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celýPepř černý celýOstrý říz, teplé dřevité tóny a lehký nádech citrusů – právě to dělá z pepře jednu z nejoblíbenějších přísad v kuchyni. Celé kuličky krásně provoní polévky, masové omáčky i domácí nakládačky. Skvěle pasuje k zelenině i...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř růžový (červený) celýPepř růžový (červený) celýSladce ovocná chuť s lehkým nádechem pryskyřice promění každý pokrm v zajímavý zážitek. Růžové kuličky nejsou pálivé, naopak zvýrazní chuť ryb, sýrů nebo salátů a zároveň krásně ozdobí steak, těstoviny či dezert. Nejvíc...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský celýPepř sečuánský celýPokud hledáte koření, které skutečně probudí chuťové pohárky, tady jste správně. Sečuánská bobule vás překvapí jemně citrusovou vůní, kafrovým nádechem a příjemnou zemitostí. V čínské i japonské kuchyni umí vykouzlit...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský zelený celýPepř sečuánský zelený celýSvěží citrusová vůně, která připomíná grep, a lehké brnění na jazyku – přesně tohle umí zelená sečuánská varianta. Hodí se na kuřecí maso do marinády, rybí filety i do horké čokolády nebo ovocného salátu. Skvěle osvěží...Skladem70 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený celýPepř zelený celýJemně svěží a travnatá chuť zeleného pepře krásně rozvine omáčky na těstoviny, vývary i marinády. Oproti mleté variantě si udrží šťavnatou ostrost s nádechem citrusů a borovice, která se při vaření uvolňuje postupně a...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Římský kmín celýŘímský kmín celýTeplá, lehce kouřová vůně římského kmínu okamžitě připomene exotické kuchyně. Stačí pár sekund na suché pánvi a rozvoní se tóny oříšků, lehké hořkosti a zemitosti, které skvěle zvýrazní kari, chilli, hummus nebo pečenou...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Earl Grey OrangeEarl Grey OrangeEarl Grey Orange je osvěžující variací na klasický Earl Grey, který přináší do vašeho šálku čaje příjemné obohacení v podobě chuti a vůně pomerančů. Tento čaj je jako svěží jarní ráno, kdy první paprsky slunce prozařují...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Ledový černý čaj Lemon Cold Brew BIOLedový černý čaj Lemon Cold Brew BIOTento lahodný čaj je ideálním společníkem pro horké letní dny, kdy potřebujete rychle zchladit a povzbudit své smysly. Základem tohoto ledového čaje je vysoce kvalitní černý čaj z Indie, který nabízí plnou a bohatou...Dočasně vyprodáno84 Kč / 50 g Bylinka: Ovocná zahrádkaOvocná zahrádkaVydejte se na chuťovou cestu do exotických koutů světa s čajem Ovocná zahrádka, který kombinuje plné tóny černého čaje s osvěžujícími ovocnými akcenty. Směs čajů Cejlon a Assam přináší dokonalý základ pro tuto...Skladem73 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Darjeeling first flush TGFOPI ThurboDarjeeling first flush TGFOPI ThurboThurbo je jedna z nejznámějších čajových zahrad v oblasti Darjeeling. Nachází se v malebném údolí Mirik na úpatí Himálaje a rozprostírá se v nadmořské výšce 980 až 2 440 metrů. Zahrada má více než 485 hektarů pečlivě...Skladem114 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Lapsang Souchong - uzený čajLapsang Souchong - uzený čajLapsang Souchong je jeden z mála čajů, který si s vámi nehraje na žádné jemnosti. Už při prvním přivonění víte, že tohle bude jízda. Silná kouřová vůně, tóny borovice, pryskyřice, tabáku a náznak sušeného ovoce. To vše...Skladem69 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Zelený čaj s jasmínem BIOZelený čaj s jasmínem BIOZelený čaj Chung Hao s jasmínem představuje klenot mezi čaji, jenž je výsledkem mistrovského spojení delikátního zeleného čaje a aromatických jasmínových květů. Tento organický čaj je produkován tradičními metodami, při...Skladem99 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Kolumbie ExcelsoKolumbie ExcelsoOvocné aroma, sametová chuť a intenzivní jemná vůně. Svou jakostí uspokojí velmi náročného milovníka kávy. Káva je zrnková, nemletá. Pokud nemáte mlýnek, rádi Vám na požádání kávu umeleme.Skladem39 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Kolumbie SupremoKolumbie SupremoVynikající světle pražená odrůda, která má na latinskoamerickou kávu neobvykle plné tělo, se vyznačuje decentní kyselostí a je vhodná na přípravu voňavého espressa s vysokou cremou. Bez zajímavosti určitě nezůstane...Skladem42 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Aglio peperoncini BIOAglio peperoncini BIOKdyž se spojí voňavý česnek, špetka chilli a dotek sušených rajčat s bylinkami, vzniká směs, která v kuchyni okamžitě přivane atmosféru Itálie. Výrazná, ale přitom jemně pikantní kombinace rozvoní těstoviny, grilovanou...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Asijská rýže BIOAsijská rýže BIOVášnivá kombinace česneku, cibule, zázvoru a citronové trávy promění obyčejnou rýži v kouzlo asijské kuchyně. Směs dodá svěžest, jemné teplo a lehce pikantní nádech, který skvěle sedne do stir-fry, kari i na grilovanou...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Cukr z kokosových květů BIOCukr z kokosových květů BIOVůně karamelu, pražených ořechů a jemná kouřová linka dělají z kokosového cukru skvělého parťáka nejen na pečení, ale i do ranní kaše, kávy nebo asijských omáček. Sladí o něco jemněji než klasika, přitom ale podpoří a...Skladem60 Kč / 100 gVybrat balení Bylinka: Dýňový prášek BIODýňový prášek BIOJemně nasládlá chuť a vůně čerstvě upečených dýňových buchet, to přesně přináší tento prášek do vaší kuchyně. Skvěle zvýrazní těsto při pečení, obohatí smoothie i krémové polévky nebo sýrovou pomazánku. Přimíchat jej...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Kurkuma BIOKurkuma BIOZlatavě sytá barva, lehce zemitá chuť s nádechem pepře a trochu nahořklý podtón. To je kurkuma z bio kvality, která rozsvítí každou rýži, promění omáčky na těstoviny i polévky a spolehlivě zvýrazní chuť marinád na maso.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý fermentovaný BIOPepř černý fermentovaný BIOŠťavnaté kuličky s jemnou slaností, zemitou vůní a nádechem ovoce dodají vašemu jídlu úplně nový rozměr. Fermentovaný pepř vynikne na steaku, rybě nebo na rajčatovém salátu, skvěle si rozumí i se sýry a čokoládou. Stačí...Skladem68 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý mletý BIOPepř černý mletý BIOJemně mletý pepř vyniká příjemnou štiplavostí a hřejivým aroma, které se v kuchyni rychle rozvine do každého sousta. Skvěle zvýrazní guláš, omáčku na těstoviny, domácí karbanátky i jednoduchou omeletu. V mleté podobě...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský červený BIOPepř kampotský červený BIOKuličky červeného pepře z Kampotu vás překvapí jemnou pálivostí a šťavnatým ovocným aroma, které připomíná malinové lesní plody. Oceníte ho na steaku, rybě i pečené zelenině, zvlášť když ho namelete těsně před...Skladem98 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený BIOPepř zelený BIOSvěží chuť zeleného pepře připomíná bylinky s lehkým nádechem citrusů a borovice. Jemná pikantnost rozvine marinády, domácí vývary i omáčky na těstoviny, aniž by přebila ostatní chutě. Výborný je také k ochucení sýrů...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený uzený BIOPepř zelený uzený BIOKuličky zeleného pepře s jemným kouřovým tónem připomínají šťavnaté maso z grilu a překvapí svěží pikaností i křupavostí. Skvěle zvýrazní chuť steaků, ryb nebo pečeného kuřete a přidají zajímavý šmrnc salátům či...Skladem66 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Petržel nať BIOPetržel nať BIOJemná vůně čerstvé zeleně a lehce kořenitá chuť – právě taková je sušená petrželová nať, která pozvedne polévky, omáčky i bramborová jídla. Skvěle se hodí do marinády, na rybu nebo třeba do pomazánky. Stačí špetka na...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení

Hledaný text celý jsme našli v těchto článcích

Jak rozdělujeme kořeníJak rozdělujeme kořeníKoření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného proutku přidají jídlu barvu, chuť i vůni. Ale co to vlastně koření je? Jednoduše řečeno, jedná se o různé části rostlin, které se používají k ochucení a dochucení jídel.Pokračovat Sladká exkurzeSladká exkurzeDnes jsme měli v obchodě pořádně rušno, a to ještě před otevřením! Navštívily nás studentky druhého ročníku cukrářského oboru ze SOU Čáslav, plné zvědavosti a nadšení. Přijely objevit tajemství koření, které může jejich cukrářská kouzla povýšit na úplně novou úroveň.Pokračovat Domácí zabijačkové hodyDomácí zabijačkové hodyZapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte.Pokračovat Rozhovor: tipy na zahřívací zimní kořeníRozhovor: tipy na zahřívací zimní kořeníZima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejlepší kamarád, poslechněte si inspirativní povídání o zahřívacích schopnostech koření v pořadu Káva o čtvrté na Českém rozhlasu Dvojka, kde si moderátorka Patricie Strouhalová povídala s Míšou Schneedorferovou z našeho Království.Pokračovat Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světaPo Vánocích pěkně z lehka kolem celého světaVánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit. Nemusíte ale hned podstupovat různé drastické diety. Stačí, když zašátráme v kořenkách a budeme hledat koření, které pomáhá trávení a dodává jídlu lehkost.Pokračovat Husa na pomerančíchHusa na pomerančíchAž se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného.Pokračovat Tip #43: Vezměte své koření na dovolenouTip #43: Vezměte své koření na dovolenouAť už vyrážíte na výlety pěšky, na kole, autem nebo třeba vlakem, nezapomeňte si do batůžku přibalit základní koření, které vám může pomoci kdykoli připravit nebo dochutit snídani, oběd či večeři. Ráno můžete začít vynikajícímim a přitom jednoduchými míchanými vajíčky s kořením na míchaná vajíčka.Pokračovat Umění pražení kořeníUmění pražení kořeníOkouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý, běžně se koření nejprve opraží. Tato technika, která je nedílnou součástí bezpočtu indických jídel, odemyká doslova aromatický vesmír, který dodává jídlu nové dimenze.Pokračovat Tip #14: Z koření na maso připravte marináduTip #14: Z koření na maso připravte marináduNěkdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenzivní směs koření typu dry rub – tedy suché koření vetřené přímo do masa. Ale pokud máte čas, stojí za to jít o krok dál a pěkně naložit maso do marinády.Pokračovat Indický nápoj lassí (slaná varianta)Indický nápoj lassí (slaná varianta)Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem roku 1000 před naším letopočtem a z dnešního pohledu se dá označit jako nejstarší recept na „smootie“.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Velikonoční nádivkaVelikonoční nádivkaVylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto svátků, které se často připravuje k velikonočnímu obědu. Tento recept na velikonoční nádivku je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto vynikne vynikající chutí a svěžestí, která rozzáří každý sváteční stůl.Pokračovat Pepřový čajPepřový čajMožná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je vynikající volba pro všechny, kteří hledají účinný způsob, jak si ulevit od nachlazení nebo bolesti v krku. Tento horký a kořeněný nápoj, který je známý pro své vlastnosti pomáhající udržovat zdraví, se snadno připraví jen z černého pepře, vody a medu.Pokračovat Koření indické kuchyněKoření indické kuchyněIndie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických jídel představí jejich omamné chutě a vůně. Pojďme se tedy podívat na nejznámější zástupce orientálního koření používaného v této zemi a nechme se vtáhnout do úžasné pestrosti indické kuchyně.Pokračovat Co je to cumin?Co je to cumin?Pokud se vám do ruky někdy dostal nějaký cizokrajný recept, možná jste narazili na koření s názvem cumin. A jestliže pro vás tato ingredience je neznámá, asi první co vyzkoušíte bude anglicko-český slovník nebo překladač.Pokračovat Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazníci při procházení v našem obchodě kladou. A odpověď je docela jednoduchá.Pokračovat Jaké jsou druhy kmínu?Jaké jsou druhy kmínu?Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat. Znáte ale všechny druhy kmínů, se kterými se můžeme v kuchyni setkat? Když v kuchařce v seznamu ingrediencí narazíte na kmín, hned víte, že se bude jednat o klasický "náš" český kmín.Pokračovat Testování českého kmínuTestování českého kmínuV prosinci 2021 otestoval známý spotřebitelský časopis dTest ve spolupráci s pořadem Černé ovce České televize balený český kmín prodávaný v obchodních řetězcích. Redakce tohoto pořadu nás oslovila, abychom doplnili testování o informace jaké druhy kmínu existují, k čemu se kmín používá a jak jej skladovat.Pokračovat Vše o českém kmínuVše o českém kmínuKmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej používají maminky společně s fenyklem při kojení.Pokračovat Dárkové sady koření, kávy a čajůDárkové sady koření, kávy a čajůDárkové sady koření jsou vděčným dárkem, který mile překvapí a potěší každého, kdo se alespoň občas mihne v kuchyni. A i když někdo třeba se sporákem není velký kamarád či kamarádka, třeba zrovna některá z našich sestav koření způsobí, že celý příští rok nepustí vařečku.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Kořeněná zálivka na ovocný salátKořeněná zálivka na ovocný salátOvocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr. Následující recept je zvlášť ideální pro exotické ovoce jako je ananas, mango, fíky nebo avokádo.Pokračovat Všechno, co mám ráda... ...je koření :-)Všechno, co mám ráda... ...je koření :-)To zase u nás bylo živo. Zastavila se naše stálá zákaznice herečka Kristýnka Kociánová, kterou znáte třeba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Ententýky a rovnou s sebou vzala na nákup koření svojí kamarádku zpěvačku a moderátorku Dášu Zázvůrkovou a celý televizní štáb z pořadu České televize Všechno, co mám ráda.Pokračovat Které koření je nejlepší v roce 2025?Které koření je nejlepší v roce 2025?Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference. Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa.Pokračovat Dárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chutiDárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chutiBlíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, a vy ještě nemáte dárek? Dárkový poukaz od Království chuti je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí darovat radost a zároveň nechat obdarovaného vybrat si přesně to, co mu udělá radost.Pokračovat Kardamom, vládce orientuKardamom, vládce orientuKardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním semínek kardamomu čistili zuby a Řekové i Římané jej používali jako parfém.Pokračovat Magie římského kmínuMagie římského kmínuŘímský kmín je starověké koření původem z pobřeží Středozemního moře a při kolumbovských výpravách to bylo jedno z mála koření, které se exportovalo do Nového světa. Díky tomu se stala kombinace římského kmínu a chilli základem mexické kuchyně, kde jej najdeme například v chili con carne nebo enchiladas.Pokračovat Zajímavosti o bobkovém listuZajímavosti o bobkovém listuBobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal oblíbeným mezi básníky, lékaři, vládci a válečníky. Věřilo se, že chrání nositele před zlými duchy a hněvem bohů. Protože ale tyto vlastnosti nebyly nikdy historicky potvrzeny, soustřeďme se raději na jeho kouzlo při vaření, které nám může zajistit slávu a vděk u našich strávníků.Pokračovat Holandské pošírované hrušky s hřebíčkemHolandské pošírované hrušky s hřebíčkemHřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení. Jeho voňavá historie sahá až 2 000 let před náš letopočet, kdy obchodníci z Jávy přinesli hřebíček na čínský císařský dvůr.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat Pravý vídeňský gulášPravý vídeňský gulášZákladem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali jíst a později pěstovat pro jejich léčivé účinky a konzervační schopnosti. Jenže ve skutečnosti byl na začátku příběhu o chilli papričkách možná jen takový malý kanadský žertík...Pokračovat Jak na dokonalé svařené vínoJak na dokonalé svařené vínoHistorie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouzelný účinek nejen na zahřátí, ale i na náladu. A že to nebyl jen obyčejný nápoj, o tom by mohl vyprávět každý středověký poutník, který si po dlouhé cestě odpočinul s miskou svařeného vína.Pokračovat Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasuPovídání o koření na vlnách Českého rozhlasuV diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni.Pokračovat 10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte domaRozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)Často k nám chodí zákazníci a stěžují si, jak marně shání celý vanilkový lusk. U nás v obchodě jsou pak ale v šoku. Nejen, že vanilkové lusky máme, ale dokonce si i můžou vybrat z více druhů.Pokračovat Přírodní repelenty z kořeníPřírodní repelenty z kořeníZačíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že výrazně stoupne zájem o jinak spíše zimní koření, jako je třeba hřebíček.Pokračovat Zlatá bohyně kurkumaZlatá bohyně kurkumaKurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má poetické názvy jako Zlatá bohyně nebo Ta, která vítězí.Pokračovat Pepřový tokáňPepřový tokáňNaše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká tokáň. Moc děkujeme a jdeme vařít :-). Pepřový tokáň V názvu tohoto pokrmu rozumíme slovu „pepř“, ale tokáň je záhadou. Nikdo přesně neví, co to vlastně je, ale všichni ho vaří.Pokračovat Paštika à la BourbonPaštika à la BourbonMalou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý, zvládnete připravit do 30 minut. Paštiky a pomazánky jsou skvělé na experimentování s kořením a surovinami. Další pepřový tip na tento týden tak nebylo možné vybrat jinak.Pokračovat Krůtí prsa na pepřiKrůtí prsa na pepřiPro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa.Pokračovat Královský roštěnec na pepřiKrálovský roštěnec na pepřiTento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.Pokračovat Pepř je král kořeníPepř je král kořeníVe starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru Makedonskému, který nám toto černé zlato do Evropy přivezl a Marco Polovi, který ho poprvé popsal. Do nemilosti se pepř dostal pouze jednou, a to pro podezření, že podporuje tělesné žádosti.Pokračovat Dabing v kuchyniDabing v kuchyniHerečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak jsme této příležitosti využili k poblahopřání a na malé povídání o oblíbených jídlech a ingrediencích naši příznivkyně, o které moc dobře víme, že je velká labužnice, kulinářka a společně s manželemPokračovat Rozhovor nejen o zimním kořeníRozhovor nejen o zimním kořeníDnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje nebo nám posílí imunitu. V zimním jídelníčku by tak měla mít své pevné místo nejen známá a oblíbená skořice, hřebíček či pepř, ale i zázračná kurkuma, exotický kardamom i římský kmín a samozřejmě chilli papričky.Pokračovat Královské hovězí na víněKrálovské hovězí na víněDen před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku vína. Samozřejmě proto, abychom zjistili, zda není zkažené a nezničilo nám celý oběd :-). Ve větším hrnci, nejlépe v takovém, který se nepřipaluje, zesklovatíme na oleji cibuli.Pokračovat Skořicový domácí likérSkořicový domácí likérK přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých hřebíčků nebo můžete smíchat lžičku mleté cejlonské skořice a půl lžičky mletého hřebíčku. V obou případech přidáte půl lžičky mletého muškátového oříšku.Pokračovat Nakládaný hermelín s chilli nitěmiNakládaný hermelín s chilli nitěmiPřipravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi. Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů.Pokračovat Šafrán v kuchyni i lékárničceŠafrán v kuchyni i lékárničcePoznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat Kančí gulášKančí gulášPodzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

koření: Celer listCeler listJemně nahořklá, kořeněná vůně sušeného celerového listu dodá polévkám, omáčkám i pečenému masu šmrnc, který v kuchyni oceníte kdykoliv během roku. Skvěle oživí saláty, vaječné pomazánky nebo čočku. Nemusíte řešit...Skladem20 Kč / 20 gVybrat balení koření: Hořčice bílá celáHořčice bílá celáMalá žlutá semínka dokážou v kuchyni velké věci. Když se opraží, krásně voní po oříšcích a jejich jemně štiplavá chuť zvýrazní salát, marinádu i domácí pečivo. Skvěle sednou k nakládané zelenině, výpekům nebo kari. Při...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení koření: Nové koření celéNové koření celéTyhle voňavé kuličky v sobě spojují nádech hřebíčku, skořice, pepře a jemnou exotiku, která promění klasický vývar, omáčku na svíčkovou nebo domácí marinádu ve voňavou hostinu. Nové koření se skvěle hodí i na nakládání...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pískavice celáPískavice celáZlatožlutá semínka rozvoní kuchyni sladkostí javorového sirupu s jemným karamelem a nádechem polévkového koření. Nejvíc jim to sluší v domácím karí, nakládané zelenině nebo pečivu a skvěle se hodí i do bylinného čaje.Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice černá celáHořčice černá celáTen jemný praskot na pánvi má svoje kouzlo – celá černá hořčice po krátkém opražení rozvoní kuchyň kořeněnou, oříškovou vůní s lehkým řízem. Výborně se hodí na začátek vaření indických jídel, do dresinků a marinád nebo...Skladem20 Kč / 40 gVybrat balení koření: Chilli Bird's Eye celéChilli Bird's Eye celéMalé, ale vážně ostré – tyhle chilli papričky v sobě mají pořádný říz, který okamžitě rozproudí každé jídlo. Bird’s Eye poznáte podle jasné, lehce kouřové vůně s ovocným a travnatým nádechem. Skvěle se hodí do karí,...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení koření: Skořice indonéská celáSkořice indonéská celáVůně téhle tvrdší skořicové kůry je plná hřejivých, kořeněných tónů s jemnou štiplavostí, která při vaření pomalu prostoupí celé jídlo. Skvěle se hodí do svařeného vína, domácích kompotů nebo do indických rýžových jídel...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kešu celé naturalKešu celé naturalKešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako blahodárné antidepresivum. Jsou bohaté na obsah bílkovin, "zdravých" tuků, železa, fosforu,...Skladem59 Kč / 100 gVybrat balení koření: Skořice cejlonská celáSkořice cejlonská celáVoňavé svitky jemné cejlonské skořice vnesou do kuchyně sladkost a hřejivé aroma, kde se mísí tóny medu, citrusů a jemného dřeva. Nejsou štiplavé, spíš jemně zvýrazní kaše, kompoty nebo čaje, aniž by přebily chuť...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení koření: Celer semenoCeler semenoJemně nahořklá chuť a vůně připomínající čerstvý celer, muškátový oříšek i citron – přesně to nabídnou celerová semínka. Skvěle zvýrazní rajčatové omáčky, osvěží saláty a vyladí dresinky i domácí nakládanou zeleninu.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Chilli Habanero celéChilli Habanero celéMalé, sušené habanero papričky rozproudí každé jídlo parádní pálivostí, ale zároveň překvapí sladkou ovocnou chutí, ve které jde poznat mango, citrus i květinové tóny. Hodí se na dochucení omáček, do vývaru i do domácí...Skladem42 Kč / 10 gVybrat balení koření: Hořčice bílá celá BIOHořčice bílá celá BIOJemně křupavá semínka s hořkosladkou chutí a nádechem oříšků rozvoní každý nálev, marinádu nebo dresink. Celá hořčice se skvěle hodí do nakládání okurek i domácího pečiva, kde zvýrazní chuť a dodá pokrmu originální tón.Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Skořice indonéská celá BIOSkořice indonéská celá BIOHřejivá, dřevitá vůně a jemně štiplavá chuť celých tyčinek skořice z Indonésie promění zimní nápoje, ovocné kompoty i pomalu dušená masa na opravdový zážitek. Nerozpadá se, takže se její aroma uvolňuje postupně. Zkuste...Skladem78 Kč / 30 gVybrat balení koření: Sada koření - Pepře celého světaSada koření - Pepře celého světaVýběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé kořenky je popis obsahu. Složení sady: PEPŘ BAREVNÝ...Skladem695 Kč / 1 ksDo košíku koření: Skořice cejlonská celá BIOSkořice cejlonská celá BIOJemné svitky, které provoní kuchyni sladkostí, lehkým dotekem citrusů a nádechem tepla. Tenhle druh skořice je uhlazenější než běžné druhy – není štiplavý a v jídlech zanechá pouze příjemnou, harmonickou chuť. Hodí se...Skladem88 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kuře KlasikKuře KlasikVoňavá směs, která kuřeti dodá jemně pikantní chuť, zlatavou barvu a typickou vůni české kuchyně. Sladká paprika, koriandr, trochu hořčice a kurkuma polaskají chuťové buňky, ale nepřebijí samotné maso. Stačí směs...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pracharanda polévkováPracharanda polévkováVůně restované cibulky, špetka libečku a jemný závan česneku dodají polévce chuť jako od babičky. Pracharanda polévková je směs sušené zeleniny a bylinek, která doladí vývar i zeleninovou polévku, ale skvěle chutná i v...Skladem30 Kč / 50 gVybrat balení koření: Mleté maso bylinkovéMleté maso bylinkovéBylinkové koření na mleté maso provoní kuchyň po česneku, majoránce a špetce muškátového květu. Přidá masu plnou a vyváženou chuť, která zvýrazní domácí karbanátky, sekanou, masové kuličky nebo zapékané dobroty. Stačí...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kari indickéKari indickéTeplé tóny kurkumy, koriandru a římského kmínu spolu se zázvorem a špetkou chilli dají vašim omáčkám, zelenině i rýži pocit pravé Indie. Kari směs krásně provoní i obyčejné brambory nebo polévku, přitom není přehnaně...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Grilovací koření KlasikGrilovací koření KlasikŠmrncovní směs plná papriky, česneku a cibulky promění každé maso na grilu v voňavou pochoutku s jemnou sladkostí a štiplavým dozvukem. Kmín s koriandrem dodají zemité tóny, šalvěj zaoblí celou chuť. Skvělé nejen na...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Garam MasálaGaram MasálaHřejivé chutě, jemná pálivost a vůně skořice, hřebíčku i kardamomu, přesně to vystihuje tuhle směs, bez které se indická kuchyně neobejde. Garam masála promění kari, polévku z čočky i pečenou zeleninu v opravdový...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Čubrica jemnáČubrica jemnáJemná směs saturejky, libečku a celeru dokonale vynikne v zeleninových pokrmech, luštěninách nebo mletém mase. Vůně připomíná rozkvetlou bylinkovou zahrádku, chuť je zaoblená a lehce pikantní. Skvěle zvýrazní polévky,...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: ČarodějkaČarodějkaČarodějka v sobě spojuje jemnou pálivost, bylinkovou svěžest a nádech exotiky, které doplňuje nečekaně příjemná skořicová stopa. Skvěle sedne na maso, do zeleninových směsí i omáček. Vynikne v guláši, domácí pomazánce...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bambova bylinková sůlBambova bylinková sůlKombinace cibulky, česneku, majoránky a kmínu dodává této směsi známou vůni domácí kuchyně, zatímco špetka chilli, kurkuma, kardamom nebo skořice připomenou i dálky. Tato sůl skvěle ochutí polévky, omáčky, brambory,...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Zázvor mletýZázvor mletýPikantní a zároveň svěží zázvor umí rozvonět jak pečené maso, tak perníčky nebo horké nápoje. V jeho vůni se prolíná citrus s lehkou sladkostí a připomíná kuchyň plnou exotiky i domácích dobrot. Skvěle zvýrazní chuť...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Vanilka lusk Bourbon MadagaskarVanilka lusk Bourbon MadagaskarTahleta vanilka z Madagaskaru promění obyčejné pečení v zážitek. Její jemně sladká, krémová vůně s tóny kakaa a sušeného ovoce zvýrazní domácí krémy, pudinky nebo zmrzlinu. Stačí rozříznout lusk a přidat zrníčka přímo...Skladem89 Kč / 1 ksVyberte si koření: Skořice indonéská mletáSkořice indonéská mletáTahle sytá skořice z Indonésie krásně provoní kuchyň už při prvním otevření sáčku. Její nasládlá a jemně hřejivá chuť vynikne v štrúdlu, perníčcích nebo ovesné kaši, stejně dobře ale podtrhne i exotickou směs na kari...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Římský kmín mletýŘímský kmín mletýZemitá vůně s lehkým kouřovým nádechem a stopou hořkosti, přesně to přinese do vaší kuchyně mletý cumin. Skvěle doplní kari, chili, hummus i pečené maso a zeleninu. Dodá exotický šmrnc polévkám i domácím chlebům.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: RozmarýnRozmarýnIntenzivní vůně připomínající borovici, kafr i svěží citrusy dělá rozmarýn nepostradatelným do pečených brambor, masových marinád nebo domácích olejů. Nasládlá a lehce hořká chuť skvěle zvýrazní i zeleninu či rajčatové...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pískavice mletáPískavice mletáLehce nasládlá, karamelová a trochu oříšková – přesně taková je mletá pískavice. Rozvoní každé indické karí, zvýrazní zeleninu, luštěniny nebo domácí chleba a omáčkám dodá ten správný šmrnc. Stačí špetka a jídlo je...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Chilli mletéChilli mletéPikantní, jemně kouřová vůně a výrazná chuť. Mleté chilli rozproudí omáčky na těstoviny, polévky i grilované maso. Stačí špetka a celé jídlo dostane energii a příjemné teplo v ústech. Skvěle pasuje nejen do mexických a...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice bílá mletáHořčice bílá mletáJemně pálivá, lehce oříšková a svěže kořeněná – taková je mletá forma bílého hořčičného semínka. Skvěle ochutí omáčky, domácí dresinky i marinády, kde rozvine pikantní říz a zvýrazní další chutě. Oceníte ji v bramborové...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení koření: Petržel naťPetržel naťJemně sušená petrželová nať dodá každému talíři čerstvé bylinné tóny, které připomínají letní zahradu. Svěží chuť, jemná vůně a krásná zelená barva zvýrazní polévky, omáčky, brambory i těstoviny. Hodí se na maso nebo do...Skladem30 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř zelený mletýPepř zelený mletýJemně mletý zelený pepř dodá pokrmům příjemnou svěžest s lehkým citrusovým a bylinným podtónem. Hodí se do omáček, marinád, na drůbež, ryby nebo zeleninu, kde zvýrazní chuť bez zbytečné ostrosti. Výborný je i na jemná...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř černý mletýPepř černý mletýPříjemně ostrá vůně a jemně štiplavá chuť tohohle koření dodá šmrnc omáčkám, polévkám i domácím karbanátkům. Dokáže krásně splynout s máslem nebo sýrem na těstovinách a v marinádě se hezky propojí s olejem i bylinkami.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kajenský pepř mletýKajenský pepř mletýJemně namletý kajenský pepř neskrývá nic jiného než čisté chilli. Okamžitě dodá jídlům výraznou, rovnoměrnou pálivost, která zahřeje už od prvního sousta. Vyniká sytou, ostrou chutí a lehkým kouřovým nádechem. Skvěle...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pepř barevnýPepř barevnýSměs barevných pepřů přináší do kuchyně ostrý, ovocný i lehce citrusový šmrnc. Ochutí grilované maso, zjemní omáčky i polévky a krásně rozvoní pečené brambory. Vynikne taky na sýrech nebo v domácí marinádě. Skvěle...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: PažitkaPažitkaJemně cibulová, svěží a nikdy příliš ostrá. Přesně taková je pažitka v sušené podobě. Oživí polévky, omáčky, pomazánky i pečené brambory, dodá lehkost vaječným pokrmům a doladí bylinkové máslo. Nejvíc jí to sluší všude...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Paprika vločky zelenáPaprika vločky zelenáJemně nasládlé, svěží paprikové vločky s lehce bylinnou vůní skvěle doplní polévky, omáčky, míchaná vejce, ale i grilované maso a pomazánky. Hrubší struktura v jídle nezmizí, naopak mu dodá barevný akcent a jemně...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika uzená sladkáPaprika uzená sladkáJemná uzenost, sladkost i vůně ohně v jednom koření – přesně to umí špetka této papriky. Kouzlí s chutí v pomazánkách, polévkách, dušených luštěninách i na grilu. Oceníte ji při pečení sýrových jednohubek i promíchání s...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika sladká španělskáPaprika sladká španělskáJemná, nasládlá paprika ze Španělska dodá každé pomazánce, dresinku nebo paštice krásnou červenou barvu a plnou chuť bez pálivosti. Skvěle se hodí na sýr nebo do studených jídel, v teplé kuchyni ji přidejte až na závěr.Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika pálivá španělskáPaprika pálivá španělskáŠpanělská pálivá paprika potěší každého, kdo má rád pikantní šmrnc v jídle. Její sytě červená barva a ostrá chuť krásně zvýrazní guláš, fazolovou polévku i domácí pomazánku ze sýra. Na jednohubkách krásně vypadá a navíc...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika vločky červenáPaprika vločky červenáJemně nasládlé červené vločky papriky vnesou do jídla barvu i chuť bez pálivosti. Vyniknou v omáčkách na těstoviny, v pomazánkách i na mase, ozdobí pečivo nebo pizzu a zvýrazní chuť sýrových i zeleninových jídel.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Nové koření mletéNové koření mletéKouzlo, které v sobě ukrývá mleté nové koření, připomíná najednou chuť hřebíčku, skořice i muškátového oříšku s jemně peprným závěrem. Stačí špetka a omáčky, pečená masa nebo marinády získají plnější, výraznější tón.Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Muškátový ořech mletýMuškátový ořech mletýJemně nasládlá chuť s dřevitými a lehce kořeněnými tóny krásně zaoblí nejen sýrové omáčky, ale i bramborovou kaši nebo zeleninové pyré. Mletý muškát skvěle podpoří špenát, krémové polévky i perníkové těsto. Stačí...Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: Medvědí česnekMedvědí česnekJemné zelené lístky medvědího česneku přinesou do kuchyně čerstvou česnekovou vůni a lehce kořenitou chuť bez štiplavosti klasického česneku. Skvěle se hodí do polévek, pomazánek, bylinkových másel nebo na pečené...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení koření: LibečekLibečekZelená bylinka, která okamžitě připomene poctivý domácí vývar. Libeček svou vůní a chutí s nádechem celeru, petržele a jemné zemitosti okamžitě zvýrazní každou polévku, omáčku či dušené jídlo. Skvěle rozvoní i brambory,...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Levandulový květLevandulový květLevandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů. Též se přidává do rýže, salátů či na skopové a králičí maso. Kromě kuchyně...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení koření: KurkumaKurkumaJemně zemitá chuť a sytě žlutá barva promění i obyčejná jídla v něco výjimečného. Kurkuma nejvíce vynikne v kari, polévkách, dušené zelenině nebo v rýži, svědčí jí ale i pečení nebo domácí těstoviny. Skvěle se pojí s...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr mletýKoriandr mletýLehká, jemně nasládlá vůně s nádechem citrusů udělá z koriandru rychlého parťáka pro každou kuchyni. Skvěle se hodí do domácího chleba, orientálních omáček i marinád na kuře nebo ryby. Rozvoní těsto při pečení nebo dodá...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení

Hledaný text celý jsme nalezli v těchto kategoriích

Jednodruhové koření Koření orientální kuchyně Koření české kuchyně Koření indické kuchyně Koření na omáčky Koření na pečené maso Bio koření Koření na vegetariánská jídla Koření francouzské kuchyně Koření čínské kuchyně Koření balkánské kuchyně Koření latinskoamerické kuchyně Koření při dietě Koření italské kuchyně Koření do sladkých jídel Koření na marinády Koření na zabijačku Koření na čínu Koření do polévky Koření na drůbež Koření středomořské kuchyně Koření na zvěřinu Koření na saláty Koření severoamerické kuchyně Koření na steaky Koření vietnamské kuchyně Vánoční koření Koření mexické kuchyně Koření na ryby Koření na luštěniny Bylinky Koření na grilování Koření na paštiky Koření na rýži Koření na zdobení Ovocné čaje

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.