Nejlepší koření při dietě

Milovníci koření na dietě si mohou vybrat druhy, ktreré podporují trávení, neškodí a mají pozitivní vliv. Vybrali jsme směsi koření bez soli a jednodruhové čerstvé bylinky, se kterými je možné připravit chutnou, aromatickou a přitom zdravě vyvážené jídlo, které potěší. Některé bylinky, jako např. majoránka, můžete použít nejen do polévek a omáček, ale i k odvarům, které uleví při trápení s průduškami nebo trávením.

 
Více

Nejoblíbenější koření při dietě

ajowan

ajowan

Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí, aby se rozvinulo aroma koření...
anýz

anýz

Anýz má mnohostranné využití: používá se do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání řepy, mrkve. Patří do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné...
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka, která chutná ostře aromaticky. Používá se do všech zeleninových pokrmů, salátů, polévek, bílých omáček, špenátů a fazolí. Přidává se do bylinkového másla a...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list se hodí do všech marinád, hlavně ke zvěřině a do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle stačí jeden list...
bylinky do polévky

bylinky do polévky

Směs koření obsahuje tradiční polévkovou kořenovou zeleninu s nezaměnitelnou chutí celeru. Hodí se jak do klasických polévek a omáček, kterým dodá příjemné aroma, tak např...
černucha

černucha

Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
čertovo lejno

čertovo lejno

Asafoetida, nebo-li čertovo lejno, je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Tento neobvyklý český název získala pro svou velmi specifickou vůni, která se ale při...
dětské grilovací koření

dětské grilovací koření

Speciálně namíchaná směs grilovacího koření nejen pro děti, ale i pro všechny, kteří dávají přednost nepálivé chuti nebo mají zdravotní dietu....
fenykl

fenykl

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s oblibou používá k...
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště...
Chlebové koření

Chlebové koření

Klasická směs koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva....
Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně. Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke grilování, do salátů, omáček, zeleninových,...
jalovec

jalovec

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni. Jalovec je oblíbeným kořením myslivců...
karí

karí

Tato nepálivá, nedráždivá směs karí indického typu bez soli je vhodná pro děti od 3 let a také pro šetrné dietní pokrmy, kterým dodá příjemnou chuť...
Karob kořeněný

Karob kořeněný

Karob, nebo-li svatojánský chléb, je hořkosladká náhrada kakaa. Tato směs karobu je ochucená přírodní mletou vanilkou, hřebíčkem, skořicí a novým kořením....
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy,...
Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Směs sušené kostičkované kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
Libeček

Libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
Oregano

Oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pažitka

pažitka

Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů, polévek, do salátů, pomazánek či bylinkového...
petržel

petržel

Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek. Používá se i do bylinných čajových směsí....
pískavice

pískavice

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni. Pískavici lze nalézt ve známých směsích karí nebo...
Pracharanda

Pracharanda

Vyvážená zeleninová směs typu Vegety. Neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady, pouze sůl. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
Rosovické koření

Rosovické koření

Směs koření, která je pro své vlastnosti a účinky určena k širšímu použití v oblasti racionální výživy, např. k usnadnění trávení především tučných a nadýmavých pokrmů...
rozmarýn

rozmarýn

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky). Typickou příchuť dává jehněčím,...
římský kmín

římský kmín

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a...
saturejka

saturejka

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů, majonéz, na...
skořice

skořice

Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější. Cejlonská skořice v kuchyni Díky jemné chuti se...
šalvěj

šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a...
Toskánské koření

Toskánské koření

Směs koření na maso, těstoviny či rajskou omáčku....
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
vanilka

vanilka

Vysoce kvalitní lusk vanilky odrůdy Bourbon, který pochází z Madagaskaru. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých jídel, moučníků do zmrzliny...