Žlutá řeka Ganga je symbolem Indie, stejné barvy jako kurkuma, která svou žlutou barvou obarví každé jídlo a pití. Společně s cejlonskou skořicí si připravíte teplý zdravý čaj. Můžete ji použít samotně nebo sáhněte po jedné ze směsí, které nabízíme. Indie je rozlehlá a kuchyně je stejně rozmanitá. Co region, to jiná masala - tedy směs tradičních koření, které si domácnosti míchají samy. Hlavní složkou je zelenina, maso, rýže a tradiční pečivo. Indie je fascinuící ohňostroj chutí a vůní, vyzkoušejte, chutnejte, meditujte. Jídlo pro blízké s láskou připavené je jako citát od Mahagma Gandhího „Pravá láska je ta, v níž máme větší radost z druhého než ze sebe.“
Více
Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí, aby se rozvinulo aroma koření. Ajowan je vůní podobný tymiánu, chutí anýzu a oreganu, ale jelikož má mnohem ostřejší chuť, užívá se v menším množství. Protože ajowan působí jako přírodní prostředek proti nadýmání, často se přidává do čočky. V Afganistánu se sype na chléb a slané pečivo.