Nejlepší koření indické kuchyně

Žlutá řeka Ganga je symbolem Indie, stejné barvy jako kurkuma, která svou žlutou barvou obarví každé jídlo a pití. Společně s cejlonskou skořicí si připravíte teplý zdravý čaj. Můžete ji použít samotně nebo sáhněte po jedné ze směsí, které nabízíme. Indie je rozlehlá a kuchyně je stejně rozmanitá. Co region, to jiná masala - tedy směs tradičních koření, které si domácnosti míchají samy. Hlavní složkou je zelenina, maso, rýže a tradiční pečivo. Indie je fascinuící ohňostroj chutí a vůní, vyzkoušejte, chutnejte, meditujte. Jídlo pro blízké s láskou připavené je jako citát od Mahagma Gandhího „Pravá láska je ta, v níž máme větší radost z druhého než ze sebe.“

 
Více

Nejoblíbenější koření indické kuchyně

Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, krevety a mořské plody, rýži nebo čočku....
Bombajská rýže

Bombajská rýže

Díky této směsi koření si rychle a jednoduše připravíte vynikající kořeněnou rýži s lehce pikantní chutí. Voňavá paprika a cibule vytvářejí chuťový základ, zatí...
Čertovo lejno s kurkumou

Čertovo lejno s kurkumou

Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specifickou vůni se doporučuje ji používat ve ...
Dátá Chai Masála

Dátá Chai Masála

Koření k přípravě vynikajícího tradičního indického černého čaje s mlékem, který má povzbudivý účinek....
Fish Masála

Fish Masála

Speciálně namíchaná směs koření indické kuchyně pro přípravu ryb a mořských plodů....
Garam Masála

Garam Masála

Legendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny....
Chicken Tikka Masála

Chicken Tikka Masála

Pro ty, kteří milují indickou kuchyni, je Chicken Tikka Masála pokrmem, který není třeba představovat. Tato klasika si našla cestu do srdce světové gastronomie ...
Kari Colombo

Kari Colombo

Neostrá směs koření kari, která se hodí pro přípravu masových a zeleninových směsí, na kuře, králika či ryby i k ochucení rýže, těstovin a luštěnin nebo do zele...
Kari Goa

Kari Goa

Směs celého a nahrubo nasekaného koření, ze kterého připravíme vynikající autentické indické kuřecí nebo vegetariánské karí. Při správné přípravě karí se celé k...
Kari indické

Kari indické

Středně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari....
Kari Madras

Kari Madras

Jedna z nejoblíbenějších variant kari anglického typu, která je vhodná především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, k...
Kari pro děti

Kari pro děti

Tato nepálivá, nedráždivá směs karí indického typu bez soli je vhodná pro děti od 3 let a také pro šetrné dietní pokrmy, kterým dodá příjemnou chuť....
Kari thajské

Kari thajské

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby....
Kuskus BIO

Kuskus BIO

Toto organické koření na kuskus je dokonale vyvážená směs, která dodá vašim pokrmům svěží a exotickou chuť. Kombinace římského kmínu a kurkumy vytváří lehce exo...
Maharani Masála

Maharani Masála

Jemnější indická směs, která se skvěle hodí k pokrmům z rajčat, zelenině, polévkám, omáčkám, čočce a dalším....
Pepř česnekový

Pepř česnekový

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám....
Sambal

Sambal

Velmi ostrá směs koření, původem ze Západní Indie, která se hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky nebo k zelenině. Dobře se vyjímá na stole ved...
Tandoori Masála

Tandoori Masála

Stačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali lahodný pokrm, který je uvnitř křehký s ...
 
Ajowan

Ajowan

Ajowan (adžvan), známý také jako koptský kmín, je koření s výraznou chutí a ještě intenzivnější vůní. Připomíná tymián, ale má ostřejší, koncentrovanější charak...
Anýz celý

Anýz celý

Anýz je koření, které má sílu. Jeho aroma je sladké jako bonbón, ale přitom trochu štiplavé, s lehkým závanem lékořice a dotekem pepře. Hodí se k masu i do slad...
Anýz celý BIO

Anýz celý BIO

Když otevřete sáček s anýzem a přivoníte, hned je vám jasné, že tohle nebude jen tak ledajaké koření. Sladká vůně, která připomíná lékořicové bonbony, je v příj...
Anýz mletý

Anýz mletý

Jemně namletý, sladký, voňavý a připomínající lékořici, takový je mletý anýz. Oproti celým semínkům působí rychleji, jeho chuť se uvolňuje okamžitě a snadno se ...
Cibule mletá

Cibule mletá

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladk...
Cibule smažená

Cibule smažená

Smažená cibulka - křupavá, voňavá a krásně dozlatova osmažená – přesně taková, jakou ji máte rádi, ale bez slz, nepořádku a pracného smažení. Ať už si ji dáte n...
Cibule sušená řezaná

Cibule sušená řezaná

Sušená cibule přináší do kuchyně pohodlí bez kompromisů v chuti. Když máte po ruce sušenou cibuli, můžete kdykoliv okamžitě přidat bohatou, cibulovou chuť do va...
Cibule sušená řezaná BIO

Cibule sušená řezaná BIO

Sušená cibule přináší do vaší kuchyně pohodlí, aniž byste museli dělat kompromisy v chuti. Když máte po ruce tuto naši sušenou cibuli, můžete kdykoli bez námahy...
Cibule uzená granulovaná BIO

Cibule uzená granulovaná BIO

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vařen...
Černucha

Černucha

Černucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mírně nahořklou a lehce pikantní chuť, kter...
Čertovo lejno drcené

Čertovo lejno drcené

Asafoetida, známá také pod lidovým názvem „čertovo lejno“, je jedním z nejzajímavějších a nejstarších koření používaných především v indické kuchyni....
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a rychle mísí s ostatními ingrediencemi....
Česnek plátky

Česnek plátky

Česnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat. Tento sušený česnek zachovává intenzivní...
Fenykl mletý

Fenykl mletý

Jemně mletý fenykl v sobě ukrývá typickou, nasládlou vůni s tóny anýzu a lékořice, která umí v kuchyni krásně zaoblit chutě, a to jak ve sladkých, tak i slaných receptech....
Galgán kořen mletý

Galgán kořen mletý

Galgán je aromatické koření, které svou chutí připomíná zázvor, ale je jemnější, méně ostré a má lehký citrusový podtón. Jeho chuť nezastíní ostatní suroviny, a...
Hořčice bílá celá

Hořčice bílá celá

Hořčičné semínko patří mezi ta nejnenápadnější, ale zároveň nejúčinnější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností a je...
Hořčice bílá celá BIO

Hořčice bílá celá BIO

Hořčičné semínko patří mezi nejnenápadnější, ale přitom nejvýraznější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností, která ...
Hořčice bílá mletá

Hořčice bílá mletá

Mletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný prášek se rychle spojí s tekutinami a okamžit...
Hořčice černá celá

Hořčice černá celá

Jestli chcete, aby se u vás doma vařilo jako v pravé indické kuchyni, černá hořčice nesmí chybět. Tahle malá semínka mají sílu – když je správně připravíte, při...
Hřebíček celý

Hřebíček celý

Hřebíček je jedno z těch koření, které okamžitě provoní kuchyni a dodá jídlům hřejivou, jemně štiplavou chuť. Celá varianta hřebíčku se uvolňuje pomaleji než ml...
Hřebíček celý BIO

Hřebíček celý BIO

Hřebíček je jedno z nejvýraznějších koření, které dodá pokrmům hřejivou, jemně štiplavou chuť a bohatou vůni. Celé sušené pupeny hřebíčku se při vaření uvolňují...
Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, teplá a lehce nasládlá chuť se hodí neje...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na talíře celého světa dodává ohnivou jiskru....
Chilli Carolina Reaper drcené

Chilli Carolina Reaper drcené

Carolina Reaper je celosvětově nejpálivější chilli paprička, kterou je možné běžně zakoupit. Rozhodně i tak to však není jen tak ledajaké chilli, protože když ř...
Chilli Habanero celé

Chilli Habanero celé

Pokud chcete zažít legendární chilli habanero v jeho nejpřirozenější podobě, tyhle sušené celé papričky jsou ta správná volba. Čisté, intenzivní chilli, které s...
Chilli Habanero drcené

Chilli Habanero drcené

Hledáte něco mezi jemným mletým práškem a celými chilli papričkami? Drcené chilli habanero je přesně ta správná varianta! Ostré, výrazné, ale pořád ve formě mal...
Chilli Habanero mleté

Chilli Habanero mleté

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...
Chilli Jalapeño červené mleté

Chilli Jalapeño červené mleté

Jalapeño ve své červené variantě dozrává déle na slunci, což mu dodává plnější chuť, jemnou sladkost a o něco vyšší pálivost než jeho zelený protějšek....
Chilli Jalapeño Chipotle drcené

Chilli Jalapeño Chipotle drcené

Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s charakteristickým kouřovým aroma, které dodá vašim pokrmům příjemně uzenou pikantní chuť....
Chilli Jalapeño zelené mleté

Chilli Jalapeño zelené mleté

Jestli hledáte chilli, které přidá do jídla příjemnou pálivost, ale neodpálí vám chuťové buňky, jalapeño je ideální volba. Existuje ve dvou variantách – zelené a červené....
Chilli Kashmiri

Chilli Kashmiri

Chilli Kashmiri je přesně to pravé pro každého, kdo má rád barvu, chuť a lehkou pikantnost. Žádné drsné chilli peklo, ale pohodová paprička s mírným řízem a krá...
Chilli kroužky

Chilli kroužky

Jako první ochutnáváme jídlo očima. A přesně proto jsou chilli kroužky skvělé nejen na dochucení, ale hlavně jako atraktivní dekorace. Jejich sytá barva a výraz...
Chilli mleté

Chilli mleté

Nejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdůležitější koření v kuchyni, ať už vaříme...
Chilli mleté BIO

Chilli mleté BIO

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry. Ale nejen tam, pro spoustu lidí je ch...
Chilli Naga Bhut Jolokia

Chilli Naga Bhut Jolokia

Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivosti) uznávána jako nejpálivější paprička na světě....
Chilli nitě

Chilli nitě

Někdy stačí jen malý detail a jídlo vypadá, jako by ho servíroval šéfkuchař. A přesně tohle umí chilli nitě, známé také jako chilli vlasy nebo chilli struny....
Chilli papričky drcené

Chilli papričky drcené

Jakmile na talíři přistane chilli, je jasné, že to nebude žádná nuda. A tyhle drcené sušené chilli papričky dodají jídlu přesně tu správnou dávku pálivosti, co ...
Kajenský pepř drcený

Kajenský pepř drcený

Tohle koření svým názvem tak trochu mate. Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) totiž není pepř, ale ve skutečnosti jsou to drcené chilli paprič...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Je to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se někdy píše také cayennský nebo kayenský) vz...
Kajenský pepř mletý BIO

Kajenský pepř mletý BIO

Možná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední pálivost (30 000–80 000 SHU) a příjemný kouřový nádech....
Kardamom celý

Kardamom celý

Kardamomová zrnka jsou malá aromatická semínka schovaná uvnitř zelených tobolek kardamomu. Právě tato semínka nesou většinu chuti a vůně – silně kořenitou, slad...
Kardamom černý

Kardamom černý

Kardamom černý – intenzivní koření s kouřovým aroma Kardamom černý je výrazné a aromatické koření, které se od svého zeleného příbuzného liší nejen většími lusk...
Kardamom mletý

Kardamom mletý

Mletý kardamom je jedno z těch koření, které dokáže na talíři úplné zázraky. Vůně je intenzivní, citrusově nasládlá, s kafrovým a lehce květinovým podtónem, a c...
Kardamom zelená zrna

Kardamom zelená zrna

Kardamom v zelených tobolkách je jedna z nejvoňavějších a nejluxusnějších podob tohoto orientálního koření. Uvnitř se ukrývají drobná tmavá zrníčka, která mají ...
Kari listy

Kari listy

Kari (curry) listy nejsou kari koření, jak by se mohlo zdát. Jsou to aromatické lístky stromu kari, které dodávají pokrmům jedinečnou vůni a jemně kořenitou chuť....
Kopr

Kopr

Tyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...
Koriandr celý

Koriandr celý

Celá semínka koriandru jsou nepostradatelnou součástí mnoha světových kuchyní. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou chuť s nádechem pomerančové kůry, která sk...
Koriandr celý BIO

Koriandr celý BIO

Celá semínka koriandru jsou nenápadná, ale v kuchyni dovedou velké věci. Jakmile je nasucho opražíte, rozvoní se tóny pomerančové kůry, sladkého koření a orient...
Koriandr list

Koriandr list

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek....
Koriandr mletý

Koriandr mletý

Koriandr patří mezi ten typ koření, který hned všechno rozvoní. Jeho jemně sladká chuť s citrusovým podtónem krásně zapadne do sladkých i slaných receptů od per...
Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
Kurkuma BIO

Kurkuma BIO

Tato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu....
Kurkuma drcená

Kurkuma drcená

Drcená kurkuma se obvykle nejprve opraží společně s dalším kořením, čímž směs koření získá novou výraznější kombinaci chutí....
Mangový prášek

Mangový prášek

Sušený rozemletý mangový prášek, nebo jak se mu v Indii říká amchur, je tajná zbraň místních kuchařů. Dodává jídlům jemnou ovocnou kyselost, která skvěle zvýraz...
Muškátový květ celý

Muškátový květ celý

Muškátový květ je vzácná a voňavá část muškátovníku vonného, která obaluje muškátový oříšek. Na rozdíl od samotného oříšku má jemnější, sladce kořeněnou chuť s ...
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma....
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Muškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vypadá docela obyčejně, jeho tajemství se o...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehc...
Pepř bílý celý

Pepř bílý celý

Celý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje ...
Pepř bílý celý BIO

Pepř bílý celý BIO

Bílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takž...
Pepř bílý mletý

Pepř bílý mletý

Bílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi. Má příjemně hřejivý nádech a...
Pepř černý celý

Pepř černý celý

Černý pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté s...
Pepř černý celý BIO

Pepř černý celý BIO

Černý pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se r...
Pepř černý drcený

Pepř černý drcený

Černý pepř v drcené podobě je přesně to, co potřebujete, když chcete v jídle cítit jeho sílu, ale nechcete ho mít rozemletý na prach. Hrubší kousky pepře dodají...
Pepř černý Malabar

Pepř černý Malabar

Černý pepř z indické oblasti Malabar je po celém světě rovněž známý pod názvem tygří pepř. To, že se v této oblasti Indie rovněž pěstuje další slavný pepř Telli...
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá ...
Pepř černý mletý BIO

Pepř černý mletý BIO

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními ch...
Pepř dlouhý

Pepř dlouhý

Dlouhý pepř je výraznější bratranec klasického černého pepře, ale s jedinečným aromatickým profilem. Jeho chuť je nejen ostrá a kořenitá, ale zároveň příjemně n...
Pepř sečuánský celý

Pepř sečuánský celý

Sečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti nejde o plod pepřovníku, ale o tobolky keř...
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Sečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keře žlutodřevu peprného, které mají jemně ...
Pepř sečuánský Timut celý BIO

Pepř sečuánský Timut celý BIO

Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2 000 metrů ručně sbírají a suš...
Pepř zelený BIO

Pepř zelený BIO

Zelený pepř v celku si uchovává svou přirozenou svěžest a jemně travnaté aroma, které se při vaření postupně rozvíjí. Jeho příjemná ostrost s lehkým citrusovým ...
Pepř zelený celý

Pepř zelený celý

Zelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlu...
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Zelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem. Není tak ostrý jako černý pepř, ale zato je svěží...
Pískavice celá

Pískavice celá

Kdo se rád toulá vůněmi indické, arabské nebo severoafrické kuchyně, ten se s pískavicí určitě potkal. Možná jste na ní narazili pod názvem fenugreek nebo řecké...
Pískavice listy

Pískavice listy

Jestli vám něco chybí na poličce s kořením a ještě o tom nevíte, tak jsou to sušené listy pískavice. Tohle exotické koření má lehce nahořklou, fenyklo-celerovou...
Pískavice mletá

Pískavice mletá

Možná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná. Jemně mletá pískavice má sladce polévkovou, lehc...
Rajská jablíčka

Rajská jablíčka

Když se rajčata suší pomalu, jejich chuť se krásně koncentruje a získává příjemně sladký, lehce nakyslý podtón. Sušená rajská jablíčka ve formě jemných floků js...
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho te...
Římský kmín mletý

Římský kmín mletý

Pokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem indických, arabských i mexických receptů a ...
Skořice cejlonská celá

Skořice cejlonská celá

Cejlonská skořice není tvrdá a dřevitá jako ta čínská, kterou známe třeba ze svařeného vína, ale jemná, papírově tenká a příjemně sladká. Tato skořice je parádn...
Skořice cejlonská celá BIO

Skořice cejlonská celá BIO

Na rozdíl od běžné skořice, kterou najdete v každém druhém obchodě, je ta cejlonská opravdová lahůdka. Její tenké svitky můžete rozmotat jako tabák, jsou jemné,...
Skořice cejlonská mletá

Skořice cejlonská mletá

Cejlonská skořice mletá je jemnější sestra běžně dostupné indonéské (čínské) skořice. Má papírově tenkou kůru, sladkou chuť s nádechem citrusů a vůni, která je ...
Skořice cejlonská mletá BIO

Skořice cejlonská mletá BIO

Jemně mletá cejlonská skořice je opravdová delikatesa mezi skořicemi. Na rozdíl od běžnější indonéské varianty není štiplavá ani výrazně ostrá. Její chuť je spí...
Skořice indonéská celá

Skořice indonéská celá

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie a vyznačuje se tvrdší kůrou a silnější, ostřejší chutí oproti jemnější skořici cejlonské....
Skořice indonéská celá BIO

Skořice indonéská celá BIO

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má výraznou, kořenitou chuť, která je ostřej...
Skořice indonéská mletá

Skořice indonéská mletá

Když se řekne skořice, většině z nás se vybaví štrúdl, koláče a vánoční vůně. A právě ta z Indonésie je jako dělaná pro každodenní pečení i vaření....
Skořice indonéská mletá BIO

Skořice indonéská mletá BIO

Jemně namletá, sladce voňavá a krásně hřejivá. Indonéská skořice je klasikou, která nesmí chybět v žádné domácnosti, kde se peče, vaří a vůbec čaruje s vůněmi....
Sůl černá

Sůl černá

Černá sůl, známá také jako Kala Namak, je skutečný chuťový originál. Ačkoliv má spíš růžovošedou barvu (v krystalech až temně fialovou), říká se jí černá....
Šafrán

Šafrán

Šafrán je král koření – nejen kvůli své jedinečné chuti a vůni, ale i proto, že jeho sběr je neuvěřitelně pracný. Každé vlákno, tedy sušená čnělka krokusu, musí...
Zázvor mletý

Zázvor mletý

Zázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádechem, která dokáže skvěle podtrhnout slad...
Zázvor mletý BIO

Zázvor mletý BIO

Zázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která se při vaření krásně propojí s ostatním...