Nejlepší koření na marinády

Při marinování a nakládání masa, sýrů, zeleniny se fantazie se meze nekladou. Můžeme buď jednotlivá koření nakombinovat nebo vyzkoušet již namíchané kořeněné směsi. Vyzkoušejte naložení kuřecího masa do jogurtu s kořením garam masala, které jeho chuť krásně zjemní. Poměr kyselosti, oleje a koření by měl být harmonický. Jednotlivá masa se marinují různě dlouhou dobu, sýr lze marinovat několik dní, cuketu a lilek je vhodné pouze potírat.

 
Více

Nejoblíbenější koření na marinády

Asado

Asado

Naše speciální směs koření Asado je inspirována bohatými chutěmi Argentiny a je dokonalou volbou pro všechny, kteří hledají chuťový zážitek plný jemných i intenzivních chutí...
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek společně s kmínem...
barbecue

barbecue

Popularita korejského grilování dávno překročila hranice této asijské země. V korejské kuchyni se na grilu nejčastěji setkáme s hovězím, vepřovým nebo kuřecím masem...
barbecue koření

barbecue koření

Barbecue párty se dnes již staly tradiční součástí nejen americké kultury. Tato klasická hrubozrnná směs koření představuje základ pro nejrůznější způsoby přípravy masa...
bílý pepř

bílý pepř

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření polévek,...
Cajunské koření

Cajunské koření

Originálně namíchané Cajunské koření ztělesňuje bohatou historii a kulinářské umění cajunské kuchyně, kterou můžete objevit v Louisianě a Texasu ve Spojených státech...
cibule

cibule

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vaření ušetříme čas...
citronová kůra

citronová kůra

Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové trávy v...
Citronová kůra drcená BIO

Citronová kůra drcená BIO

Sušená citronová kůra je vynikající na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Kromě zmíněných ryb a mořských plodů se chuť citronové kůry výborně snoubí s drůbeží...
Cukr třtinový uzený

Cukr třtinový uzený

Tento třtinový cukr je 8 dní uzený na bukovém dřevě. Jemná kouřová chuť vás příjemně překvapí v barbecue omáčkách, salátech a různých masových pokrmů...
Čarodějka

Čarodějka

Za tohle koření by nás ve středověku upálili :-). Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na grilu nebo...
černý pepř

černý pepř

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
dětské grilovací koření

dětské grilovací koření

Grilování je jedním z největších potěšení léta a s dětským grilovacím kořením si jej můžou s radostí užít i naši nejmenší gurmáni. Tato speciálně namíchaná směs koření je ale...
estragon

estragon

Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k přichucení hořčice a...
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Rádi si vychutnáte příjemně okořeněné grilované maso a nechcete, aby vám u toho shořela pusa? Nebo máte děti, které si také chtějí užít parádní grilovačky, ale pekelnou výheň...
Harissa

Harissa

Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované zeleniny, při přípravě kuskusu, rýže,...
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
chilli

chilli

Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Používáme do pikantních...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemně mleté vysoce pálivé chilli papričky (pálivost 250 000 SHU). S opatrností přidávejte do pálivých mexických omáček, do polévek, k pečeným a mletým masům....
chilli Jalapeño

chilli Jalapeño

Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s kouřovým aroma, které dodá jídlu příjemně uzenou pikantní chuť. Chipotle se používají při přípravě barbecue omáček a...
chimichurri

chimichurri

Argentinská nepříliš ostrá hrubá směs koření a zeleniny. Používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrové pokrmy,...
Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně. Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke grilování, do salátů, omáček, zeleninových,...
italský dresink

italský dresink

Směs bylinek a koření Italský dresink dodá vašim salátům středomořský nádech. Tato pečlivě vyrobená směs kombinuje sladkou chuť třtinového cukru, slanou chuť mořské soli a...
jalovec

jalovec

Plody červeného jalovce jsou na rozdíl u nás běžného černého jalovce obecného měkčí a mají mírně nasládlou, ale ostrou chuť. Červený jalovec se používá především při přípravě...
Jehněčí a skopové

Jehněčí a skopové

Toto koření je zvláště vhodné pro marinování masa na grilování a pečení. Marinádu připravíte smíchaním koření v poměru 1: 2 s olejem. Maso nechte naložené alespoň několik...
kajenský pepř

kajenský pepř

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř se přidává do...
kampotský pepř

kampotský pepř

Vstupte do světa kulinářské vytříbenosti s bílým pepřem ze slavné kambodžské oblasti Kampot, ze které pochází koření proslulé svou jemnou a elegantní chutí....
kari

kari

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby....
koriandr

koriandr

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou...
koření na kuře

koření na kuře

Směs koření neobsahuje sůl, glutaman ani jiné chemické přísady. Používá se k úpravě kuřete pečením, dušením a nebo grilováním. Směs je velmi vhodná při jaterních a žaludečních...
koření na ryby

koření na ryby

Směs bylinek a koření s přísadou soli a kyseliny citronové k úpravě ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí...
koření na steaky

koření na steaky

Pikantní hrubě namletá směs koření s paprikovými plátky, drcenými pepři, cibulí a bylinkami jak k přípravě ostřeji laděného steaku na grilu, tak i k pečení nejen hovězího, ale...
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení marinád....
kurkuma

kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako potravinové barvivo (obsahuje žluté barvivo...
Levandulový květ

Levandulový květ

Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů. Též se přidává do rýže, salátů...
medvědí česnek

medvědí česnek

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné...
Medvědí gril

Medvědí gril

Směs koření s chutí a vůní medvědího česneku, která se hodí na grilování, do marinád i nádivek, k ochucení dušených a pečených mas i zeleniny. Výborná je i při přípravě...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek a gulášů, ale...
Pařížský pepř

Pařížský pepř

Pařížský pepř je směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z...
pepř

pepř

Lampong je černý pepř, který pochází z indonéské oblasti Lampung v Jižní Sumatře. Hlavním exportním trhem tohoto druhu pepře je především USA, kde se ovšem používá téměř...
Pepř Banasura uzený

Pepř Banasura uzený

Tento jedinečný pepř vyrůstá v malebném okolí přehrady Banasura Sagar, která se hrdě pyšní titulem největší přehrady v Indii. Tento kout Wayanadu, severovýchodní části Keraly,...
Pepř barevný

Pepř barevný

Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou aromatickou vůní a...
pepřové koření

pepřové koření

Tato směs jemně mleté pomerančové kůry, rozmarýnu a zeleného pepře je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu. Příjemná kombinace citrusu a jemné pálivosti zeleného pepře...
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát naložit do marinády z...
Pomerančová kůra drcená BIO

Pomerančová kůra drcená BIO

Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na omáčky, marinády i polévky a samozřejmě v mnoha receptech...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
Ratatouille

Ratatouille

Hrubě namletá směs koření je vhodná nejen do fancouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci pečené nebo grilované zeleniny...
římský kmín

římský kmín

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a...
Sambal

Sambal

V Čechách se sambalu říká obvykle "ďábelské koření". Je to velmi ostrá směs koření původem ze Západní Indie. Hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky nebo k...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do paelly a k...
Šašlik

Šašlik

Směs koření na pravý ruský šašlik, nebo-li marinované maso na špízu. V klasické variantě se na grilovací jehlu střídavě napichují kousky masa a cibule, případně další zeleniny...
Ticinské koření

Ticinské koření

Pikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef, telecí koleno,...
zázvor

zázvor

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů. Je vhodný na drůbež i jiná...
zelený pepř

zelený pepř

Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Zelený pepř se získává rychlým...