Koření na čínu

Oblíbenou čínskou minutku připravíte díky naší nabídce velmi snadno, stačí mít vhodnou pánvičku a další suroviny. Česnek a zázvor, kteří jsou nezbytnou součástí asijských pokrmů jsou v sušené formě ideální a ihned při ruce. Pochopitelně nesmí chybět pálivé papričky, které jsou typické pro chunanskou kuchyni střední Číny. 

 
Více

Nejoblíbenější koření na čínu

anýz

anýz

Anýz má mnohostranné využití: používá se do pokrmů asijských kuchyní, při nakládání řepy, mrkve. Patří do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, mléčné polévky, ovesné...
badyán

badyán

Hvězdičky badyánu jsou plody stromu badyáníku pravého, který v jihovýchodní Asii tvoří celé lesy. Ve starých kuchařkách se mu říká hvězdičkové koření...
citronová kůra

citronová kůra

Sušená nesířená citronová kůra jemně drcená je vhodná na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Příjemně ochutí i čaje a svařené víno....
česnek

česnek

Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby,...
galgán

galgán

Kořen galgánu připomíná chutí i vůní zázvor. Na rozdíl od zázvoru je ale jeho chuť podstatně jemnější a navíc doplněná příjemným citrusovým nádechem...
Glutasůl

Glutasůl

Směs soli a glutamanu sodného. Vhodné pro zvýraznění chuťi a dosolení masa a dalších pokrmů....
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu...
chilli

chilli

Chilli mleté BIO jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech...
koření na čínu

koření na čínu

Směs k přípravě čínských pokrmů. Základní postup: Nakrájené maso naložíme se směsí koření a olejem. Orestujeme na oleji, když maso změkne, přidáme zeleninu, zaprášíme škrobem,...
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení marinád....
pískavice

pískavice

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni. Pískavici lze nalézt ve známých směsích karí nebo...
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
sečuánský pepř

sečuánský pepř

Sečuánský pepř pochází z Číny, je to jedno z nejstarších čínských koření. Není to pravý pepř, ale tobolky keře s názvem žlutodřev peprný. Používá se především v čínské,...
Tajemství čínského mistra

Tajemství čínského mistra

Jemně pikantně sladká směs tradičního orientálního koření k ochucení drůbeže, mletého masa nebo třeba tofu s tradiční rýží či nudlemi....
zázvor

zázvor

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů. Je vhodný na drůbež i jiná...