Nejlepší koření na drůbež

Krásně propečené kuřátko s lahodnou kůrčičkou, křidýlko nebo stehýnko nebo ostatní pernatou drůbež na nepřeberné množství způsobů a variant snadno zvládnete s nabízeným vždy čerstvým kořením. Stačí si vybrat správný druh nebo rovnou kořenící směs a zvolit způsob úpravy od grilování, smažení po vaření a dušení. Jako kouzelnou hůlkou vyčarujete orientální lahůdku nebo klasickou babiččinu pečínku. Jedna z nejoblíbenějších kořenících směsí je garam masala, která by rozhodně neměla chybět ve vašich kořenkách.

 
Více

Nejoblíbenější koření na drůbež

Adžika

Adžika

Tato velmi oblíbená směs koření původem z Gruzie se skvěle hodí na pečené a grilované maso (např.jehněčí a drůbež) nebo k ochucení mletého masa a ryb...
Africké koření

Africké koření

S touto směsí koření dodáte exotickou chuť jak grilovanému, pečenému, dušenému nebo mletému masu, tak i třeba kuskusu nebo zeleninovým salátům....
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek společně s kmínem...
barbecue koření

barbecue koření

Klasická hrubozrnná směs koření na grilování a pečení masa, ve které vás mile překvapí svěží a jemně peprná chuť zeleného pepře. Tato směs koření na barbecue vám udělá radost...
bourbonský pepř

bourbonský pepř

Tento delikátní pepř výrazné oříškově jehličnaté chuti je ostře pálivý. Vzhledem i velikostí je bourbonský pepř podobný pepři kubebovému. Používá se jako třešnička na dortu...
Čarodějka

Čarodějka

Za tohle koření by nás ve středověku upálili :-). Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na grilu nebo...
černý pepř

černý pepř

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
Dětenické středověké koření

Dětenické středověké koření

Proměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na grilovaná kuřecí stehýnka nebo křidýlka....
dětské grilovací koření

dětské grilovací koření

Speciálně namíchaná směs grilovacího koření nejen pro děti, ale i pro všechny, kteří dávají přednost nepálivé chuti nebo mají zdravotní dietu....
Divočina

Divočina

Tato směs koření ve stylu tradiční české kuchyně je vhodná k pečení mas i úpravě minutek "na divoko". Masu nejen dodá chuť divočiny, ale bylinky, které směs obsahuje, pomohou...
estragon

estragon

Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k přichucení hořčice a...
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby,...
Garam Masála

Garam Masála

Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli jejich pálivé...
Grilovací koření Amazonia

Grilovací koření Amazonia

Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pepře je zjemněná...
Grilovací koření Argentina

Grilovací koření Argentina

Skvělá směs mletého koření určená pro grilování steaků, pečení a smažení kuřecího, hovězího i vepřového masa, na minutky či marinády. Může obsahovat stopy celeru a sezamu....
Grilovací koření Buffalo

Grilovací koření Buffalo

Proměňte svojí kuchyni v Divoký západ a s ostrým kořením Buffalo si připravte úžasně aromatická a šťavnatá grilovaná nebo pečená žebírka, křidýlka, steaky, ale i ryby nebo...
Grilovací koření Klasik

Grilovací koření Klasik

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu. Obsahuje jen 20 % soli, takže podle chuti můžeme...
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Aromatická nepálivá směs na grilování a rožnění masa....
Grilovací koření Provence

Grilovací koření Provence

Obsah soli max. 45 %....
Harissa

Harissa

Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované zeleniny, při přípravě kuskusu, rýže,...
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
Chakalaka

Chakalaka

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....
chilli

chilli

Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Používáme do pikantních...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemně mleté vysoce pálivé chilli papričky (pálivost 250 000 SHU). S opatrností přidávejte do pálivých mexických omáček, do polévek, k pečeným a mletým masům....
Italské koření

Italské koření

Směs vhodná do zeleninových salátů, na maso a tepelně upravovanou zeleninu....
Kajunské koření

Kajunské koření

Kajunské koření je hrubší pikantní směs koření amerického typu na grilování a pečení různých druhů mas, drůbeže, ryb, zeleniny nebo na přípravu salsy...
kardamom

kardamom

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově...
karí

karí

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby....
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy,...
koriandr

koriandr

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou...
koření na kuře

koření na kuře

Směs koření neobsahuje sůl, glutaman ani jiné chemické přísady. Používá se k úpravě kuřete pečením, dušením a nebo grilováním. Směs je velmi vhodná při jaterních a žaludečních...
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení marinád....
kubebový pepř

kubebový pepř

Bobule jsou trochu větší než plody černého pepře, s delší stopkou. Kubebový pepř je výborný na pečená červená masa, zvěřinu, těstoviny, sýry a paštiky...
kurkuma

kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako potravinové barvivo (obsahuje žluté barvivo...
Levandulový květ

Levandulový květ

Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů. Též se přidává do rýže, salátů...
Libeček

Libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
Maďarské koření

Maďarské koření

Mírně ostrá hrubozrnná směs nejdůležitějšího koření maďarské kuchyně, která je vhodná na steaky, pečené maso nebo k přípravě pikantních omáček....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
masála

masála

Ostrá indická směs koření na maso pocházející ze severozápadní části Indie, z Rajasthanu. Můžete ji použít k úpravě drůbežího masa po indicku pečením, grilováním i dušením...
Medvědí česnek

Medvědí česnek

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné...
Nasi goreng

Nasi goreng

Neostrá směs koření pro přípravu tradiční indonéské smažené rýže s kuřetem. Kromě rýže můžete toto koření použít např. pro ochucení pohanky nebo dušené zeleniny....
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
Orientální koření

Orientální koření

Jemně pikantní směs pro úpravu pokrmů na orientální způsob....
Paella

Paella

Směs nejen na španělskou paellu, ale na další pokrmy s rýží, na ryby, maso, rizoto, dušenou zeleninu, těstoviny a zeleninové saláty....
pálivá paprika

pálivá paprika

Mletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např...
Pařížský pepř

Pařížský pepř

Pařížský pepř je směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z...
Pepř barevný

Pepř barevný

Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou aromatickou vůní a...
pepřové koření

pepřové koření

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám...
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát naložit do marinády z...
Provensálské koření

Provensálské koření

Směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni, především ke kořenění všech druhů masa, ale i na dušenou zeleninu, omáčky,...
Rosovické koření

Rosovické koření

Směs koření, která je pro své vlastnosti a účinky určena k širšímu použití v oblasti racionální výživy, např. k usnadnění trávení především tučných a nadýmavých pokrmů...
rozmarýn

rozmarýn

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky). Typickou příchuť dává jehněčím,...
římský kmín

římský kmín

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a...
Sambal

Sambal

V Čechách se sambalu říká obvykle "ďábelské koření". Je to velmi ostrá směs koření původem ze Západní Indie. Hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky nebo k...
saturejka

saturejka

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů, majonéz, na...
sečuánský pepř

sečuánský pepř

Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického pepře nemá takovou ostrost...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice...
šafrán

šafrán

Pravý šafrán jsou sušené červené čnělky (nesprávně blizny), které se ručně vytrhávají z květů pěstovaných rostlin. Používá se především v jižní Evropě a na blízkém východě ke...
šalvěj

šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a...
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
zázvor

zázvor

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů. Je vhodný na drůbež i jiná...
zdobící koření

zdobící koření

Směs koření k ochucení a ozdobení masa. Kořeňte až na konci tepelné úpravy....