Nejlepší koření na ryby

Ať už jste vášniví rybáři nebo raději zaběhnete do rybárny, ryby jsou nejen zdravé, ale i velmi chutné. S vybraným kořením můžete ryby lehce smažit, vařit, grilovat a marinovat. U nakládání je dobré hlídat čas. Ryby a mořské plody nakládáme maximálně na 20 minut. Klasického českého kapra si vychutnáte s vybraným kořením nebo přímo s Novohradskou směsí. Doporučujeme vyzkoušet rybí polévku s čerstvě nastrouhanou špetkou muškátového oříšku.  

 
Více

Nejoblíbenější koření na ryby

Africké koření

Africké koření

S touto směsí koření dodáte exotickou chuť jak grilovanému, pečenému, dušenému nebo mletému masu, tak i třeba kuskusu nebo zeleninovým salátům....
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek společně s kmínem...
celer

celer

Celerová semena se přidávají např. do kořenících směsí na grilování. Aromatická a nahořklá semínka též výborně ochutí bujóny, omáčky, dresinky, marinády či zeleninové saláty...
citronová kůra

citronová kůra

Sušená nesířená citronová kůra jemně drcená je vhodná na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Příjemně ochutí i čaje a svařené víno....
česnek

česnek

Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
dětské grilovací koření

dětské grilovací koření

Speciálně namíchaná směs grilovacího koření nejen pro děti, ale i pro všechny, kteří dávají přednost nepálivé chuti nebo mají zdravotní dietu....
estragon

estragon

Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k přichucení hořčice a...
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby,...
galgán

galgán

Kořen galgánu připomíná chutí i vůní zázvor. Na rozdíl od zázvoru je ale jeho chuť podstatně jemnější a navíc doplněná příjemným citrusovým nádechem...
Garam Masála

Garam Masála

Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli jejich pálivé...
Grilovací koření Amazonia

Grilovací koření Amazonia

Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pepře je zjemněná...
Grilovací koření Argentina

Grilovací koření Argentina

Skvělá směs mletého koření určená pro grilování steaků, pečení a smažení kuřecího, hovězího i vepřového masa, na minutky či marinády. Může obsahovat stopy celeru a sezamu....
Grilovací koření Buffalo

Grilovací koření Buffalo

Proměňte svojí kuchyni v Divoký západ a s ostrým kořením Buffalo si připravte úžasně aromatická a šťavnatá grilovaná nebo pečená žebírka, křidýlka, steaky, ale i ryby nebo...
Grilovací koření Klasik

Grilovací koření Klasik

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu. Obsahuje jen 20 % soli, takže podle chuti můžeme...
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Aromatická nepálivá směs na grilování a rožnění masa....
Grilovací koření Provence

Grilovací koření Provence

Obsah soli max. 45 %....
chilli

chilli

Na kroužky nasekané chilli papričky. Používají se především pro dekorativní účely na pizzu, ryby, steaky nebo do polévek. Na rozdíl od chilli nití si zachovávají svou vysokou...
kardamom

kardamom

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově...
karí

karí

Jedna z nejoblíbenějších variant kari, tzv. anglického typu. Vhodné především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíky či...
Kerblík

Kerblík

Kerblík je aromatická sladká a voňavá bylinka podobná petrželi. Svou chutí může též připomínat anýz. Kerblík vám zachutná v polévce, zeleninových a bramborových jídlech,...
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy,...
kopr

kopr

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky,...
Koření na ryby

Koření na ryby

Směs bylinek a koření s přísadou soli a kyseliny citronové k úpravě ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí...
kurkuma

kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako potravinové barvivo (obsahuje žluté barvivo...
Libeček

Libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
Losos

Losos

Jemně pálivá hrubší směs na lososa, lze ji použít i na jiné druhy ryb. Obalte dokonale rybu ve směsi a pečte na mírném ohni do vytvoření nazlátlé kořeněné krusty....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
masála

masála

Indická směs na ryby je ostřejší směs, která se podobně jako Karí hodí ke kořenění různých pokrmů, i vegetariánských. Pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii...
Medvědí česnek

Medvědí česnek

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné...
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
Oregano

Oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Podobně jako zauzená sladká paprika se i pálivá varianta používá do polévek, na kuřecí maso nebo ryby. Přidáním uzené papriky jídlo získá chuť po uzeném masu i tam, kde žádné...
Pařížský pepř

Pařížský pepř

Pařížský pepř je směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z...
Pepř bílý citrónový

Pepř bílý citrónový

Pepřově kyselá chuť této směsi koření se skvěle hodí k ochucení nejen všech druhů grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo pštrosí steaky...
Pepřové koření

Pepřové koření

Směs cibule, pepře a dalšího koření, která se výborně hodí na ryby, kuřecí maso, pečenou husu nebo kachnu, ale také na dušenou nebo grilovanou zeleninu....
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát naložit do marinády z...
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
Sada koření na ryby

Sada koření na ryby

Pokrmy připravené z ryb jsou oblíbenou součástí jídelníčku. K jejich přípravě je určena tato speciální sada, které obsahuje koření a kořenicí směsi na sladkovodní a mořské...
sladká paprika

sladká paprika

Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do paelly a k ochucení tvrdého sýra. Přidáním uzené papriky do jídla docílíte...
Sůl mořská citronová

Sůl mořská citronová

Krystalky této mořské soli vznikly odpařováním vody Středozemního moře sluncem a větrem. Příjemná citronová chuť je z opravdových citronů, nejsou použity žádné chemické...
sumah

sumah

Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské kuchyni na kebab, šašlik, masa, ryby,...
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
Tzatziki

Tzatziki

Směs koření Tzatziki (Zaziki) používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu. Bylinky jsou namlety hruběji, takže v salátu působí zároveň...
zdobící koření

zdobící koření

Směs koření k ochucení a ozdobení masa. Kořeňte až na konci tepelné úpravy....