Nejlepší koření středomořské kuchyně

Léto, moře, lehká a zdravá strava, co víc si přát. Domácí gyros nebo grilované maso s piri-piri a báječný řecký salát zaziki připravíte zcela jednoduše, výborné s lehkým bílým vínem a čerstvým pečivem. Španělská paela za zvuků kaskanět nebo voňavá pečínka ozdobená a la Francie stojí za vyzkoušení. Ryba ozdobená mořskou citrónovou solí bude na stole nepřehlédnutelná.

 
Více

Nejoblíbenější Koření středomořské kuchyně

bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů zeleninových...
bílý pepř

bílý pepř

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť...
cibule

cibule

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vaření ušetříme čas...
citronová kůra

citronová kůra

Sušená nesířená citronová kůra jemně drcená je vhodná na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Příjemně ochutí i čaje a svařené víno....
černucha

černucha

Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Klasické ingredience jako je paprika, cibule a česnek jsou smíchány s dalšími bylinkami a vytvářejí výjimečnou chuť, které dodává mírnou pikantnost chilli se zázvorem a...
gyros

gyros

Decentně pálivá směs s příjemnou bylinkovou chutí tymiánu a rozmarýnu pro přípravu tradičního řeckého gyrosu, souvlaki a dalších druhů grilovaného masa...
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
jalovec

jalovec

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni. Jalovec je oblíbeným kořením myslivců...
karob

karob

Karob, nebo-li svatojánský chléb, se dá dobře použít jako zdravá hořkosladká náhrada kakaa. Má nižší obsah tuků a více cukrů, kalorická hodnota je asi o 1/3 nižší než u kakaa...
kopr

kopr

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky,...
koření na mleté maso

koření na mleté maso

Tato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod....
koření na ryby

koření na ryby

Směs koření a bylinek na mořské i sladkovodní ryby....
koření na sýry

koření na sýry

Směs hrubě mletých bylinek a červeného pepře, která je vhodná především k ochucení zrajících a nakládaných sýrů....
libeček

libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
oregano

oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
Paella

Paella

Směs nejen na španělskou paellu, ale na další pokrmy s rýží, na ryby, maso, rizoto, dušenou zeleninu, těstoviny a zeleninové saláty....
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také...
pepřové koření

pepřové koření

Kombinace cibule a pepře napovídá, že tato směs koření si skvěle rozumí s pečeným i grilovaným masem jako jsou steaky, bifteky, ryby, drůbež nebo zvěřina...
petržel

petržel

Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek. Používá se i do bylinných čajových směsí....
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát naložit do marinády z...
pískavice

pískavice

Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylepšení chuti všech slaných jídel, salátů, omáček,...
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
Ratatouille

Ratatouille

Hrubě namletá směs koření je vhodná nejen do fancouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci pečené nebo grilované zeleniny...
rozmarýn

rozmarýn

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky). Typickou příchuť dává jehněčím,...
římský kmín

římský kmín

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a...
Sada koření na grilování - Evropa

Sada koření na grilování - Evropa

Rozmanitost evropské kuchyně je stejně pestrá, jako jazyky, kterými se zde hovoří. A nejen hovoří, ale především ochutnávají speciality chystané v kuchyních portugalských...
saturejka

saturejka

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů, majonéz, na...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do paelly a k...
Sůl mořská citronová BIO

Sůl mořská citronová BIO

Mořská sůl s příchutí citronu je skvělá na ochucení ryb a mořských plodů, ale i kuřete, těstovin, rizota, zeleniny či salátů. Velmi oblíbená je v asijské kuchyni....
sumah

sumah

Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské kuchyni na kebab, šašlik, masa, ryby,...
šalvěj

šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a...
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
Tzatziki

Tzatziki

Směs koření Tzatziki (Zaziki) používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu. Bylinky jsou namlety hruběji, takže v salátu působí zároveň...
zázvor

zázvor

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů. Je vhodný na drůbež i jiná...