Nejlepší koření vietnamské kuchyně

Není nad výtečnou polévku Pho. Zajímavé je, že v samotném Vietnamu má mnohem víc podob než ta, jakou jsme zvyklí si dopřávat v oblíbených vietnamských restauracích. Základem je mimo rýžové nudle a vývaru též koření, které je docela těžké v polévce správně identifikovat. Doporučujeme tedy výběr typických druhů, se kterými zvládnete oblíbené polévky s masem, rybou, mořskými plody nebo s tofu sami. Základní bylinkou je koriandr, který díky sušenému listu budete mít neustále k dispozici. Důležitý pak bude výběr nepostradatelné rýže a dobrého zeleného čaje, který se ke každému jídlu podává.

 
Více

Nejoblíbenější koření vietnamské kuchyně

Asijské bistro BIO

Asijské bistro BIO

Díky této originální směsi koření dodáte svým pokrmům autentickou chuť asijské kuchyně, a to jednoduše a rychle, jako v pravém asijském bistru! Tato kořenící sm...
badyán

badyán

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz....
cibule

cibule

Smažená cibulka - křupavá, voňavá a krásně dozlatova osmažená – přesně taková, jakou ji máte rádi, ale bez slz, nepořádku a pracného smažení. Ať už si ji dáte n...
citronová tráva

citronová tráva

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se skvěle dop...
černý pepř

černý pepř

Černý pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se r...
česnek

česnek

Česnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za vás....
dekorační chilli

dekorační chilli

Jako první ochutnáváme jídlo očima. A přesně proto jsou chilli kroužky skvělé nejen na dochucení, ale hlavně jako atraktivní dekorace. Jejich sytá barva a výraz...
dekorativní chilli

dekorativní chilli

Někdy stačí jen malý detail a jídlo vypadá, jako by ho servíroval šéfkuchař. A přesně tohle umí chilli nitě, známé také jako chilli vlasy nebo chilli struny....
galgán

galgán

Galgán je aromatické koření, které svou chutí připomíná zázvor, ale je jemnější, méně ostré a má lehký citrusový podtón. Jeho chuť nezastíní ostatní suroviny, a...
chilli

chilli

Nejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdůležitější koření v kuchyni, ať už vaříme...
chilli Habanero

chilli Habanero

Pokud chcete zažít legendární chilli habanero v jeho nejpřirozenější podobě, tyhle sušené celé papričky jsou ta správná volba. Čisté, intenzivní chilli, které s...
chilli Jalapeño

chilli Jalapeño

Jestli hledáte chilli, které přidá do jídla příjemnou pálivost, ale neodpálí vám chuťové buňky, jalapeño je ideální volba. Existuje ve dvou variantách – zelené a červené....
kajenský pepř

kajenský pepř

Tohle koření svým názvem tak trochu mate. Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) totiž není pepř, ale ve skutečnosti jsou to drcené chilli paprič...
koriandr

koriandr

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek....
koření na rýži

koření na rýži

Pokud milujete asijskou kuchyni, s tímhle kořením si doma vykouzlíte jídla, co mají vůni exotických dálek, a z obyčejné rýže udělá ohňostroj chutí....
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení marinád....
kurkuma

kurkuma

Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
pepř

pepř

Lampong je černý pepř, který pochází z indonéské oblasti Lampung v Jižní Sumatře. Hlavním exportním trhem tohoto druhu pepře je především USA, kde se ovšem použ...
římský kmín

římský kmín

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho te...
skořice

skořice

Skořice se používá jak do sladkých pokrmů, tak také do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně. Skořicí můžete ochutit kaše, moučníky, kompoty, pudinky,...
Sůl mořská se zeleným čajem

Sůl mořská se zeleným čajem

Kombinace křehkých solných krystalů a zeleného čaje otevírá dveře kulinářského nebe, ve kterém se jemné chutě dokonale mísí v jeden celek. Jemný podtón zeleného...
zázvor

zázvor

Zázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádechem, která dokáže skvěle podtrhnout slad...