Nejlepší koření na rýži

Rýže jako hlavní jídlo nebo oblíbená příloha, připravená na bílo nebo jako paela. Má nespočet odrůd a mnoho variant dokonalé přípravy. Rýže se dá často pokazit. Ale také vylepšit a to jak vzhledově, tak i chutí. Varianta žluté rýže, kterou obarvíte pomocí kurkumy nebo některou z kari směsí, je známá. Vyzkoušejte třeba novou verzi s tandoori masala červenou. S rýží se dají míchat různé druhy koření a bylinek. Ozdobit se dá oříšky, rozinkami nebo sezamovým semínkem. Doporučujeme vyzkoušet bílou rýži posypanou kořením sumah. Toto lehkce kyselé koření doplní rýži krásným červeným popraškem s vůní dálného východu.  

 
Více

Nejoblíbenější koření na rýži

Africké koření

Africké koření

Koření dodá exotickou chuť jak grilovanému, pečenému nebo dušenému masu, tak i kuskusu nebo zeleninovým salátům....
Berbere

Berbere

Tradiční etiopská směs koření pro přípravu pikantních jídel, především při ochucení pečeného a grilovaného masa, dušené a pečené zeleniny, vaření rýže nebo čočky a omáček....
Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, krevety a mořské plody, rýži nebo čočku....
citronová kůra

citronová kůra

Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové trávy v...
Čertovo lejno s kurkumou

Čertovo lejno s kurkumou

Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specifickou vůni se doporučuje ji používat ve velmi malém...
Garam Masála

Garam Masála

Legendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny....
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu...
chilli

chilli

Středně pálivé papričky. Slouží jako dekorační ostré koření k masu i zelenině....
kari

kari

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby....
kari listy

kari listy

Kari (curry) listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii. Pozor na záměnu tohoto koření s klasickým mletým...
Kari Mauritius

Kari Mauritius

Mauritius je známý pro svou bohatou a rozmanitou kuchyni s vlivy z Indie, Číny, Evropy a Afriky vytvářejí jedinečnou směs chutí, která je ztělesněním zdejší kultury....
koriandr

koriandr

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, masa a paštiky...
koření Jambalaya

koření Jambalaya

Pálivá směs koření kreolské kuchyně, která je ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro přípravu salsy a paelly....
koření na kuskus

koření na kuskus

Máte-li rádi kuskus a chuť exotické kuchyně, rozhodně vyzkoušejte tuto směs koření pro přípravu jak zeleninového, tak i masového kuskusu v marockém stylu...
Kreolské koření

Kreolské koření

Inspirace pro tuto směs pochází od restauratérů z Réunion, kteří mají hlubokou znalost místní kreolské kuchyně. Tento ostrov nabízí kulinářské zážitky, které jsou stejně...
Křupavé umami

Křupavé umami

Poznejte kouzlo umami, vytoužené páté chuti, s touto speciálně namíchanou směsí koření, která dodá vašim oblíbeným studeným i teplým pokrmům jedinečnou hloubku a bohatost...
kurkuma

kurkuma

Tato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu....
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Neostrá směs koření nejen pro přípravu tradiční indonéské smažené rýže s kuřetem, ale i pro ochucení pohanky nebo dušené zeleniny....
Orientální koření

Orientální koření

Jemně pikantní směs pro úpravu pokrmů na orientální způsob....
Paella

Paella

Směs nejen na španělskou paellu, ale na další pokrmy s rýží, na ryby, maso, rizoto, dušenou zeleninu, těstoviny a zeleninové saláty....
pepřové koření

pepřové koření

Pepřově nakyslá chuť se skvěle hodí nejen na všechny druhy grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo pštrosí steaky...
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na kuřecí nebo rybí maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát...
pískavice

pískavice

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni. Pískavici lze nalézt ve známých směsích karí nebo...
Ras el Hanout

Ras el Hanout

Ras el Hanout je aromatická a na první přivonění typicky exotická směs koření ze severní Afriky. To, co je pro Indii kari, je pro Maroko Ras el Hanout...
Rýže

Rýže

Díky této směsi koření si rychle a jednoduše připravíte vynikající kořeněnou rýži s lehce pikantní chutí. Voňavá paprika a cibule vytvářejí chuťový základ, zatímco zlatavá...
sečuánský pepř

sečuánský pepř

Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického pepře nemá takovou ostrost...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská směs, ve které se ostrost lahodně snoubí s mandarinkovou kůrou, podpořená ovocně pikantní chutí mořské řasy....
skořice

skořice

Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější. Cejlonská skořice v kuchyni Díky jemné chuti se...
Sůl mořská se zeleným čajem

Sůl mořská se zeleným čajem

Kombinace křehkých solných krystalů a zeleného čaje otevírá dveře kulinářského nebe, ve kterém se jemné chutě dokonale mísí v jeden celek. Jemný podtón zeleného čaje se...
sumah

sumah

Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské kuchyni na kebab, šašlik, masa, ryby,...
šafrán

šafrán

Pravý šafrán jsou sušené červené čnělky (nesprávně blizny), které se ručně vytrhávají z květů pěstovaných rostlin. Používá se především v jižní Evropě a na blízkém východě ke...