Koření francouzské kuchyně

Parlez-vous français? Nevadí, výbornou francouzskou bagetu seženete i u nás v Nuslích a i další ingredience francouzské kuchyně nakoupíte v místním řeznictví a zelenině. Z výběru koření doporučujeme např. prvotřídní vanilkové lusky pro pravé crème brûlée.

 
Více

Nejoblíbenější koření francouzské kuchyně

bobkový list

bobkový list

Bobkový list se hodí do všech marinád, hlavně ke zvěřině a do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle stačí jeden list...
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Směs koření vhodná k přípravě pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla (0,25kg) do hladka se dvěma až třemi lžičkami směsi koření....
Bylinkové máslo bez soli

Bylinkové máslo bez soli

Bylinkové máslo snadno připravíme přidáním této směsi bylinkového koření do másla. Dle vlastních preferencí přidáme sůl. Hotové bylinkové máslo je skvělé na pečivo, grilované...
celer

celer

Celerová semena se přidávají např. do kořenících směsí na grilování. Aromatická a nahořklá semínka též výborně ochutí bujóny, omáčky, dresinky, marinády či zeleninové saláty...
cibule

cibule

Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
česnek

česnek

Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
estragon

estragon

Estragon se tradičně používá k aromatizaci octa. Do lahve octa přidáme větvičku nebo lžíci estragonu. Je to důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do...
fenykl

fenykl

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s oblibou používá k...
Grilovací koření Provence

Grilovací koření Provence

Obsah soli max. 45 %....
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Mírně pálivá, nasládlá směs koření a bylinek k ochucení grilované nebo i jinak tepelně upravené zeleniny....
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
chilli

chilli

Tyto chilli papričky, nakrájené na sílu nitě, se někdy též nazývají chilli vlasy nebo chilli struny. Mají jemnou chuť, používají se především pro dekorativní účely na obložené...
jalovec

jalovec

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni. Jalovec je oblíbeným kořením myslivců...
Kerblík

Kerblík

Kerblík je aromatická sladká a voňavá bylinka podobná petrželi. Svou chutí může též připomínat anýz. Kerblík vám zachutná v polévce, zeleninových a bramborových jídlech,...
kopr

kopr

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky,...
křen

křen

Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách i v kořeněné zelenině. Pokud smícháte mletý křen se...
Kuře na bylinkách

Kuře na bylinkách

Směs bylinek a soli nejen na kuře, ale i další masa....
Levandulový květ

Levandulový květ

Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů. Ale též se přidává do rýže,...
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, karí, polévek, omáček, do...
Oregano

Oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
paprika

paprika

Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli jejich pálivé...
Paštikové koření

Paštikové koření

Směs koření a bylinek k domácí přípravě paštik. Usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli. Neobsahuje sůl, ani žádné jiné chemické přísady....
pažitka

pažitka

Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů, polévek, do salátů, pomazánek či bylinkového...
Pepř česnekový

Pepř česnekový

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám...
Pepř dlouhý

Pepř dlouhý

Pepř dlouhý jsou plody ve tvaru jehnědů. Jeho chuť je ostrá a mírně sladká, pikantní ostrost trvá jen chvíli. S oblibou se používá ve francouzské kuchyni...
Pepř pomerančový

Pepř pomerančový

Příjemně svěží aromatická směs k ochucení všech druhů ryb a mořských plodů, na přípravu grilovaných mas, salátů či salátové zálivky. Směs neobsahuje žádnou sůl....
Provensálské koření

Provensálské koření

Směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni především ke kořenění všech druhů masa. Neobsahuje žádné chemické přísady ani sůl....
Ratatouille

Ratatouille

Hrubě namletá směs koření je vhodná nejen do fancouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci grilované zeleniny...
Rozmarýn

Rozmarýn

Listy rozmarýnu jsou velmi aromatické silné koření. Typickou příchuť dává jehněčím, skopovým a kuřecím pokrmům. Používá se ke kořenění zvěřiny, do marinád, rajčatové polévky...
Salátové koření

Salátové koření

Vyvážená směs k dochucení zeleninových a těstovinových salátů, do jogurtů, majonézových a octových zálivek....
Saturejka drcená

Saturejka drcená

Saturejka chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů, majonéz, na pečené brambory, do nakládaných...
Sůl mořská citronová

Sůl mořská citronová

Krystalky této mořské soli vznikly odpařováním vody Středozemního moře sluncem a větrem. Příjemná citronová chuť je z opravdových citronů, nejsou použity žádné chemické...
Tymián

Tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
Vanilka

Vanilka

Vysoce kvalitní lusk vanilky odrudy Bourbon, který pochází z Madagaskaru. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých jídel, moučníků do zmrzliny...
Zdobící koření à la Francie

Zdobící koření à la Francie

Směs hrubě mletých bylinek bez přídavku soli. Vhodná ke grilování a dekoraci zeleniny....