Nejlepší koření mexické kuchyně

Ostré koření je v horkém podnebí důležité. V teplých dnech ochlazuje organizmus a tak chilli papričky v různých podobách propojují všechny jižní kuchyně. V Mexiku tomu není jinak a oheň na jazyku můžete opravdu pocítit třeba se salsou verde připravovanou ze zelených rajčat a chilli. Vyzkoušejte třeba habanero. Jen pozor, mleté chilli by nemělo přijít na kůži. Oblíbené je grilování masa a kukuřice, fazole a hlavně tortilly připravované jako tacos, quesadilla nebo nachos. Tortillové trojúhelníky, které jsou podávány s různými druhy salsy a slouží jako vynikající příbory k zakousnutí. Doporučujeme vyzkoušet něco z vytipovaných koření nebo rovnou směsí na grilovaná masa a zeleninu.

 
Více

Nejoblíbenější koření mexické kuchyně

cibule

cibule

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladk...
černucha

černucha

Černucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mírně nahořklou a lehce pikantní chuť, kter...
česnek

česnek

Česnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za vás....
dekorační chilli

dekorační chilli

Jako první ochutnáváme jídlo očima. A přesně proto jsou chilli kroužky skvělé nejen na dochucení, ale hlavně jako atraktivní dekorace. Jejich sytá barva a výraz...
dekorativní chilli

dekorativní chilli

Někdy stačí jen malý detail a jídlo vypadá, jako by ho servíroval šéfkuchař. A přesně tohle umí chilli nitě, známé také jako chilli vlasy nebo chilli struny....
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k pří...
Chili con carne

Chili con carne

Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chilli s masem a jedná se o pálivý pokrm z f...
chilli

chilli

Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli papričkám v této zemi....
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...
chilli Jalapeño

chilli Jalapeño

Jalapeño ve své červené variantě dozrává déle na slunci, což mu dodává plnější chuť, jemnou sladkost a o něco vyšší pálivost než jeho zelený protějšek....
kajenský pepř

kajenský pepř

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř s...
koriandr

koriandr

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají ...
libeček

libeček

Jestli existuje koření, které voní jako poctivý domácí vývar, tak je to právě libeček. Jeho silná, lehce kořeněná vůně dokáže vytvořit opravdu kouzelnou chuť....
nové koření

nové koření

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického ...
oregano

oregano

Jakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrn...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a guláš...
pepřové koření

pepřové koření

Kombinace cibule a pepře napovídá, že toto koření si skvěle rozumí s pečeným i grilovaným masem jako jsou steaky, bifteky, ryby, drůbež nebo zvěřina....
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Když se rajčata suší pomalu, jejich chuť se krásně koncentruje a získává příjemně sladký, lehce nakyslý podtón. Sušená rajská jablíčka ve formě jemných floků js...
římský kmín

římský kmín

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho te...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice....
Taco

Taco

Tato směs koření, pečlivě připravená z prvotřídních ingrediencí, vás přenese přímo do pulzujících ulic Mexika. Každá složka je promyšleně vybrána tak, aby vytvo...
tymián

tymián

Tymián je silně aromatická bylinka, která si vás získá svou lehce nahořklou chutí s tóny hřebíčku a kafru. Jeho výrazná vůně dokáže skvěle podtrhnout chuť masa,...