Koření české kuchyně

Všude dobře, doma nejlépe! Jídla z české tradiční kuchyně chutnají prostě jako od babičky. Nejsou zrovna dietní, ale to lze vyřešit vhodnější skladbou ingrediencí. Klasická klobáska a jitrnička s tlačenkou, gulášek a svíčková, to jsou hodnoty, které trvají a nestárnou. Spoustu čerstvých bylinek a koření využijete také při nakládání oblíbených okurek, sýrů nebo hub. V tomto oboru jsme mistři, zkoušejte a posílejte vlastní recepty.

 
Více

Nejoblíbenější koření české kuchyně

Adamovo medové koření

Adamovo medové koření

Lahodná neostrá směs koření s medem je lehce sladká s příjemným česnekovým aroma. Vhodné třeba na pečená žebírka nebo křidýlka. Marinádu lze připravit s olejem, jogurtem,...
badyán

badyán

Hvězdičky badyánu jsou plody stromu badyáníku pravého, který v jihovýchodní Asii tvoří celé lesy. Ve starých kuchařkách se mu říká hvězdičkové koření...
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Kořenící směs k ochucení zeleninových salátů, pomazánek, dresingů, omáček, rýže, luštěnin, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek společně s kmínem a majoránkou mají...
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka, která chutná ostře aromaticky. Používá se do všech zeleninových pokrmů, salátů, polévek, bílých omáček, špenátů a fazolí. Přidává se do bylinkového másla a...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list se hodí do všech marinád, hlavně ke zvěřině a do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle stačí jeden list...
Bramborák

Bramborák

Vyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Bramborák BIO

Bramborák BIO

Vyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Směs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla (250 g) do hladka se dvěma až třemi...
Bylinkové máslo bez soli

Bylinkové máslo bez soli

Bylinkové máslo snadno připravíme přidáním této směsi bylinkového koření do másla. Dle vlastních preferencí přidáme sůl. Hotové bylinkové máslo je skvělé na pečivo, grilované...
Bylinky do polévky

Bylinky do polévky

Směs koření obsahuje tradiční polévkovou kořenovou zeleninu s nezaměnitelnou chutí celeru. Hodí se jak do klasickcýh polévek a omáček, kterým dodá příjemné aroma, tak např...
Bylinky do polévky s cibulkou

Bylinky do polévky s cibulkou

Tato směs bylinek a cibulky příjemně ochutí a zvýrazní polévky a bílé omáčky....
celer

celer

Sušený celerový list je vhodný dochucení polévek, omáček , salátů, pokrmů z ryb a darů moře....
cibule

cibule

Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
citronová kůra

citronová kůra

Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové trávy v...
Čarodějka

Čarodějka

Mírně ostrý kořenící přípravek na grilování, rožnění, pečení, přípravu minutek či do gulášů a omáček. Výborně ochutí též vegetariánskou kuchyni....
černý pepř

černý pepř

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
Dětenické středověké koření

Dětenické středověké koření

Jemně pálivá marináda na kuřecí stehýnka....
Divočina

Divočina

Tato směs koření ve stylu tradiční české kuchyně je vhodná k pečení mas i úpravě minutek "na divoko". Masu nejen dodá chuť divočiny, ale bylinky, které směs obsahuje, pomohou...
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby,...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená zelená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, zvláště, pokud ji zkombinujeme s červenou granulovanou paprikou....
Grilovací bylinky

Grilovací bylinky

Bylinková směs vhodná pro všechny druhy grilovaných mas, drůbeže a ryb....
Grilovací koření Klasik

Grilovací koření Klasik

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa. Základní postup grilování kuřete: očištěné, opláchnuté a osušené kuře...
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Aromatická nepálivá směs na grilování a rožnění masa....
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Mírně pálivá, nasládlá směs koření a bylinek k ochucení grilované nebo i jinak tepelně upravené zeleniny....
Gulášové koření Angula

Gulášové koření Angula

Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a trocha soli a...
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
Houbové koření

Houbové koření

Směs houbového koření na omáčky a všechny druhy masa....
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště...
Hřibové koření

Hřibové koření

Mírně pálivá mletá směs koření s hřiby. Ideální do polévek, omáček a pokrmů s houbami....
Chlebové koření

Chlebové koření

Směs koření na pečení domácího chleba a chlebového pečiva. Koření neobsahuje glutamanu sodný a sůl....
jalovec

jalovec

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni. Jalovec je oblíbeným kořením myslivců...
karob

karob

Karob, nebo-li svatojánský chléb, se dá dobře použít jako zdravá hořkosladká náhrada kakaa. Má nižší obsah tuků a více cukrů, kalorická hodnota je asi o 1/3 nižší než u kakaa...
Klobásové koření

Klobásové koření

Směs koření tradiční české kuchyně k výrobě domácích klobás. Obvyklé dávkování je 50 gramů směsi koření na 10 kg masa....
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy,...
kopr

kopr

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky,...
koriandr

koriandr

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou...
Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Směs sušené kostičkované kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
křen

křen

Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách i v kořeněné zelenině. Pokud smícháte mletý křen se...
Kuře Klasik

Kuře Klasik

Směs koření neobsahuje sůl ani glutaman ani jiné chemické přísady. Používá se k úpravě kuřete pečením, dušením a nebo grilováním. Směs je velmi vhodná při jaterních a...
Kuře na bylinkách

Kuře na bylinkách

Směs bylinek a soli nejen na kuře, ale i další masa....
Libeček

Libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
Medvědí česnek

Medvědí česnek

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné...
Mleté maso bylinkové

Mleté maso bylinkové

Tato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod....
Mleté maso paprikové

Mleté maso paprikové

Papriková ostřejší středně hrubá směs na mletá masa, karbanátky, sekanou, hamburgery, masové koule, masové náplně apod....
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
Oregano

Oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také...
Paštikové koření

Paštikové koření

Směs koření a bylinek k domácí přípravě paštik. Usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli. Neobsahuje sůl, ani žádné jiné chemické přísady....
pažitka

pažitka

Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů, polévek, do salátů, pomazánek či bylinkového...
Pepř česnekový

Pepř česnekový

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám...
Pepřové koření

Pepřové koření

Hrubozrnná ostřejší směs na grilování. Může obsahovat stopy celeru, sezamu a hořčice....
Perníkové koření

Perníkové koření

Tato speciální směs koření na perník se skládá z deseti druhů jednotlivých přísad koření. Perníkové koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného perníku, koláčů...
Petržel

Petržel

Sušený drcený petrželový list nahradí po celý rok zelenu petrželku do polévek, salátů i pomazánek....
Pracharanda papriková

Pracharanda papriková

Vyvážená zeleninová směs typu Vegety. Neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady pouze sůl. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i...
Pracharanda polévková

Pracharanda polévková

Vyvážená zeleninová směs typu Vegety. Neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady pouze sůl. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i...
Roštěnky

Roštěnky

Směs koření speciálně připravená pro ochucení hovězích roštěnek, dušených hovězích plátků nebo španělských ptáčků....
Ryby na bylinkách

Ryby na bylinkách

Směs koření a bylinek na mořské i sladkovodní ryby....
Saturejka drcená

Saturejka drcená

Saturejka chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů, majonéz, na pečené brambory, do nakládaných...
Skopová pečeně

Skopová pečeně

Vyvážená směs koření na pečené maso a do omáček....
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice...
Staročeské koření

Staročeské koření

Majoránka, paprika, kmín a další ingredience tvoří tuto směs koření klasické české kuchyně pro ochucení tradičních národních jídel. Dodá výbornou chuť pečeným nebo dušeným...
Vepřová na kmíně

Vepřová na kmíně

Nepálivá směs na grilování, pečení a do omáček....
Vídeňské koření

Vídeňské koření

Směs koření na ochucení chlebového těsta....
Zabijačkové koření

Zabijačkové koření

Koření k úpravě masa při zabijačce....
Zvěřina

Zvěřina

Směs koření k ochucení všech zvěřinových specialit....