Nejlepší koření české kuchyně

Všude dobře, doma nejlépe! Jídla z české tradiční kuchyně chutnají prostě jako od babičky. Nejsou zrovna dietní, ale to lze vyřešit vhodnější skladbou ingrediencí. Klasická klobáska a jitrnička s tlačenkou, gulášek a svíčková, to jsou hodnoty, které trvají a nestárnou. Spoustu čerstvých bylinek a koření využijete také při nakládání oblíbených okurek, sýrů nebo hub. V tomto oboru jsme mistři, zkoušejte a posílejte vlastní recepty.

 
Více

Nejoblíbenější koření české kuchyně

Adamovo medové koření

Adamovo medové koření

Neostrá a mírně sladká směs na pečená žebírka, křidýlka, vepřovou panenku i pečeni....
badyán

badyán

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz...
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek společně s kmínem...
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů zeleninových...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření polévek,...
Bramborák

Bramborák

Tradiční česká směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Bramborák BIO

Bramborák BIO

Vyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
bylinkové máslo

bylinkové máslo

Směs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí koření....
bylinky do polévky

bylinky do polévky

Směs koření obsahuje tradiční polévkovou kořenovou zeleninu s nezaměnitelnou chutí celeru. Hodí se jak do klasických polévek a omáček, kterým dodá příjemné aroma, tak např...
celer

celer

Sušený celerový list je vhodný dochucení polévek, omáček , salátů, pokrmů z ryb a darů moře....
cibule

cibule

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladkou konzistenci...
citronová kůra

citronová kůra

Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové trávy v...
Čarodějka

Čarodějka

Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na grilu nebo rožni, tak i pečeném či připraveném jako minutka...
černý pepř

černý pepř

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
Dětenické středověké koření

Dětenické středověké koření

Proměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na grilovaná kuřecí stehýnka nebo křidýlka....
Divočina

Divočina

Tradiční česká směs koření na pečené maso i minutky s chutí divočiny....
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby,...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená zelená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, zvláště, pokud ji zkombinujeme s červenou granulovanou paprikou....
Grilovací bylinky

Grilovací bylinky

Jemně pikantní koření dodá příjemnou bylinkovou chuť grilovanému masu, rybám, drůbeži, ale i grilované zelenině....
Grilovací koření Klasik

Grilovací koření Klasik

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu....
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Rádi si vychutnáte příjemně okořeněné grilované maso a nechcete, aby vám u toho shořela pusa? Nebo máte děti, které si také chtějí užít parádní grilovačky, ale pekelnou výheň...
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Klasické ingredience jako je paprika, cibule a česnek jsou smíchány s dalšími bylinkami a vytvářejí výjimečnou chuť, které dodává mírnou pikantnost chilli se zázvorem a...
Gulášové koření Angula

Gulášové koření Angula

Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a trocha soli a...
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
houbové koření

houbové koření

Mírně pálivá mletá směs koření s hřiby. Ideální do polévek, omáček a pokrmů s houbami....
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu...
Chlebové koření

Chlebové koření

Klasická směs BIO koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva....
jalovec

jalovec

Plody červeného jalovce jsou na rozdíl u nás běžného černého jalovce obecného měkčí a mají mírně nasládlou, ale ostrou chuť. Červený jalovec se používá především při přípravě...
karob

karob

Karob, nebo-li svatojánský chléb, se dá dobře použít jako zdravá hořkosladká náhrada kakaa. Má nižší obsah tuků a více cukrů, kalorická hodnota je asi o 1/3 nižší než u kakaa...
Klobásové koření

Klobásové koření

Pokud jste nadšenci do domácí výroby klobás nebo prostě milujete klasické chutě tradiční české kuchyně, naše klobásové koření je pro vás jako stvořené...
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy,...
kopr

kopr

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky,...
koriandr

koriandr

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, masa a paštiky...
koření na husu a kachnu

koření na husu a kachnu

Směs koření a bylinek k přípravě omáček nebo náplní do pečené drůbeže a masa s vysokým obsahem tuku....
koření na kuře

koření na kuře

Směs bylinek a soli nejen na kuře, ale i další masa....
koření na mleté maso

koření na mleté maso

Tato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod....
koření na ryby

koření na ryby

Směs bylinek a koření k úpravě sladkovodních i mořských ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí koření...
koření na smažené brambůrky

koření na smažené brambůrky

Připravte si domácí smažené brambůrky, chipsy nebo hranolky s hořčičnou chutí. Směs koření nasypte na syrové plátky brambor a pečte do zlatova....
koření na sýry

koření na sýry

Směs bylinek a červeného pepře je vhodná především na zrající a nakládané sýry....
koření na zvěřinu

koření na zvěřinu

Směs koření k ochucení všech zvěřinových specialit....
Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Směs sušené nasekané kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
křen

křen

Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách i v kořeněné zelenině. Pokud smícháte mletý křen se...
libeček

libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
Losos

Losos

Jemně pálivá hrubší směs na lososa, lze ji použít i na jiné druhy pečených nebo grilovaných ryb....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
Martinská husa

Martinská husa

Tato směs koření je výborná k přípravě pečené husy, tradičního pokrmu české kuchyně. Směs obsahuje koření, které nejen skvěle ochutí, ale i pomáhá s trávením tučného husího...
medvědí česnek

medvědí česnek

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné...
Medvědí gril

Medvědí gril

Směs koření s chutí a vůní medvědího česneku, která se hodí na grilování, do marinád i nádivek, k ochucení dušených a pečených mas i zeleniny. Výborná je i při přípravě...
míchaná vajíčka

míchaná vajíčka

I tak zdánlivě obyčejné a jednoduché jídlo, jako jsou míchaná vajíčka, může s touto speciální směsí koření a soli získat úplně novou chuť. Jednoduše koření přidejte chvilku...
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
oregano

oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také...
Paštikové koření

Paštikové koření

Koření a bylinky k domácí přípravě paštik, která vám usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli a všechny kořenící ingredience ve správném poměru....
pažitka

pažitka

Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů, polévek, do salátů, pomazánek či bylinkového...
pepřové koření

pepřové koření

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám...
Perníkové koření

Perníkové koření

Koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného perníku, koláčů nebo buchet s perníkovou příchutí, ale též se skvěle hodí na vánoční perníčky a čajové sušenky....
petržel

petržel

Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek. Používá se i do bylinných čajových směsí....
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
Pracharanda

Pracharanda

Vyvážená zeleninová směs typu Vegeta, která neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i mnohou...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
Roštěnky

Roštěnky

Směs připravená pro ochucení hovězích roštěnek, dušených hovězích plátků nebo španělských ptáčků....
rozmarýn

rozmarýn

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky). Typickou příchuť dává jehněčím,...
saturejka

saturejka

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů, majonéz, na...
sladká paprika

sladká paprika

Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina se rozemele a sterilizuje přehřátou párou...
Staročeské koření

Staročeské koření

Majoránka, paprika, kmín a další ingredience tvoří tuto směs koření klasické české kuchyně pro ochucení tradičních národních jídel. Dodá výbornou chuť pečeným nebo dušeným...
Svíčková

Svíčková

Vyladěná směs koření pro ochucení tradiční české svíčkové a dalších jídel připravovaných na smetanových omáčkách se zeleninou, jako třeba králík nebo zvěřina....
Štrůdl

Štrůdl

Směs koření pro ochucení klasického štrůdlu nebo jablečných koláčů a závinů....
Vánoční sušenky

Vánoční sušenky

Připravte své vánoční sušenky s jedinečnou směsí tradičního vánočního koření, která je pečlivě vybráno tak, aby dodalo vašemu cukroví ten pravý vánoční nádech....
Zabijačkové koření

Zabijačkové koření

Naše koření na zabijačku je namíchané podle tradičních a osvědčených receptů českých zabijačkových hodů. Aromatická majoránka dodá vřelou, lehce ostrou chuť a česnek zajistí...