Koření české kuchyně

Všude dobře, doma nejlépe! Jídla z české tradiční kuchyně chutnají prostě jako od babičky. Nejsou zrovna dietní, ale to lze vyřešit vhodnější skladbou ingrediencí. Klasická klobáska a jitrnička s tlačenkou, gulášek a svíčková, to jsou hodnoty, které trvají a nestárnou. Spoustu čerstvých bylinek a koření využijete také při nakládání oblíbených okurek, sýrů nebo hub. V tomto oboru jsme mistři, zkoušejte a posílejte vlastní recepty.

 
Více

Nejoblíbenější koření české kuchyně

Adamovo medové koření

Adamovo medové koření

Lahodná neostrá směs koření s medem je lehce sladká s příjemným česnekovým aroma. Vhodné třeba na pečená žebírka nebo křidýlka, kuřecí a krůtí maso, králíka, vepřovou panenku...
badyán

badyán

Hvězdičky badyánu jsou plody stromu badyáníku pravého, který v jihovýchodní Asii tvoří celé lesy. Ve starých kuchařkách se mu říká hvězdičkové koření...
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Kořenící směs k ochucení zeleninových salátů, pomazánek, dresingů, omáček, rýže, luštěnin, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek společně s kmínem a majoránkou mají...
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka, která chutná ostře aromaticky. Používá se do všech zeleninových pokrmů, salátů, polévek, bílých omáček, špenátů a fazolí. Přidává se do bylinkového másla a...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list se hodí do všech marinád, hlavně ke zvěřině a do zeleniny nakládané v octě. Každá omáčka k masu se koření bobkovým listem, ale opatrně, obvykle stačí jeden list...
Bramborák

Bramborák

Vyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Bramborák BIO

Bramborák BIO

Vyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Směs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s přibližně 15 g této směsi...
bylinky do polévky

bylinky do polévky

Směs koření obsahuje tradiční polévkovou kořenovou zeleninu s nezaměnitelnou chutí celeru. Hodí se jak do klasickcýh polévek a omáček, kterým dodá příjemné aroma, tak např...
celer

celer

Sušený celerový list je vhodný dochucení polévek, omáček , salátů, pokrmů z ryb a darů moře....
cibule

cibule

Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
citronová kůra

citronová kůra

Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové trávy v...
Čarodějka

Čarodějka

Za tohle koření by nás ve středověku upálili :-). Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na grilu nebo...
černý pepř

černý pepř

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
Dětenické středověké koření

Dětenické středověké koření

Proměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na grilovaná kuřecí stehýnka nebo křidýlka....
Divočina

Divočina

Tato směs koření ve stylu tradiční české kuchyně je vhodná k pečení mas i úpravě minutek "na divoko". Masu nejen dodá chuť divočiny, ale bylinky, které směs obsahuje, pomohou...
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby,...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená zelená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, zvláště, pokud ji zkombinujeme s červenou granulovanou paprikou....
Grilovací bylinky

Grilovací bylinky

Tato jemně pikantní směs koření bez soli dodá grilovanému masu, rybám, drůbeži, ale i grilované zelenině příjemnou bylinkovou chuť. Navíc, díky kmínu a koriandr,u po skvělé...
Grilovací koření Klasik

Grilovací koření Klasik

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa. Základní postup grilování kuřete: očištěné, opláchnuté a osušené kuře...
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Aromatická nepálivá směs na grilování a rožnění masa....
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Klasické ingredience jako je paprika, cibule a česnek jsou smíchány s dalšími bylinkami a vytvářejí výjimečnou chuť, které dodává mírnou pikantnost chilli se zázvorem a...
Gulášové koření Angula

Gulášové koření Angula

Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a trocha soli a...
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
houbové koření

houbové koření

Mírně pálivá mletá směs koření s hřiby. Ideální do polévek, omáček a pokrmů s houbami....
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu...
Chlebové koření

Chlebové koření

Klasická směs BIO koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva....
jalovec

jalovec

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni. Jalovec je oblíbeným kořením myslivců...
karob

karob

Karob, nebo-li svatojánský chléb, se dá dobře použít jako zdravá hořkosladká náhrada kakaa. Má nižší obsah tuků a více cukrů, kalorická hodnota je asi o 1/3 nižší než u kakaa...
Klobásové koření

Klobásové koření

Směs koření tradiční české kuchyně k výrobě domácích klobás. Obvyklé dávkování je 50 gramů směsi koření na 10 kg masa....
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy,...
kopr

kopr

V kuchyni se plody kopru používají k nakládání zeleniny, při dušení masa, přípravě zeleninových a rybích pokrmů, do polévek a marinád. Jedna čajová lžička semen kopru obsahuje...
koriandr

koriandr

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou...
koření na kuře

koření na kuře

Směs bylinek a soli nejen na kuře, ale i další masa....
koření na mleté maso

koření na mleté maso

Tato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod....
koření na ryby

koření na ryby

Směs bylinek a koření s přísadou soli a kyseliny citronové k úpravě ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme, hojně posypeme směsí...
koření na zvěřinu

koření na zvěřinu

Směs koření k ochucení všech zvěřinových specialit....
Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Směs sušené kostičkované kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
křen

křen

Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách i v kořeněné zelenině. Pokud smícháte mletý křen se...
Libeček

Libeček

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
majoránka

majoránka

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si...
Medvědí česnek

Medvědí česnek

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše, bylinkového másla, salátových zálivek, na vaječné...
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
Oregano

Oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také...
Paštikové koření

Paštikové koření

Směs koření a bylinek k domácí přípravě paštik. Usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli. Neobsahuje sůl, ani žádné jiné chemické přísady. Doporučené dávkování: 20g na...
pažitka

pažitka

Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů, polévek, do salátů, pomazánek či bylinkového...
pepřové koření

pepřové koření

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám...
Perníkové koření

Perníkové koření

Tato speciální směs koření na perník se skládá z deseti druhů jednotlivých přísad koření. Perníkové koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného perníku, koláčů...
petržel

petržel

Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek. Používá se i do bylinných čajových směsí....
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
Pracharanda

Pracharanda

Vyvážená zeleninová směs typu Vegety. Neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady pouze sůl. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
Roštěnky

Roštěnky

Směs koření speciálně připravená pro ochucení hovězích roštěnek, dušených hovězích plátků nebo španělských ptáčků....
rozmarýn

rozmarýn

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky). Typickou příchuť dává jehněčím,...
saturejka

saturejka

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných luštěnin. Dále je vhodná do salátů, majonéz, na...
Skopová pečeně

Skopová pečeně

Vyvážená směs koření na pečené maso a do omáček....
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice...
Staročeské koření

Staročeské koření

Majoránka, paprika, kmín a další ingredience tvoří tuto směs koření klasické české kuchyně pro ochucení tradičních národních jídel. Dodá výbornou chuť pečeným nebo dušeným...
Vepřová na kmíně

Vepřová na kmíně

Nepálivá směs na grilování, pečení a do omáček....
Zabijačkové koření

Zabijačkové koření

Koření k úpravě masa při zabijačce....