Koření latinskoamerické kuchyně

Aztékům děkujeme mimo jiné za chuť i jméno rajčat, čokolády a recepty na pálivé čokoládové omáčky k masům, kterým Latinská Amerika holduje. Tak, jako ovlivnila španělskou kuchyni, nechala se inspirovat kuchyní svých dobyvatelů, například vařením z "jednoho hrnce"- směs masa, fazolí, rýže, zeleniny a hlavně koření chilli ve všech možných variantách, barvách a tvarech. Z koření pod vlivem Španělska dominuje hlavně oregano, cibule, česnek, paprika, zázvor, římský kmín a koriandr. Z vytipovaných druhů můžete kombinovat do oblíbených receptů nebo experimentovat při grilování s některou z pálivých směsí. Doporučujeme chimichurri na argentinskou zelenou omáčku.

 
Více

Nejoblíbenější koření latinskoamerické kuchyně

Asádo

Asádo

Univerzální neostrá aromatická směs koření na grilování, ale třeba i do salátů....
barbecue koření

barbecue koření

Klasická hrubozrnná směs koření na grilování a pečení masa, ve které vás mile překvapí svěží a jemně peprná chuť zeleného pepře. Tato směs koření na barbecue vám udělá radost...
bílý pepř

bílý pepř

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť...
Brazilská kořenící sůl

Brazilská kořenící sůl

Brazilská kořenící sůl roztančí karneval chutí nejen na hovězím steaku, ale dodá ostrou a výraznou chuť pepře, cibule a česneku i dalším masům na gril, pečení nebo dušení...
cibule

cibule

Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
černý pepř

černý pepř

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli jejich pálivé...
Grilovací koření Amazonia

Grilovací koření Amazonia

Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pepře je zjemněná...
Grilovací koření Argentina

Grilovací koření Argentina

Skvělá směs mletého koření určená pro grilování steaků, pečení a smažení kuřecího, hovězího i vepřového masa, na minutky či marinády. Může obsahovat stopy celeru a sezamu....
Grilovací koření Brazílie

Grilovací koření Brazílie

Vytvořte si u vás doma atmosféru rozpálené pláže Copacabana v Rio de Janeiro a připravte si na grilu steak s chutí tradičních currascarias. Kromě klasických hovězích steaků...
Grilovací koření La Pampa

Grilovací koření La Pampa

Oblast La Pampa je provincie v centrální Argentině, která patří k celosvětově nejvýznamnějším producentům dobytka. Není proto překvapením, že pojem argentinský steak dávno...
Grilovací koření Mexica

Grilovací koření Mexica

Původní obyvatelé dnešního Mexika, Aztékové, čas od času přinášeli svým bohům oběti. Ale o maso, které je ochucené touto pikantní směsí koření, se nebudete chtít rozdělit ani...
Grilovací koření Panama

Grilovací koření Panama

Obsah soli max. 33 %....
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště...
Chili con carne

Chili con carne

Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chilli s masem a jedná se o pálivý pokrm z fazolí, rajčat,...
chilli

chilli

Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli papričkám v této zemi...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemně mleté vysoce pálivé chilli papričky (pálivost 250 000 SHU). S opatrností přidávejte do pálivých mexických omáček, do polévek, k pečeným a mletým masům....
chilli Jalapeño

chilli Jalapeño

Chilli papričky Jalapeño, které pocházejí z Mexika, jsou v porovnání s ostatními papričkami spíše mírně pálivé. Hodnota SHU se pohybuje okolo 10 000 jednotek pálivosti....
Chimichurri

Chimichurri

Argentinská nepříliš ostrá hrubá směs koření a zeleniny. Používá sa k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrové pokrmy...
kajenský pepř

kajenský pepř

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř se přidává do...
Kajunské koření

Kajunské koření

Kajunské koření je hrubší pikantní směs koření amerického typu na grilování a pečení různých druhů mas, drůbeže, ryb, zeleniny nebo na přípravu salsy...
koriandr

koriandr

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek...
koření na steaky

koření na steaky

Tato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak...
Mexická kuchyně

Mexická kuchyně

Ostrá směs vhodná ke grilování či okořenění masa i zeleniny....
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovému oříšku je...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel...
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, polévek, omáček, k nakládané...
Oregano

Oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
růžový (červený) pepř

růžový (červený) pepř

Růžový pepř, někdy též nazývaný červený, není pravý pepř, ale plod stromu pepřovce obecného. Červené bobule jsou křehké a spíše aromatické. Hodí se jako dekorační koření do...
římský kmín

římský kmín

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a...
Sada koření na grilování - Jižní Amerika

Sada koření na grilování - Jižní Amerika

Jižní Amerika je pro příznivce grilovaného masa ráj na zemi. Pro Brazilce je churrasco, nebo-li grilování, snad ještě důležitější, než fotbal a tanec...
Sada koření na grilování - Střední Amerika

Sada koření na grilování - Střední Amerika

Tak jako nás v úžas přivádí tisíce let staré chrámy mayské kultury, tak i naše chuťové buňky šílí ze středoamerické kuchyně, která je známá nejen svou pikantností, ale hlavně...
skořice

skořice

Skořice se používá jak do sladkých pokrmů, tak také do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně. Skořicí můžete ochutit kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice...
šafrán

šafrán

Pravý šafrán jsou sušené červené čnělky (nesprávně blizny), které se ručně vytrhávají z květů pěstovaných rostlin. Používá se především v jižní Evropě a na blízkém východě ke...
šalvěj

šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a...
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s bazalkou,...
zázvor

zázvor

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů. Je vhodný na drůbež i jiná...
zelený pepř

zelený pepř

Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Zelený pepř se získává rychlým...