Nejlepší koření latinskoamerické kuchyně

Aztékům děkujeme mimo jiné za chuť i jméno rajčat, čokolády a recepty na pálivé čokoládové omáčky k masům, kterým Latinská Amerika holduje. Tak, jako ovlivnila španělskou kuchyni, nechala se inspirovat kuchyní svých dobyvatelů, například vařením z "jednoho hrnce"- směs masa, fazolí, rýže, zeleniny a hlavně koření chilli ve všech možných variantách, barvách a tvarech. Z koření pod vlivem Španělska dominuje hlavně oregano, cibule, česnek, paprika, zázvor, římský kmín a koriandr. Z vytipovaných druhů můžete kombinovat do oblíbených receptů nebo experimentovat při grilování s některou z pálivých směsí. Doporučujeme chimichurri na argentinskou zelenou omáčku.

 
Více

Nejoblíbenější koření latinskoamerické kuchyně

Asado

Asado

Tato směs je ideální pro grilování masa, zejména hovězího, kde se plně rozvine bohatost chutí. Kromě červeného masa je výborná i na grilované ryby a drůbež....
Barbecue

Barbecue

Tato klasická hrubozrnná směs koření představuje základ pro nejrůznější způsoby přípravy masa. Lze ji použít přímo na maso při závěru grilování nebo jako přísadu na marinování....
Barbecue Churrasco

Barbecue Churrasco

Portugalský výraz Churrasco není jen slavný kulinářský termín, ale i uctívaná grilovací tradice....
Barbecue kouřové BIO

Barbecue kouřové BIO

Speciálně vyladěná směs koření s kouřovým aroma pro grilování všech druhů masa, ryb, ale na hranolky nebo pečené brambory. Smícháním této směsi koření s rajčato...
Biftekové koření

Biftekové koření

Tato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak....
Cajunské koření

Cajunské koření

Kromě tradičních cajunských receptů je toto koření ideální pro grilování, pečená kuřecí křídla, chili con carne nebo fazole se slaninou....
Grilovací koření Amazonia

Grilovací koření Amazonia

Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pep...
Grilovací koření Carioca

Grilovací koření Carioca

Směs koření a bylinek na grilování s příjemnou pikantností chilli papriček ancho, které vás svým jemně ostrým aroma lehce polechtají na patře. Grilovací směs ko...
Guacamole BIO

Guacamole BIO

Guacamole je tradiční mexický avokádový dip, který má jednoduchý základ, ale neuvěřitelně široké využití. Hodí se jako dip k tortillovým chipsům, jako příloha k...
Chili con carne

Chili con carne

Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chilli s masem a jedná se o pálivý pokrm z f...
Chili Con Carne BIO

Chili Con Carne BIO

Hluboká pánev plná fazolí, rajčat a masa mírně bublá, krásně voní exotickým kořením po celé kuchyni a láká k nabrání lžící přímo z hrnce. Tak přesně k tomu je n...
Chimichurri

Chimichurri

Argentinská mírně ostrá směs koření a zeleniny, která se používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrov...
 
Cibule mletá

Cibule mletá

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladk...
Cibule uzená granulovaná BIO

Cibule uzená granulovaná BIO

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vařen...
Česnek mletý

Česnek mletý

Mletý česnek je skvělá volba, když chcete výraznou česnekovou chuť, ale zároveň potřebujete, aby se dokonale spojil s ostatními ingrediencemi. Žádné loupání, žá...
Česnek mletý BIO

Česnek mletý BIO

Mletý česnek je dokonalý pomocník do kuchyně – žádné loupání, žádné drcení, jen čistá a intenzivní chuť připravená k použití. Díky jemnému mletí se krásně spojí...
Česnek plátky

Česnek plátky

Česnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat. Tento sušený česnek zachovává intenzivní...
Hřebíček celý

Hřebíček celý

Hřebíček je jedno z těch koření, které okamžitě provoní kuchyni a dodá jídlům hřejivou, jemně štiplavou chuť. Celá varianta hřebíčku se uvolňuje pomaleji než ml...
Hřebíček celý BIO

Hřebíček celý BIO

Hřebíček je jedno z nejvýraznějších koření, které dodá pokrmům hřejivou, jemně štiplavou chuť a bohatou vůni. Celé sušené pupeny hřebíčku se při vaření uvolňují...
Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, teplá a lehce nasládlá chuť se hodí neje...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na talíře celého světa dodává ohnivou jiskru....
Chilli Carolina Reaper drcené

Chilli Carolina Reaper drcené

Carolina Reaper je celosvětově nejpálivější chilli paprička, kterou je možné běžně zakoupit. Rozhodně i tak to však není jen tak ledajaké chilli, protože když ř...
Chilli Habanero celé

Chilli Habanero celé

Pokud chcete zažít legendární chilli habanero v jeho nejpřirozenější podobě, tyhle sušené celé papričky jsou ta správná volba. Čisté, intenzivní chilli, které s...
Chilli Habanero drcené

Chilli Habanero drcené

Hledáte něco mezi jemným mletým práškem a celými chilli papričkami? Drcené chilli habanero je přesně ta správná varianta! Ostré, výrazné, ale pořád ve formě mal...
Chilli Habanero mleté

Chilli Habanero mleté

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...
Chilli Jalapeño červené mleté

Chilli Jalapeño červené mleté

Jalapeño ve své červené variantě dozrává déle na slunci, což mu dodává plnější chuť, jemnou sladkost a o něco vyšší pálivost než jeho zelený protějšek....
Chilli Jalapeño Chipotle drcené

Chilli Jalapeño Chipotle drcené

Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s charakteristickým kouřovým aroma, které dodá vašim pokrmům příjemně uzenou pikantní chuť....
Chilli Jalapeño Chipotle mleté

Chilli Jalapeño Chipotle mleté

Tyto jemně mleté chipotle jsou červené chilli papričky Jalapeño s charakteristickým kouřovým aroma, které dodá vašim pokrmům příjemně uzenou pikantní chuť....
Chilli Jalapeño zelené mleté

Chilli Jalapeño zelené mleté

Jestli hledáte chilli, které přidá do jídla příjemnou pálivost, ale neodpálí vám chuťové buňky, jalapeño je ideální volba. Existuje ve dvou variantách – zelené a červené....
Chilli Kashmiri

Chilli Kashmiri

Chilli Kashmiri je přesně to pravé pro každého, kdo má rád barvu, chuť a lehkou pikantnost. Žádné drsné chilli peklo, ale pohodová paprička s mírným řízem a krá...
Chilli kroužky

Chilli kroužky

Jako první ochutnáváme jídlo očima. A přesně proto jsou chilli kroužky skvělé nejen na dochucení, ale hlavně jako atraktivní dekorace. Jejich sytá barva a výraz...
Chilli mleté

Chilli mleté

Nejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdůležitější koření v kuchyni, ať už vaříme...
Chilli mleté BIO

Chilli mleté BIO

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry. Ale nejen tam, pro spoustu lidí je ch...
Chilli Naga Bhut Jolokia

Chilli Naga Bhut Jolokia

Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivosti) uznávána jako nejpálivější paprička na světě....
Chilli papričky drcené

Chilli papričky drcené

Jakmile na talíři přistane chilli, je jasné, že to nebude žádná nuda. A tyhle drcené sušené chilli papričky dodají jídlu přesně tu správnou dávku pálivosti, co ...
Kajenský pepř drcený

Kajenský pepř drcený

Tohle koření svým názvem tak trochu mate. Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) totiž není pepř, ale ve skutečnosti jsou to drcené chilli paprič...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Je to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se někdy píše také cayennský nebo kayenský) vz...
Kajenský pepř mletý BIO

Kajenský pepř mletý BIO

Možná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední pálivost (30 000–80 000 SHU) a příjemný kouřový nádech....
Koriandr celý

Koriandr celý

Celá semínka koriandru jsou nepostradatelnou součástí mnoha světových kuchyní. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou chuť s nádechem pomerančové kůry, která sk...
Koriandr celý BIO

Koriandr celý BIO

Celá semínka koriandru jsou nenápadná, ale v kuchyni dovedou velké věci. Jakmile je nasucho opražíte, rozvoní se tóny pomerančové kůry, sladkého koření a orient...
Koriandr list

Koriandr list

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek....
Koriandr mletý

Koriandr mletý

Koriandr patří mezi ten typ koření, který hned všechno rozvoní. Jeho jemně sladká chuť s citrusovým podtónem krásně zapadne do sladkých i slaných receptů od per...
Muškátový květ celý

Muškátový květ celý

Muškátový květ je vzácná a voňavá část muškátovníku vonného, která obaluje muškátový oříšek. Na rozdíl od samotného oříšku má jemnější, sladce kořeněnou chuť s ...
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma....
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Muškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vypadá docela obyčejně, jeho tajemství se o...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehc...
Nové koření celé

Nové koření celé

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického ...
Nové koření mleté

Nové koření mleté

Že se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, ucítíte nádech hřebíčku, skořice, muškátov...
Oregano

Oregano

Jakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrn...
Oregano BIO

Oregano BIO

Když se řekne oregano, vybaví se nám italská kuchyně, vůně rajčatové omáčky a křupavé pizzy. Ale tahle voňavá bylinka toho umí v kuchyni mnohem víc....
Paprika pálivá BIO

Paprika pálivá BIO

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a guláš...
Paprika pálivá maďarská

Paprika pálivá maďarská

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek ...
Paprika pálivá španělská

Paprika pálivá španělská

Mletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např....
Paprika sladká BIO

Paprika sladká BIO

Sytě červená barva, nasládlá chuť a příjemná vůně papriky jsou základem tolika receptů, že bychom je ani nespočítali. Paprika vzniká ze sušených lusků, které se...
Paprika sladká maďarská

Paprika sladká maďarská

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice....
Paprika sladká španělská

Paprika sladká španělská

Tohle není jen tak ledajaká paprika. Španělská kráska s Astou 160 je opravdová královna mezi sladkými paprikami. Už když ji nasypete do mističky, upoutá sytě červenou barvou....
Paprika uzená pálivá

Paprika uzená pálivá

Tato paprika se získává z pečlivě vybraných pálivých paprik, které se pomalu suší a udí na bukovém dřevě. Díky tomuto procesu se v nich rozvine hluboké kouřové ...
Paprika uzená sladká

Paprika uzená sladká

Tato paprika se tradičně udí na dubovém dřevě, díky čemuž získává nezaměnitelnou hlubokou kouřovou chuť s jemně nasládlými tóny. Přidává do jídel bohatou vůni o...
Paprika uzená sladká BIO

Paprika uzená sladká BIO

Tato paprika se udí na dubovém dřevě tradiční metodou, která jí dodává intenzivní kouřové aroma a přirozeně nasládlou chuť. Je ideální pro jídla, kde chcete vyt...
Paprika vločky červená

Paprika vločky červená

Pokud hledáte výraznou červenou barvu a jemně sladkou paprikovou chuť, ale nechcete ostré chilli, tahle hrubě drcená červená paprika je ideální volba....
Paprika vločky zelená

Paprika vločky zelená

Pokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás. Má jemně nasládlou, svěže paprikovou chuť, která ...
Pepř bílý celý

Pepř bílý celý

Celý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje ...
Pepř bílý celý BIO

Pepř bílý celý BIO

Bílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takž...
Pepř bílý mletý

Pepř bílý mletý

Bílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi. Má příjemně hřejivý nádech a...
Pepř černý celý BIO

Pepř černý celý BIO

Černý pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se r...
Pepř černý drcený

Pepř černý drcený

Černý pepř v drcené podobě je přesně to, co potřebujete, když chcete v jídle cítit jeho sílu, ale nechcete ho mít rozemletý na prach. Hrubší kousky pepře dodají...
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá ...
Pepř černý mletý BIO

Pepř černý mletý BIO

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními ch...
Pepř patagonský

Pepř patagonský

Patagonský pepř, jedno z nejvzácnějších koření na světě, pochází z hlubokých deštných lesů chilské Patagonie. Stálezelené keře, na kterých roste, mají aromatick...
Pepř růžový (červený) celý

Pepř růžový (červený) celý

Růžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů a lehce nasládlé chuti. Na rozdíl od čer...
Pepř zelený celý

Pepř zelený celý

Zelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlu...
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Zelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem. Není tak ostrý jako černý pepř, ale zato je svěží...
Rajská jablíčka

Rajská jablíčka

Když se rajčata suší pomalu, jejich chuť se krásně koncentruje a získává příjemně sladký, lehce nakyslý podtón. Sušená rajská jablíčka ve formě jemných floků js...
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho te...
Římský kmín mletý

Římský kmín mletý

Pokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem indických, arabských i mexických receptů a ...
Skořice cejlonská celá

Skořice cejlonská celá

Cejlonská skořice není tvrdá a dřevitá jako ta čínská, kterou známe třeba ze svařeného vína, ale jemná, papírově tenká a příjemně sladká. Tato skořice je parádn...
Skořice cejlonská celá BIO

Skořice cejlonská celá BIO

Na rozdíl od běžné skořice, kterou najdete v každém druhém obchodě, je ta cejlonská opravdová lahůdka. Její tenké svitky můžete rozmotat jako tabák, jsou jemné,...
Skořice cejlonská mletá

Skořice cejlonská mletá

Cejlonská skořice mletá je jemnější sestra běžně dostupné indonéské (čínské) skořice. Má papírově tenkou kůru, sladkou chuť s nádechem citrusů a vůni, která je ...
Skořice cejlonská mletá BIO

Skořice cejlonská mletá BIO

Jemně mletá cejlonská skořice je opravdová delikatesa mezi skořicemi. Na rozdíl od běžnější indonéské varianty není štiplavá ani výrazně ostrá. Její chuť je spí...
Skořice indonéská mletá

Skořice indonéská mletá

Když se řekne skořice, většině z nás se vybaví štrúdl, koláče a vánoční vůně. A právě ta z Indonésie je jako dělaná pro každodenní pečení i vaření....
Skořice indonéská mletá BIO

Skořice indonéská mletá BIO

Jemně namletá, sladce voňavá a krásně hřejivá. Indonéská skořice je klasikou, která nesmí chybět v žádné domácnosti, kde se peče, vaří a vůbec čaruje s vůněmi....
Šafrán

Šafrán

Šafrán je král koření – nejen kvůli své jedinečné chuti a vůni, ale i proto, že jeho sběr je neuvěřitelně pracný. Každé vlákno, tedy sušená čnělka krokusu, musí...
Šalvěj

Šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky d...
Tymián

Tymián

Tymián je malý, ale neuvěřitelně aromatický zázrak, který v kuchyni dokáže divy. Má výraznou, lehce nahořklou chuť s tóny hřebíčku a kafru, což mu dodává nezamě...
Tymián BIO

Tymián BIO

Tymián je silně aromatická bylinka, která si vás získá svou lehce nahořklou chutí s tóny hřebíčku a kafru. Jeho výrazná vůně dokáže skvěle podtrhnout chuť masa,...
Zázvor mletý

Zázvor mletý

Zázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádechem, která dokáže skvěle podtrhnout slad...
Zázvor mletý BIO

Zázvor mletý BIO

Zázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která se při vaření krásně propojí s ostatním...