Aztékům děkujeme mimo jiné za chuť i jméno rajčat, čokolády a recepty na pálivé čokoládové omáčky k masům, kterým Latinská Amerika holduje. Tak, jako ovlivnila španělskou kuchyni, nechala se inspirovat kuchyní svých dobyvatelů, například vařením z "jednoho hrnce"- směs masa, fazolí, rýže, zeleniny a hlavně koření chilli ve všech možných variantách, barvách a tvarech. Z koření pod vlivem Španělska dominuje hlavně oregano, cibule, česnek, paprika, zázvor, římský kmín a koriandr. Z vytipovaných druhů můžete kombinovat do oblíbených receptů nebo experimentovat při grilování s některou z pálivých směsí. Doporučujeme chimichurri na argentinskou zelenou omáčku.
Více
Naše speciální směs koření Asado je inspirována bohatými chutěmi Argentiny a je dokonalou volbou pro všechny, kteří hledají chuťový zážitek plný jemných i intenzivních chutí. Toto koření vynikne především při grilování, ale jeho využití je mnohem širší.
V koření Asado objevíme papriku, petržel, cibuli, mrkev, černý pepř a špetku soli. Každá z těchto ingrediencí přidává do směsi vlastní, nezaměnitelnou chuť a vůni.
Paprika přináší mírnou sladkost a hloubku chuti, zatímco petržel dodává jemný bylinný tón. Cibule a mrkev přidají sladkost a jemný nádech zemité chuti a černý pepř zajistí lehký ostrý záblesk pikantnosti.
Tato směs je ideální pro grilování masa, zejména hovězího, kde se plně rozvine bohatost chutí. Kromě červeného masa je výborná i na grilované ryby a drůbež. Toto koření je také skvělé pro marinování, omáčky nebo dresinky a zálivky na zeleninové saláty.
Otestujte svou kreativitu a zkuste tuto směs použít ve vegetariánských pokrmech, polévkách, dušené zelenině nebo třeba v těstovinách. Toto univerzální koření přináší kulinářské dobrodružství, které vaše chuťové pohárky jistě ocení.