Nejlepší koření latinskoamerické kuchyně

Aztékům děkujeme mimo jiné za chuť i jméno rajčat, čokolády a recepty na pálivé čokoládové omáčky k masům, kterým Latinská Amerika holduje. Tak, jako ovlivnila španělskou kuchyni, nechala se inspirovat kuchyní svých dobyvatelů, například vařením z "jednoho hrnce"- směs masa, fazolí, rýže, zeleniny a hlavně koření chilli ve všech možných variantách, barvách a tvarech. Z koření pod vlivem Španělska dominuje hlavně oregano, cibule, česnek, paprika, zázvor, římský kmín a koriandr. Z vytipovaných druhů můžete kombinovat do oblíbených receptů nebo experimentovat při grilování s některou z pálivých směsí. Doporučujeme chimichurri na argentinskou zelenou omáčku.

 
Více

Nejoblíbenější koření latinskoamerické kuchyně

Asado

Asado

Tato směs je ideální pro grilování masa, zejména hovězího, kde se plně rozvine bohatost chutí. Kromě červeného masa je výborná i na grilované ryby a drůbež....
Barbecue Churrasco

Barbecue Churrasco

Portugalský výraz Churrasco není jen slavný kulinářský termín, ale i uctívaná grilovací tradice....
barbecue koření

barbecue koření

Speciálně vyladěná směs koření s kouřovým aroma pro grilování všech druhů masa, ryb, ale na hranolky nebo pečené brambory. Smícháním této směsi koření s rajčato...
bílý pepř

bílý pepř

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť....
Cajunské koření

Cajunské koření

Kromě tradičních cajunských receptů je toto koření ideální pro grilování, pečená kuřecí křídla, chili con carne nebo fazole se slaninou....
cibule

cibule

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladk...
černý pepř

černý pepř

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním ne...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hod...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli je...
grilovací koření

grilovací koření

Směs koření a bylinek na grilování s příjemnou pikantností chilli papriček ancho, které vás svým jemně ostrým aroma lehce polechtají na patře. Grilovací směs ko...
Grilovací koření Amazonia

Grilovací koření Amazonia

Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pep...
Guacamole

Guacamole

Stačí rozmačkané zralé avokádo smíchat se směsí koření a máte připravený skvělý avokádový dip....
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu....
Chili con carne

Chili con carne

Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chilli s masem a jedná se o pálivý pokrm z f...
chilli

chilli

Chilli mleté BIO jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech....
chilli Habanero

chilli Habanero

Chilli papričky Habanero dosahují průměrné pálivosti 250 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Kombinace jejich pálivosti a delikátní chuti z nich dělá jedny...
chilli Jalapeño

chilli Jalapeño

Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s charakteristickým kouřovým aroma, které dodá vašim pokrmům příjemně uzenou pikantní chuť....
chimichurri

chimichurri

Argentinská mírně ostrá směs koření a zeleniny, která se používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrov...
kajenský pepř

kajenský pepř

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř s...
koriandr

koriandr

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají ...
koření na steaky

koření na steaky

Tato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak....
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovém...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel....
nové koření

nové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, karí, polévek, ...
oregano

oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření....
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a guláš...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
růžový (červený) pepř

růžový (červený) pepř

Růžový pepř, někdy též nazývaný červený, není pravý pepř, ale plod stromu pepřovce obecného. Červené bobule jsou křehké a spíše aromatické. Hodí se jako dekorač...
římský kmín

římský kmín

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odliš...
Sada koření na grilování - Jižní Amerika

Sada koření na grilování - Jižní Amerika

Jižní Amerika je pro příznivce grilovaného masa ráj na zemi. Pro Brazilce je churrasco, nebo-li grilování, snad ještě důležitější, než fotbal a tanec....
Sada koření na grilování - Střední Amerika

Sada koření na grilování - Střední Amerika

Tak jako nás v úžas přivádí tisíce let staré chrámy mayské kultury, tak i naše chuťové buňky šílí ze středoamerické kuchyně, která je známá nejen svou pikantnos...
skořice

skořice

Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky tomu se může konzumovat přím...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do...
šafrán

šafrán

Pravý šafrán jsou sušené červené čnělky (nesprávně blizny), které se ručně vytrhávají z květů pěstovaných rostlin. Používá se především v jižní Evropě a na blíz...
šalvěj

šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky d...
tymián

tymián

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané. Tip pro Vás: smíchejte tymián s ba...
zázvor

zázvor

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů. Je vhodný na drů...
zelený pepř

zelený pepř

Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Zelený pepř se z...