Adamovo medové koření
Tato lahodná neostrá směs koření s medem je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma. Adamovo medové koření je vhodné třeba na pečená žebírka nebo křidýlka, kuřecí a krůtí...
Americké brambory
Směs koření nejen na americké brambory, tedy klasické pečené brambory nakrájené na kolečka nebo čtvrtky ve slupce či oloupané. Skvěle též dochutí brambory smažené, hranolky...
Americké rumové koření
Exklusivní šmrnc rumové chuti, která obohacuje tuto ostrou směs pepře a bylinek, udělá z klasické grilovačky gurmánský obřad. Americké rumové koření se skvěle hodí na vepřové,...
barbecue koření
Barbecue párty se dnes již staly tradiční součástí nejen americké kultury. Tato klasická hrubozrnná směs koření představuje základ pro nejrůznější způsoby přípravy masa...
cibule
Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vaření ušetříme čas...
Country mix
Oblíbená směs koření Country mix je namíchaná ve stylu amerického venkova. Základem je paprika, česnek a cibule, které jsou doplněny o chuť bylinek a skvostného spojení chilli...
černucha
Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
černý pepř
Kombinace vysoce kvalitního černého pepře se single malt whiskey rozhodně patří k těm chuťovým zážitkům, které obohatí váš gastronomický život. Tato kulinářská rarita vzniká...
Dýňové koření
Velmi oblíbená tradiční podzimní směs koření na přípravu dýňového koláče, dýňových muffinů a dalších sladkých zákusků z dýní. Nebojte se ale toto koření použít při pečení...
Fleur de Sel
Tato jedinečná gurmánská směs soli se zelenými chilli Jalapeño se hodí ke všem pokrmům. Vychutnejte si jemnou křupavou konzistenci solných květů Fleur de Sel s vynikajícími...
granulovaná paprika
Tato hrubě nadrcená zelená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, zvláště, pokud ji zkombinujeme s červenou granulovanou paprikou....
Grilovací koření Texas
Hrubozrnná směs grilovacího koření ve stylu divokého západu je vhodná např. na grilované hovězí maso....
Hamburger
Směs koření bez soli, která je určena k ochucení mletého masa. Skvěle se hodí pro přípravu hovězího i jiných mas na hamburgery....
hřebíček
Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště...
chilli
Tato odrůda chilli se nazývá Bird´s Eye (ptačí oko) a jde o středně pálivou papričku. Je příbuzná Tabasco papričce. Celé plody používáme do nakládané zeleniny, podrcené jako...
chilli Habanero
Jemně mleté vysoce pálivé chilli papričky (pálivost 250 000 SHU). S opatrností přidávejte do pálivých mexických omáček, do polévek, k pečeným a mletým masům....
chilli Jalapeño
Chilli papričky Jalapeño, které pocházejí z Mexika, jsou v porovnání s ostatními papričkami spíše mírně pálivé. Hodnota SHU se pohybuje okolo 10 000 jednotek pálivosti....
Kajunské koření
Kajunské koření je hrubší pikantní směs koření amerického typu na grilování a pečení různých druhů mas, drůbeže, ryb, zeleniny nebo na přípravu salsy...
koriandr
Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, masa a paštiky...
koření Jambalaya
Aromatická pálivá směs koření kreolské kuchyně. Ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro přípravu salsy a paelly....
koření na hranolky
Berete hranolky jako běžnou přílohu, které nevěnujete žádnou zvláštní pozornost? Možná je to chyba a vyzkoušejte je ochutit tímto ohňostrojem chutí...
koření na smažené brambůrky
Připravte si domácí smažené brambůrky, chipsy nebo hranolky s hořčičnou chutí. Směs koření nasypte na syrové plátky brambor a pečte do zlatova....
koření na steaky
Tato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak...
libeček
Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
mangový prášek
Sušený rozemletý mangový prášek (v Indii nazývaný Amchur) má medovou vůni a kyselou ovocnou chuť. V kuchyni se používá jako příchuť do marinád, polévek a nápojů nebo jako...
pálivá paprika
Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také...
pažitka
Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů, polévek, do salátů, pomazánek či bylinkového...
pepř
Lampong je černý pepř, který pochází z indonéské oblasti Lampung v Jižní Sumatře. Hlavním exportním trhem tohoto druhu pepře je především USA, kde se ovšem používá téměř...
Pepř barevný
Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou aromatickou vůní a...
pepřové koření
Kombinace cibule a pepře napovídá, že tato směs koření si skvěle rozumí s pečeným i grilovaným masem jako jsou steaky, bifteky, ryby, drůbež nebo zvěřina...
petržel
Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek. Používá se i do bylinných čajových směsí....
pomerančová kůra
Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků...
rajská jablíčka
Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek....
rozmarýn
Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky). Typickou příchuť dává jehněčím,...
růžový (červený) pepř
Růžový pepř, někdy též nazývaný červený, není pravý pepř, ale plod stromu pepřovce obecného. Červené bobule jsou křehké a spíše aromatické. Hodí se jako dekorační koření do...
skořice
Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky tomu se může konzumovat přímo žvýkáním...
sladká paprika
Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do paelly a k...
šalvěj
Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a...
zelený pepř
Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Zelený pepř se získává rychlým...