Výsledek hledání textu pepř

Hledaný text pepř jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Máta peprná naťMáta peprná naťBylinný čaj z natě máty peprné je vhodný pro správnou funkci dýchacího a trávicího ústrojí, má příznivý vliv na nervovou soustavu a přispívá k přirozené...Skladem55 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Kajenský pepř mletý BIOKajenský pepř mletý BIOMožná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední pálivost (30 000–80 000 SHU) a příjemný kouřový...Skladem58 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOBílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takže...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celý BIOPepř černý celý BIOČerný pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý fermentovaný BIOPepř černý fermentovaný BIOFermentace čerstvého pepře v solné lázni nejen přirozeně konzervuje, ale také zjemňuje jeho strukturu, zachovává šťavnatost a výrazné aroma. Díky tomuto procesu se...Skladem68 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý mletý BIOPepř černý mletý BIOJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský černý BIOPepř kampotský černý BIOKampotský pepř není jen tak ledajaký pepř – je to opravdový šperk z kambodžské provincie Kampot. Už na první přičichnutí vás praští do nosu jeho bohaté aroma, které...Dočasně vyprodáno64 Kč / 20 g Bylinka: Pepř kampotský červený BIOPepř kampotský červený BIOKampotský červený pepř je jedinečný svým sytým odstínem a ovocnou chutí, která v kuchyni nenapodobitelně září. Na rozdíl od černého nebo bílého pepře má mírnější...Skladem98 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský Timut celý BIOPepř sečuánský Timut celý BIONepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2 000 metrů ručně sbírají a suší...Dočasně vyprodáno56 Kč / 20 g Bylinka: Pepř zelený BIOPepř zelený BIOZelený pepř v celku si uchovává svou přirozenou svěžest a jemně travnaté aroma, které se při vaření postupně rozvíjí. Jeho příjemná ostrost s lehkým citrusovým a...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený uzený BIOPepř zelený uzený BIOTento zelený pepř je mezi kořením skutečným skvostem. Díky uzení bukovým dřevem získává jemný kouřový tón, který doplňuje jeho přirozenou pikantnost, a překvapí vás...Skladem66 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Sada koření - Pepře celého světaSada koření - Pepře celého světaVýběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé...Skladem695 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Kajenský pepř drcenýKajenský pepř drcenýTohle koření svým názvem tak trochu mate. Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) totiž není pepř, ale ve skutečnosti jsou to drcené chilli papričky,...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Kajenský pepř mletýKajenský pepř mletýJe to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se někdy píše také cayennský nebo kayenský) vznikl...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř AndalimanPepř AndalimanAndalimanský pepř je vzácnou a výraznou rostlinou, která pochází z oblasti severní Sumatra v Indonésii. Toto koření, často označované také jako Batak pepř, není...Skladem64 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř Banasura uzenýPepř Banasura uzenýTento jedinečný pepř vyrůstá v malebném okolí přehrady Banasura Sagar, která se hrdě pyšní titulem největší přehrady v Indii. Tento kout Wayanadu, severovýchodní...Skladem63 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř bílý celýPepř bílý celýCelý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř bílý mletýPepř bílý mletýBílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi. Má příjemně hřejivý nádech a...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř bourbonskýPepř bourbonskýDelikátní bourbonský pepř, známý také jako Voatsiperifery, je pravý poklad z tropických pralesů. Má ostrou pálivost, která ale není hrubá, spíš jemně štípne a pak...Skladem59 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celýPepř černý celýČerný pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý drcenýPepř černý drcenýČerný pepř v drcené podobě je přesně to, co potřebujete, když chcete v jídle cítit jeho sílu, ale nechcete ho mít rozemletý na prach. Hrubší kousky pepře dodají...Skladem30 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý LampongPepř černý LampongLampong je černý pepř z indonéské Sumatry, který má všechno, co od pořádného pepře čekáte – ostrou, suchou pálivost, výraznou kořeněnou chuť a v pozadí lehké tóny...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý MalabarPepř černý MalabarČerný pepř z indické oblasti Malabar je po celém světě rovněž známý pod názvem tygří pepř. To, že se v této oblasti Indie rovněž pěstuje další slavný pepř...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý mletýPepř černý mletýJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř dlouhýPepř dlouhýDlouhý pepř je výraznější bratranec klasického černého pepře, ale s jedinečným aromatickým profilem. Jeho chuť je nejen ostrá a kořenitá, ale zároveň příjemně...Skladem37 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Pepř grapefruitovýPepř grapefruitovýGrapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Roste divoce v odlehlých oblastech na úpatí Himalájí a jeho sklízení je namáhavá...Skladem78 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř guinejský - rajská zrnaPepř guinejský - rajská zrnaGuinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují malá černá semena nepravidelného...Skladem52 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský bílýPepř kampotský bílýBílý pepř z kambodžského Kampotu je jako tichý společník v kuchyni. Je nenápadný, ale když promluví, stojí to za to. Vyrábí se z plně zralých červených pepřových...Skladem76 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský černýPepř kampotský černýKampotský pepř je opravdu výjimečný kousek mezi pepři. Pochází z kambodžské provincie Kampot, kde se pěstuje podle tradičních postupů a v naprosto specifických...Skladem58 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský červenýPepř kampotský červenýTenhle pepř není jen o pálivosti. Je to opravdový gurmánský zážitek. Červený kampotský pepř se sklízí až úplně dozrálý, takže má plnou, ovocně nasládlou chuť s...Skladem76 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský fermentovanýPepř kampotský fermentovanýTento kampotský černý pepř má díky fermentaci chuť velmi blízkou čerstvému pepři. Jeho chuť není agresivní, ale spíše harmonicky pikantní se silnými ovocnými a...Skladem96 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kubebovýPepř kubebovýPlody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich slupka zčerná. Ovšem na rozdíl od...Skladem37 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Pepř Mac KhenPepř Mac KhenPepř Mac Khen pochází z divokých lesů Indonésie a Vietnamu a jeho chuť vás překvapí už při prvním použití. Kombinuje totiž svěží citrusové tóny s jemnou pikantností...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř patagonskýPepř patagonskýPatagonský pepř, jedno z nejvzácnějších koření na světě, pochází z hlubokých deštných lesů chilské Patagonie. Stálezelené keře, na kterých roste, mají aromatickou...Skladem152 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř růžový (červený) celýPepř růžový (červený) celýRůžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů a lehce nasládlé chuti. Na rozdíl od černého...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský celýPepř sečuánský celýSečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti nejde o plod pepřovníku, ale o tobolky keře...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský mletýPepř sečuánský mletýSečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keře žlutodřevu peprného, které mají jemně...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský zelený celýPepř sečuánský zelený celýZelená varianta slavného sečuánského pepře z Číny umí v kuchyni pěkně překvapit. Na první přičichnutí vás osloví svěží citrusová vůně, která připomíná grapefruit. A...Skladem70 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř tasmánskýPepř tasmánskýTasmánský horský pepř je australská specialita pocházející z divoce roustoucí rostliny. V dávných dobách se v Austrálii používal jako náhrada klasického pepře,...Dočasně vyprodáno69 Kč / 10 g Bylinka: Pepř TellicherryPepř TellicherryNázvem Tellicherry se označuje výběrový černý pepř, který se, na rozdíl od běžného pepře, sklízí v co nejvyšším stádiu zrání. Díky této delší době dozrávání jsou...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř verbenaPepř verbenaMalé kuličky tohoto výjimečného pepře ukrývají svěží citronové aroma, které je jemné, ale přitom nečekaně výrazné. Na jazyku vás nepopálí, zato pohladí mírnou...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený celýPepř zelený celýZelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlubší...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený mletýPepř zelený mletýZelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem. Není tak ostrý jako černý pepř, ale zato je svěží a...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pařížský pepřPařížský pepřSměs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z hovězího,...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř barevnýPepř barevnýKlasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř bílý citrónovýPepř bílý citrónovýPepřově nakyslá chuť se skvěle hodí nejen na všechny druhy grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo pštrosí steaky. Kombinace...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý s whiskeyPepř černý s whiskeyKombinace vysoce kvalitního černého pepře se single malt whiskey rozhodně patří k těm chuťovým zážitkům, které obohatí váš gastronomický život. Tato kulinářská...Skladem102 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř česnekovýPepř česnekovýTato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám. Též jí můžete...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř cibulovýPepř cibulovýKombinace cibule a pepře napovídá, že toto koření si skvěle rozumí s pečeným i grilovaným masem jako jsou steaky, bifteky, ryby, drůbež nebo zvěřina. Zvláště můžeme...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř citronovýPepř citronovýV hrubozrnné směsi se nádherně snoubí příjemná pikantní chuť černého pepře s lehkými a osvěžujícími tóny citronu.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení

Hledaný text pepř jsme našli v těchto článcích

Pepřový králPepřový králŘíká se, že pepř je král koření. A bude to tak právem, protože tato drobná pálivá kulička je jedním z největších hybatelů lidských dějin. Jeho peprná historie začíná 4 000 let před naším letopočtem, kdy se poprvé objevil v indické kuchyni.Pokračovat Krůtí prsa na pepřiKrůtí prsa na pepřiPro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa.Pokračovat Královský roštěnec na pepřiKrálovský roštěnec na pepřiTento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.Pokračovat Pepř je král kořeníPepř je král kořeníVe starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru Makedonskému, který nám toto černé zlato do Evropy přivezl a Marco Polovi, který ho poprvé popsal. Do nemilosti se pepř dostal pouze jednou, a to pro podezření, že podporuje tělesné žádosti.Pokračovat Pepřové novinkyPepřové novinkyMožná jste si všimli, že jsme minulý týden zařadili do nabídky tři nové druhy opravdu světově výjimečných pepřů: tasmánský, tellicherry a kampotský, na které jsem se hodně těšila.Pokračovat Testování černých pepřůTestování černých pepřůMinulý týden nás oslovila redakce Černých ovcí, zda by s námi mohli natočit krátké povídání o pepřích, jejichž kvalitu testoval časopis dTest. Samotné testování se týkalo baleného mletého a celého černého pepře, především na obsah škodlivých látek a množství piperinu dle vyhlášky 331/1997 Sb.Pokračovat Pepřový tokáňPepřový tokáňNaše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká tokáň. Moc děkujeme a jdeme vařít :-). Pepřový tokáň V názvu tohoto pokrmu rozumíme slovu „pepř“, ale tokáň je záhadou. Nikdo přesně neví, co to vlastně je, ale všichni ho vaří.Pokračovat Pepřový čajPepřový čajMožná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je vynikající volba pro všechny, kteří hledají účinný způsob, jak si ulevit od nachlazení nebo bolesti v krku. Tento horký a kořeněný nápoj, který je známý pro své vlastnosti pomáhající udržovat zdraví, se snadno připraví jen z černého pepře, vody a medu.Pokračovat Tip #29: Objevte nové druhy pepřeTip #29: Objevte nové druhy pepřeV gastronomickém světě nenajdeme jen klasický černý, bílý nebo zelený pepř, ale můžeme se setkat s doslova desítkami dalších druhů tohoto nejslavnějšího koření. Experimentujte s pepřem sečuánským, malbarským, kampotským, dlouhým, kubebovým a dalšími.Pokračovat Pepř grapefruitový (video)Pepř grapefruitový (video)Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Jak název grapefruitový pepř napovídá, v jeho aroma na první ochutnání najdeme jedinečné tóny grapefruitu, limetky, meduňky a pomela.Pokračovat Pepř verbena (video)Pepř verbena (video)Verbena pepř je rozhodně jedním z nejvíce faciujících koření v jižní Asii. Když tomuto pepři přivoníme, jeho malé bobule nás doslova okouzí úžasným jemným a svěžným citronovým aroma.Pokračovat Perník a jeho peprná historiePerník a jeho peprná historieKdo by neznal perník, který dnes považujeme za neodmyslitelnou součást vánočního pečení. Jeho historie však sahá mnohem hlouběji do minulosti, než by se mohlo zdát. Od kořenů ve starověkých civilizacích až po jeho současnou podobu – perník si získal popularitu napříč kulturami a epochami.Pokračovat Paštika à la BourbonPaštika à la BourbonMalou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý, zvládnete připravit do 30 minut. Paštiky a pomazánky jsou skvělé na experimentování s kořením a surovinami. Další pepřový tip na tento týden tak nebylo možné vybrat jinak.Pokračovat Skořicová bombaSkořicová bombaK přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl lžičky kurkumy, špetku pepře, lžičku mleté cejlonské skořice a šťávu z půlky citrónu. Pokud nemáte rádi med, můžete místo něj přidat např. čerstvé královstvé datle medjool (pozor na pecku).Pokračovat PF 2016PF 2016Milí zákazníci, rádi bychom vám poděkovali za vaší přízeň a přejeme vám, ať nový rok má šťávu a přináší vám jen samou radost a slzy jen když to přeženete s pepřem :-).Pokračovat Nakládaný hermelín s chilli nitěmiNakládaný hermelín s chilli nitěmiPřipravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi. Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů.Pokračovat Kančí gulášKančí gulášPodzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat Salát Caprese - italský luxus na talířiSalát Caprese - italský luxus na talířiSvěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří typickou barevnou paletu Caprese salátu, bývá ozdobou nejedné zahradní párty.Pokračovat Formule s vůní kořeníFormule s vůní kořeníTisíce vůní koření z celého světa často do našeho obchodu přitáhnou náhodného kolemjdoucího. Ale aby k nám přilákaly jednoho z největších současných talentů závodů ve formulích, to se nestává každý den.Pokračovat Vše o českém kmínuVše o českém kmínuKmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej používají maminky společně s fenyklem při kojení.Pokračovat Koření na VindalooKoření na VindalooE-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem velký příznivce Vindaloo, uvedu alespoň návod na přípravu tohoto hodně ostrého koření.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Pikantní zálivka na jahodový salátPikantní zálivka na jahodový salátMilujete jahody s cukrem? Tak rozhodně vyzkoušejte tuto variantu jahodového ovocného salátu s pikantním sladkým přelivem.Pokračovat Kořeněná zálivka na ovocný salátKořeněná zálivka na ovocný salátOvocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr. Následující recept je zvlášť ideální pro exotické ovoce jako je ananas, mango, fíky nebo avokádo.Pokračovat Italská zálivka na zeleninový salátItalská zálivka na zeleninový salátItálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na zeleninový salát v italském stylu.Pokračovat Které koření je nejlepší v roce 2025?Které koření je nejlepší v roce 2025?Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference. Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa.Pokračovat Téma plné kořeníTéma plné kořeníV posledním vydání časopisu Téma, které vychází dnes 19. února 2021, najdete kromě jiných zajímavých článků i rozsáhlý rozhovor redaktora Milana Eisenhammera jak o našich začátcích, tak především plný informací o koření.Pokračovat Kardamom, vládce orientuKardamom, vládce orientuKardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním semínek kardamomu čistili zuby a Řekové i Římané jej používali jako parfém.Pokračovat Zajímavosti o bobkovém listuZajímavosti o bobkovém listuBobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal oblíbeným mezi básníky, lékaři, vládci a válečníky. Věřilo se, že chrání nositele před zlými duchy a hněvem bohů. Protože ale tyto vlastnosti nebyly nikdy historicky potvrzeny, soustřeďme se raději na jeho kouzlo při vaření, které nám může zajistit slávu a vděk u našich strávníků.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat SambalSambalSambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou krevety, šalotka, pórek a palmový cukr. Chilli papričky, které jsou základem sambalu, se do Indonésie dostaly až v 16. století s Portugalci. Sambal ale existoval již stovky let předtím.Pokračovat Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicíSeveroindické pikantní smažené kuře s pískavicíKdyž otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno. Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek.Pokračovat Dabing v kuchyniDabing v kuchyniHerečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak jsme této příležitosti využili k poblahopřání a na malé povídání o oblíbených jídlech a ingrediencích naši příznivkyně, o které moc dobře víme, že je velká labužnice, kulinářka a společně s manželemPokračovat Boules OrientalesBoules OrientalesNejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky.Pokračovat Uzené nuselské zelíUzené nuselské zelíInspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazníkem, který si nesl vážené kysané zelí. Ano, u nás v Nuslích si můžete odnést ve vlastních nádobách nejen naše koření a bylinky, ale přes ulici i kysané zelí na váhu.Pokračovat Španělské rudé perlyŠpanělské rudé perlyV tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny. S kvalitní sladkou španělskou paprikou nemusí být žádná návštěva nečekaná. Právem se bude hrdě hlásit do základní sestavy domácího týmu koření. Používá se pouze ve studené kuchyni, aby nezhořkla.Pokračovat Rozhovor nejen o zimním kořeníRozhovor nejen o zimním kořeníDnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje nebo nám posílí imunitu. V zimním jídelníčku by tak měla mít své pevné místo nejen známá a oblíbená skořice, hřebíček či pepř, ale i zázračná kurkuma, exotický kardamom i římský kmín a samozřejmě chilli papričky.Pokračovat Halászlé - maďarská rybí polévkaHalászlé - maďarská rybí polévkaKdyž se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a tentokrát si uvaříme jiné tradiční maďarské jídlo - Halászlé, nebo-li rybí polévku (halász- ryba, léves - polévka). Základem této polévky je kapr, sumec nebo candát.Pokračovat Velká papriková revoluceVelká papriková revolucePodle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l. na území Mexika. Kryštof Kolumbus, který ji považoval za drahý černý pepř, si papriku přibalil cestou z Nového světa a díky španělským a portugalským mořeplavcům se pak sladká paprika během 15.Pokračovat Královské hovězí na víněKrálovské hovězí na víněDen před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku vína. Samozřejmě proto, abychom zjistili, zda není zkažené a nezničilo nám celý oběd :-). Ve větším hrnci, nejlépe v takovém, který se nepřipaluje, zesklovatíme na oleji cibuli.Pokračovat Nasi GorengNasi GorengNasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli vyhnout plýtvání jídla. Jelikož jako základ slouží zbytky od včerejší večeře, neexistuje pevný recept a seznam ingrediencí by se dal poměrně dobře vystihnout českým rčením „co dům dal“.Pokračovat Koření pěti vůníKoření pěti vůníVznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4. století před naším letopočtem, kdy se učenci čínské medicíny snažili o nalezení rovnováhy mezi pěti základními chutěmi čínské kuchyně - tedy sladká, slaná, kyselá, hořká a kořeněná.Pokračovat Kuře po cajunskuKuře po cajunskuCajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se francouzští osadníci vydali do Nového Skotska v Kanadě. Když roku 1755 odmítli přislíbit věrnost britské koruně, byli deportování do bažinatých oblastí Louisiany ve Spojených státech.Pokračovat Jihoafrická chakalakaJihoafrická chakalakaKdyž se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat Dýňová polévka s Garam MasálouDýňová polévka s Garam MasálouI když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století. Datum vzniku dýňové polévky je přesně 1. ledna 1804. Ten den obyvatelé Haiti společně vytvořili tuto jedinečnou polévku na oslavu své nezávislosti na francouzských kolonistech.Pokračovat 14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilováníJarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu nenahraditelnou chuť čerstvě grilovaného masa, ryb, zeleniny nebo i ovoce. Aby to naše grilování ale nebylo tak fádní, pojďme objevit nové chutě a překvapit rodinu a naše přátele exotikou s kořením z celého světa.Pokračovat Spaghetti aglio, olio e peperonciniSpaghetti aglio, olio e peperonciniSpaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským pokrmům, původně začaly svůj život jen jako těstoviny s česnekem a olejem chudých neapolčanů, kteří si nemohli dovolit variantu špaget se škeblemi jako bohatí měšťané.Pokračovat Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemKuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemBylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů. Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13.Pokračovat Jihočeská Kulajda s hřibovým kořenímJihočeská Kulajda s hřibovým kořenímHoubaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři objeví maximálně žampiony, ve Francii nebo Itálii dávají přednost jen liškám, hříbkům či lanýžům a Američané si většinu hub nechají dovézt ze zahraničí.Pokračovat Balkánská  Pljeskavica s AdžikouBalkánská Pljeskavica s AdžikouPljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v Bosně. Jako koření můžeme do pljeskavice přidat např. Adžiku, které má svou domovinu v Abcházii a byla vymyšlena z docela kuriózních důvodů.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

koření: Pepř pomerančovýPepř pomerančovýJemně mletá pomerančová kůra, rozmarýn a zelený pepř je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu. Příjemná kombinace citrusu a jemné pálivosti zeleného pepře...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Paprika sladká maďarskáPaprika sladká maďarskáMaďarská paprika je legendou evropské kuchyně. Žádný jiný druh papriky nedodá guláši, polévkám nebo domácím klobásám takovou chuť a barvu. A tato konkrétní paprika...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Aglio peperonciniAglio peperonciniItalské středně ostré koření na špagety i jiné těstoviny, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo do marinád na grilované maso.Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Dětenické středověké kořeníDětenické středověké kořeníProměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na grilovaná kuřecí stehýnka nebo...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kari MadrasKari MadrasJedna z nejoblíbenějších variant kari anglického typu, která je vhodná především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře,...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kari thajskéKari thajskéSilně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hřibové kořeníHřibové kořeníMírně pálivá mletá směs koření s hřiby. Ideální do polévek, omáček a pokrmů s houbami.Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení koření: Paštikové kořeníPaštikové kořeníKoření a bylinky k domácí přípravě paštik, která vám usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli a všechny kořenící ingredience ve správném poměru.Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: BramborákBramborákTradiční česká směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů.Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: AsadoAsadoTato směs je ideální pro grilování masa, zejména hovězího, kde se plně rozvine bohatost chutí. Kromě červeného masa je výborná i na grilované ryby a...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Grilovací koření AmazoniaGrilovací koření AmazoniaAmazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pepře...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kešu celé naturalKešu celé naturalKešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako blahodárné antidepresivum. Jsou bohaté...Skladem59 Kč / 100 gVybrat balení koření: NervyNervyTento bylinkový čaj napomáhá k relaxaci, přirozené obranyschopnosti, dobrému duševnímu zdraví a spánku. Složení: meduňka list, máta list, mučenka nať, levandule...Skladem94 Kč / 50 gVybrat balení koření: Maliny s mátouMaliny s mátouZelený čaj Sencha s nádherně svěží chutí máty s červenými malinami.Skladem70 Kč / 50 gVybrat balení koření: Malý BuddhaMalý BuddhaZelený čaj Sencha s chutí tropického ovoce s tóny koření. Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0...Skladem79 Kč / 50 gVybrat balení koření: Americké bramboryAmerické bramboryKoření nejen na klasické americké brambory, ale skvěle též dochutí brambory smažené, hranolky nebo domácí bramborové lupínky.Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koření na sýry à la FranceKoření na sýry à la FranceSměs bylinek a červeného pepře je vhodná především na zrající a nakládané sýry.Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: Zabijačkové kořeníZabijačkové kořeníNaše koření na zabijačku je namíchané podle tradičních a osvědčených receptů českých zabijačkových hodů. Aromatická majoránka dodá vřelou, lehce ostrou chuť a...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení koření: Spaghetti bologneseSpaghetti bologneseŠpagety po boloňsku jsou fenomén a můžeme se vsadit, že právě teď někdo někde chystá pořádnou várku spaghetti bolognese. A není divu, protože tahle rajčatová omáčka...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: Čínská kuchyněČínská kuchyněZákladní univerzální směs koření pro snadnou přípravu jídel ve stylu čínské kuchyně.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: SambalSambalVelmi ostrá směs koření, původem ze Západní Indie, která se hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky nebo k zelenině. Dobře se vyjímá na stole vedle...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Mleté maso bylinkovéMleté maso bylinkovéTato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koření pěti vůníKoření pěti vůníSměs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení...Skladem57 Kč / 30 gVybrat balení koření: Ryby KlasikRyby KlasikSměs bylinek a koření k úpravě sladkovodních i mořských ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kari indickéKari indickéStředně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Garam MasálaGaram MasálaLegendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Dátá Chai MasálaDátá Chai MasálaKoření k přípravě vynikajícího tradičního indického černého čaje s mlékem, který má povzbudivý účinek.Skladem57 Kč / 30 gVybrat balení koření: ČarodějkaČarodějkaČarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na grilu nebo rožni, tak i pečeném či připraveném jako...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bylinkové másloBylinkové másloBylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety nebo i jen tak na chleba či brambory.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Biftekové kořeníBiftekové kořeníTato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak. Stačí maso...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bambova bylinková sůlBambova bylinková sůlKořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Gulášové koření AngulaGulášové koření AngulaDíky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a...Skladem40 Kč / 50 gVybrat balení koření: Zázvor mletýZázvor mletýZázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádechem, která dokáže skvěle podtrhnout sladké i...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Římský kmín mletýŘímský kmín mletýPokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem indických, arabských i mexických receptů a jeho...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: RozmarýnRozmarýnRozmarýn je výrazně aromatická bylinka, která voní po borovici, kafru a citrusech. Sušené jehličkovité lístky mají zemitě hořkosladkou chuť, která dodává jídlům...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pomerančová kůra mletáPomerančová kůra mletáPoužití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle svěží chuť užít kdykoliv, bez nutnosti mít...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika uzená sladkáPaprika uzená sladkáTato paprika se tradičně udí na dubovém dřevě, díky čemuž získává nezaměnitelnou hlubokou kouřovou chuť s jemně nasládlými tóny. Přidává do jídel bohatou vůni ohně...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika sladká španělskáPaprika sladká španělskáTohle není jen tak ledajaká paprika. Španělská kráska s Astou 160 je opravdová královna mezi sladkými paprikami. Už když ji nasypete do mističky, upoutá sytě...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika pálivá španělskáPaprika pálivá španělskáMletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také jako efektní...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: OreganoOreganoJakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrnc a...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření mletéNové koření mletéŽe se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, ucítíte nádech hřebíčku, skořice, muškátového...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření celéNové koření celéTyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Muškátový květ mletýMuškátový květ mletýMuškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma.Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: KurkumaKurkumaKurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu.Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr mletýKoriandr mletýKoriandr patří mezi ten typ koření, který hned všechno rozvoní. Jeho jemně sladká chuť s citrusovým podtónem krásně zapadne do sladkých i slaných receptů od perníku...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: KoprKoprTyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: ČernuchaČernuchaČernucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mírně nahořklou a lehce pikantní chuť, která...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice bílá mletáHořčice bílá mletáMletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný prášek se rychle spojí s tekutinami a okamžitě...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice bílá celáHořčice bílá celáHořčičné semínko patří mezi ta nejnenápadnější, ale zároveň nejúčinnější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností a je...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení koření: Česnek granulovanýČesnek granulovanýČesnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení

Hledaný text pepř jsme nalezli v těchto kategoriích

Jednodruhové koření Koření orientální kuchyně Koření na drůbež Koření na grilování Koření na marinády Koření na pečené maso Koření indické kuchyně Koření na steaky Koření francouzské kuchyně Koření na ryby Koření latinskoamerické kuchyně Koření na omáčky Koření čínské kuchyně Bio koření Koření vietnamské kuchyně Koření na zvěřinu Koření na paštiky Směsi koření Koření italské kuchyně Koření na vegetariánská jídla Koření severoamerické kuchyně Koření na saláty Koření na dipy a salsy Koření české kuchyně Koření na zabijačku Koření středomořské kuchyně Koření balkánské kuchyně Koření mexické kuchyně Koření do sladkých jídel Koření na zdobení Koření na těstoviny Koření na čínu Koření do polévky Koření na luštěniny Recepty Zajímavosti Koření na rýži Koření na pomazánky Koření na mleté maso Video kanál Bylinky Koření na pizzu Dárkové sady koření Novinky Kořenářské tipy a rady Dárkové koření Mlýnky a hmoždíře

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.