Nejlepší koření na dipy a salsy

Salsy a dipy jsou nedílnou součástí řady jídel, například mexické kuchyně, kde nemohou chybět na žádném stole s nachos. Pořádné grilování se také neobejde bez různých druhů dipů a namáčedel. Ideálníí dip získáte přidáním do jogurtů, olejů, octů a citrónové šťávy. Koření lze namíchat nebo sáhnout po některé z vytipovaných směsí. Některé pálivé dipy se hodí i k ovoci a jsou součástí orientální kuchyně, doporučujeme směs čarodějku s citrónem.

 
Více

Nejoblíbenější koření na dipy a salsy

barbecue koření

barbecue koření

Speciálně vyladěná směs koření s kouřovým aroma pro grilování všech druhů masa, ryb, ale na hranolky nebo pečené brambory. Smícháním této směsi koření s rajčatovou omáčkou...
bruschetta

bruschetta

Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta....
cibule

cibule

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vaření ušetříme čas...
citronová kůra

citronová kůra

Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové trávy v...
Čarodějka

Čarodějka

Za tohle koření by nás ve středověku upálili :-). Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na grilu nebo...
černý pepř

černý pepř

Delikátní bourbonský pepř má výrazné oříškově jehličnatou chuť a je ostře pálivý. Vzhledem i velikostí je bourbonský pepř podobný pepři kubebovému...
česnek

česnek

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro všechny pikantní pokrmy, hodí se do...
dětské grilovací koření

dětské grilovací koření

Speciálně namíchaná směs grilovacího koření nejen pro děti, ale i pro všechny, kteří dávají přednost nepálivé chuti nebo mají zdravotní dietu....
estragon

estragon

Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke kuřatům a rybám, k přichucení hořčice a...
Guacamole

Guacamole

Stačí pár minut a máte připravený skvělý avokádový dip. Pořádně rozmačkejte zralé avokádo, smíchejte se směsí koření a dejte na půl hodinky do chladničky. A párty může začít!...
Harissa

Harissa

Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované zeleniny, při přípravě kuskusu, rýže,...
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k přípravě marinád,...
hummus

hummus

Speciální směs koření, která vašemu hummusu dodá pravou chuť orientální kuchyně. Koření můžete použít jak do klasického hummusu z cizrny, tak i do různých alternativných...
Chakalaka

Chakalaka

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....
chilli

chilli

Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Používáme do pikantních...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemně mleté vysoce pálivé chilli papričky (pálivost 250 000 SHU). S opatrností přidávejte do pálivých mexických omáček, do polévek, k pečeným a mletým masům....
kajenský pepř

kajenský pepř

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř se přidává do...
Kajunské koření

Kajunské koření

Kajunské koření je hrubší pikantní směs koření amerického typu na grilování a pečení různých druhů mas, drůbeže, ryb, zeleniny nebo na přípravu salsy...
kardamom

kardamom

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově...
kopr

kopr

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa. Nezbytný je při přípravě koprové omáčky,...
koření Jambalaya

koření Jambalaya

Aromatická pálivá směs koření kreolské kuchyně. Ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro přípravu salsy a paelly....
koření na saláty

koření na saláty

Směs na přípravu těstovinových a zeleninových salátů, vhodná i do dresinků, dipů i pomazánek. Koření je hrubě drcené, aby si zachovalo výraznou chuť....
křen

křen

Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách i v kořeněné zelenině. Pokud smícháte mletý křen se...
kurkuma

kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako potravinové barvivo (obsahuje žluté barvivo...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také...
Sambal

Sambal

V Čechách se sambalu říká obvykle "ďábelské koření". Je to velmi ostrá směs koření původem ze Západní Indie. Hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky nebo k...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do paelly a k...
Ticinské koření

Ticinské koření

Pikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef, telecí koleno,...
Tzatziki

Tzatziki

Směs koření Tzatziki (Zaziki) používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu. Bylinky jsou namlety hruběji, takže v salátu působí zároveň...
Zatar

Zatar

Směs koření Zatar (Za'atar) je populární především v zemích severní Afriky a Blízkého východu, v Jordánsku, Libanonu, Sýrii nebo v Turecku. Tradičně se Zatar používá k...