Výsledek hledání textu pepř zele

Hledaný text pepř zele jsme našli v těchto produktech

bio koření: Pepř zelený BIOPepř zelený BIOZelený pepř v celku si uchovává svou přirozenou svěžest a jemně travnaté aroma, které se při vaření postupně rozvíjí. Jeho příjemná ostrost s lehkým citrusovým a...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Pepř zelený uzený BIOPepř zelený uzený BIOTento zelený pepř je mezi kořením skutečným skvostem. Díky uzení bukovým dřevem získává jemný kouřový tón, který doplňuje jeho přirozenou pikantnost, a překvapí vás...Skladem66 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Pepř sečuánský zelený celýPepř sečuánský zelený celýZelená varianta slavného sečuánského pepře z Číny umí v kuchyni pěkně překvapit. Na první přičichnutí vás osloví svěží citrusová vůně, která připomíná grapefruit. A...Skladem70 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Pepř zelený celýPepř zelený celýZelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlubší...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Pepř zelený mletýPepř zelený mletýZelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem. Není tak ostrý jako černý pepř, ale zato je svěží a...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Dárková sada Čajové kouzloDárková sada Čajové kouzloZažijte klid a krásu japonských zenových zahrad se šálkem jemného zeleného čaje obohaceného o květinové vůně, tropické ovoce i orientální koření. Tato kolekce vám...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku bio koření: Rooibos Chai Masála BIORooibos Chai Masála BIOTento Rooibos Chai Masála je organický čaj, který krásně skloubí sladké a kořeněné chutě. Je zajímavou a chuťově vynikající alternativou k tradičním čajům i kávě.Skladem69 Kč / 50 gVybrat balení bio koření: Maliny s mátouMaliny s mátouZelený čaj Sencha s nádherně svěží chutí máty s červenými malinami.Skladem70 Kč / 50 gVybrat balení bio koření: Malý BuddhaMalý BuddhaZelený čaj Sencha s chutí tropického ovoce s tóny koření. Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0...Skladem79 Kč / 50 gVybrat balení bio koření: Zelený čaj Chai Masála BIOZelený čaj Chai Masála BIOTento váýjimečný čaj spojuje svěží chuť zelených čajů Sencha a Chun Mee, které jsou známé svou jemnou chutí a bohatstvím antioxidantů, s exotickým kořeními jako je...Skladem84 Kč / 50 gVybrat balení bio koření: Aglio peperoncini BIOAglio peperoncini BIOKlasické pořekadlo říká, že v jednoduchosti je krása. A přesně to platí pro slavné spaghetti aglio, olio e peperoncini – klasiku z jižní Itálie, která se zrodila v...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Anýz celý BIOAnýz celý BIOKdyž otevřete sáček s anýzem a přivoníte, hned je vám jasné, že tohle nebude jen tak ledajaké koření. Sladká vůně, která připomíná lékořicové bonbony, je v...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Asijská rýže BIOAsijská rýže BIOPokud milujete asijskou kuchyni, s tímhle kořením si doma vykouzlíte jídla, co mají vůni exotických dálek, a z obyčejné rýže udělá ohňostroj chutí. Kořeněná rýže si...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Asijské bistro BIOAsijské bistro BIODíky této originální směsi koření dodáte svým pokrmům autentickou chuť asijské kuchyně, a to jednoduše a rychle, jako v pravém asijském bistru! Tato kořenící směs...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Barbecue Korea BIOBarbecue Korea BIOPopularita korejského grilování dávno překročila hranice této asijské země. V korejské kuchyni se na grilu nejčastěji setkáme s hovězím, vepřovým nebo kuřecím...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Barbecue kouřové BIOBarbecue kouřové BIOSpeciálně vyladěná směs koření s kouřovým aroma pro grilování všech druhů masa, ryb, ale na hranolky nebo pečené brambory. Smícháním této směsi koření s rajčatovou...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Bazalka BIOBazalka BIOBazalka je nepostradatelnou bylinkou středomořské kuchyně, která svou sladce kořenitou, lehce pepřovou chutí dokáže povznést jídlo na novou úroveň. Sušená bazalka...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Bramborák BIOBramborák BIOVyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Bylinkové máslo BIOBylinkové máslo BIOSměs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Česnek granulovaný BIOČesnek granulovaný BIOČesnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a drhnout pak ulepené prsty? Sušený granulovaný...Skladem52 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Cukety BIOCukety BIOToto koření na cukety je ideální směsí, která dodá této zelenině svěží a neodolatelnou chuť.Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Hořčice bílá celá BIOHořčice bílá celá BIOHořčičné semínko patří mezi nejnenápadnější, ale přitom nejvýraznější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností, která se...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Chili Con Carne BIOChili Con Carne BIOHluboká pánev plná fazolí, rajčat a masa mírně bublá, krásně voní exotickým kořením po celé kuchyni a láká k nabrání lžící přímo z hrnce. Tak přesně k tomu je...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Kajenský pepř mletý BIOKajenský pepř mletý BIOMožná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední pálivost (30 000–80 000 SHU) a příjemný kouřový...Skladem58 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Koriandr celý BIOKoriandr celý BIOCelá semínka koriandru jsou nenápadná, ale v kuchyni dovedou velké věci. Jakmile je nasucho opražíte, rozvoní se tóny pomerančové kůry, sladkého koření a...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Kurkuma BIOKurkuma BIOTato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Kuskus BIOKuskus BIOKuskus je tradiční severoafrická příloha z pšeničné krupice, která na talíři funguje podobně jako rýže nebo bulgur. Je rychle hotový, krásně nasákne chutě koření a...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Mozzarella s rajčátky BIOMozzarella s rajčátky BIOSměs bylinek a solného květu na salát z rajských jablíček a italského sýru Mozzarella. Stačí koření smíchat s olivovým olejem, nechat chvíli odležet a hotovou...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Opečené brambory kouřové BIOOpečené brambory kouřové BIOKoření vykouzlí z opečených brambor vynikající lahůdku s omamnou kouřovou chutí a vůní. Uzená sůl dává bramborám chuťově plný základ, ke kterému se připojuje...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Oregano BIOOregano BIOKdyž se řekne oregano, vybaví se nám italská kuchyně, vůně rajčatové omáčky a křupavé pizzy. Ale tahle voňavá bylinka toho umí v kuchyni mnohem víc. Skvěle si...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Ovocná pánev BIOOvocná pánev BIOOvocná pánev je jedinečná směs koření, která dodá vašim pokrmům z ovoce či zeleniny svěží a jemně kořeněnou chuť. Kombinace sladkého tonkového a javorového cukru s...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Pasta alla Romana BIOPasta alla Romana BIOV římské kuchyni platí, že chuť musí být jednoduchá, ale nezapomenutelná. Právě tohle pravidlo dodržují klasiky jako amatriciana, což je omáčka z rajčat, guanciale...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOBílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takže...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Pepř černý celý BIOPepř černý celý BIOČerný pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Pepř černý fermentovaný BIOPepř černý fermentovaný BIOFermentace čerstvého pepře v solné lázni nejen přirozeně konzervuje, ale také zjemňuje jeho strukturu, zachovává šťavnatost a výrazné aroma. Díky tomuto procesu se...Skladem68 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Pepř černý mletý BIOPepř černý mletý BIOJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Pepř kampotský černý BIOPepř kampotský černý BIOKampotský pepř není jen tak ledajaký pepř – je to opravdový šperk z kambodžské provincie Kampot. Už na první přičichnutí vás praští do nosu jeho bohaté aroma, které...Skladem64 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Pepř kampotský červený BIOPepř kampotský červený BIOKampotský červený pepř je jedinečný svým sytým odstínem a ovocnou chutí, která v kuchyni nenapodobitelně září. Na rozdíl od černého nebo bílého pepře má mírnější...Skladem98 Kč / 20 gVybrat balení bio koření: Růžičková kapusta BIORůžičková kapusta BIOMáte rádi růžičkovou kapustu, ale chcete jí dodat něco navíc? Tato směs koření na růžičkovou kapustu přináší zajímavou kombinaci chutí, která promění tuto zeleninu...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: Steak Smokehouse BIOSteak Smokehouse BIOTahle směs pepřového steakového koření rozhodně není nějaká tuctová kombinace běžných pepřů, ale je to splněný sen pro každého, kdo si rád pochutná na pořádném...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení bio koření: Tzatziki BIOTzatziki BIOŘekové mají spoustu skvělých věcí – nádherné pláže, antické památky, slunce téměř celý rok… ale hlavně mají tzatziki! Tento svěží jogurtový dip s česnekem a okurkou...Dočasně vyprodáno48 Kč / 40 g bio koření: Kufřík grilování kolem světaKufřík grilování kolem světaHledáte perfektní menší dárek pro milovníka grilování? Tento elegantní plechový kufřík obsahuje 8 různých směsí koření, které vášnivému mistru grilu umožní ochutnat...Skladem349 Kč / 1 ksDo košíku bio koření: Sada koření - GrilováníSada koření - GrilováníVýběrová degustační sada 12 koření na grilování v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně...Dočasně vyprodáno595 Kč / 1 ks bio koření: Sada koření - Chilli papričkySada koření - Chilli papričkyVýběrová degustační sada 12 kovovými kořenkami s různými druhy chilli papriček a chilli koření. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a...Skladem695 Kč / 1 ksDo košíku bio koření: Sada koření - Indická kuchyněSada koření - Indická kuchyněVýběrová degustační sada 12 koření indické kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní...Skladem595 Kč / 1 ksDo košíku bio koření: Sada koření na gin & tonicSada koření na gin & tonicDodejte svému oblíbenému ginu a koktejlům novou chuť přidáním výběrového koření. Stačí pár kuliček a váš nápoj získá elegantní a originální chuť přesně podle vašeho...Skladem149 Kč / 1 ksDo košíku bio koření: Sada koření na grilování - OrientSada koření na grilování - OrientOrient je plný magických chutí od aromatického kardamomu přes sladkou a teplou chuť skořice až po ostrý zázvor. Každé koření je klíčem k autentické chuti a vůni,...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku bio koření: Sada koření - Pepře celého světaSada koření - Pepře celého světaVýběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé...Skladem695 Kč / 1 ksDo košíku bio koření: Anýz celýAnýz celýAnýz je koření, které má sílu. Jeho aroma je sladké jako bonbón, ale přitom trochu štiplavé, s lehkým závanem lékořice a dotekem pepře. Hodí se k masu i do...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení bio koření: BazalkaBazalkaBazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hodí k rajčatům, česneku i olivovému oleji.Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení

Hledaný text pepř zele jsme našli v těchto článcích

Tip #47: Jak na nejlepší grilovací kořeníTip #47: Jak na nejlepší grilovací kořeníKdyž člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpálený gril a jde se na věc. A ono to funguje. Jenže jakmile grilujete častěji, začnete zjišťovat, že steaky chutnají pořád stejně, zelenina je tak trochu do počtu a kuřecí prsa...Pokračovat Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?Pokud jste někdy brouzdali světem grilování nebo BBQ receptů, je docela pravděpodobné, že jste narazili na tajuplné zkratky SPG, SPOG nebo SPPO.Pokračovat Tipy na nejlepší marinády na kuřecí masoTipy na nejlepší marinády na kuřecí masoKuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a péče, poděkuje vám tím nejlepším, co umí: šťavnatým masem, vůní a chutí, která může být stokrát jinak. Kuřecí maso ochotně nasává chutě, přizpůsobí se, a když se mu trochu pomůže, dokáže být nezapomenutelné.Pokračovat Kari marináda na kuřecí masoKari marináda na kuřecí masoKuřecí maso si s kari kořením skvěle rozumí. Je jemné, rychle nasákne chuť a nechá krásně vyniknout všechno, co do něj přidáte. Ať už chystáte kuřecí prsa, stehna nebo špízy na gril, kari marináda je osvědčený způsob, jak masu dodat šťavnatost, barvu a vůni plnou exotiky.Pokračovat Co je to suchý rub?Co je to suchý rub?Když se řekne marináda, většina lidí si představí mísu s olejem, česnekem a bylinkami, ve které se kousky masa koupou přes noc. Ale na grilovací scéně existuje ještě jedna zajímavá metoda, která má mezi mistry grilu své pevné místo: suchý rub (čte se „rəb“).Pokračovat Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibuleZa tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibuleČerná fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech našly cestu do kuchyní po celém světě. Pokud jste o nich dosud jen slyšeli, nebojte se je vyzkoušet – jejich chuť a všestrannost vás příjemně překvapí.Pokračovat 20 skvělých tipů na úžasné svařáky20 skvělých tipů na úžasné svařákyJsou věci, které k zimě prostě patří. Teplé ponožky, příjemná večeře a hrnek horkého svařeného vína, co zahřeje ruce i náladu. Jenže zatímco ponožky si člověk natáhne i poslepu, u svařáku se vyplatí trochu přemýšlet. Ne každé víno touží skončit ve vroucí lázni s hřebíčkem a ne každé koření má tu čest být v něm povařené.Pokračovat Jak rozdělujeme kořeníJak rozdělujeme kořeníKoření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného proutku přidají jídlu barvu, chuť i vůni. Ale co to vlastně koření je? Jednoduše řečeno, jedná se o různé části rostlin, které se používají k ochucení a dochucení jídel.Pokračovat Domácí barbecue omáčkyDomácí barbecue omáčkyJestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám".Pokračovat Domácí zabijačkové hodyDomácí zabijačkové hodyZapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte.Pokračovat Rozhovor: tipy na zahřívací zimní kořeníRozhovor: tipy na zahřívací zimní kořeníZima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejlepší kamarád, poslechněte si inspirativní povídání o zahřívacích schopnostech koření v pořadu Káva o čtvrté na Českém rozhlasu Dvojka, kde si moderátorka Patricie Strouhalová povídala s Míšou Schneedorferovou z našeho Království.Pokračovat Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světaPo Vánocích pěkně z lehka kolem celého světaVánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit. Nemusíte ale hned podstupovat různé drastické diety. Stačí, když zašátráme v kořenkách a budeme hledat koření, které pomáhá trávení a dodává jídlu lehkost.Pokračovat Husa na pomerančíchHusa na pomerančíchAž se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného.Pokračovat Inspirace cajunské a kreolské kuchyněInspirace cajunské a kreolské kuchyněPředstavovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující.Pokračovat Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenouTip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenouSnad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet receptů snad z celého světa. Obvykle je cibule jednou z prvních ingrediencí, kterou dáváme do hrnce nebo pánve a připravujeme tak podklad pro další vaření. Co se však stane, když zjistíme, že nám v kuchyni čerstvá cibule chybí?Pokračovat Tip #29: Objevte nové druhy pepřeTip #29: Objevte nové druhy pepřeV gastronomickém světě nenajdeme jen klasický černý, bílý nebo zelený pepř, ale můžeme se setkat s doslova desítkami dalších druhů tohoto nejslavnějšího koření. Experimentujte s pepřem sečuánským, malbarským, kampotským, dlouhým, kubebovým a dalšími.Pokračovat Tip #18: Přidejte koření do strouhanky na obalováníTip #18: Přidejte koření do strouhanky na obalováníAť už připravujete smažené kuře, obalované ryby nebo zeleninové lívanečky, přidejte koření přímo do směsi na obalování. Přidáním papriky, kajenského pepře, sušeného česneku nebo třeba směsi koření na hot wings umocníte celkový chuťový zážitek z každého křupavého sousta.Pokračovat Tip #14: Z koření na maso připravte marináduTip #14: Z koření na maso připravte marináduNěkdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenzivní směs koření typu dry rub – tedy suché koření vetřené přímo do masa. Ale pokud máte čas, stojí za to jít o krok dál a pěkně naložit maso do marinády.Pokračovat 20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně20 nejoblíbenějších koření italské kuchyněItálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel.Pokračovat Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyněHamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na celém světě, má fascinující a bohatou historii a ještě bohatší možnosti jeho přípravy a ochucení.Pokračovat Koření na pečené kuřeKoření na pečené kuřeI když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý prostor zkoušet různé koření a experimentovat s novými chutěmi. Existuje mnoho různých druhů koření, které se skvěle hodí na pečené kuřátko, a které nám pomůže připravit opravdovou kulinářskou lahůdku.Pokračovat Indický nápoj lassí (slaná varianta)Indický nápoj lassí (slaná varianta)Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem roku 1000 před naším letopočtem a z dnešního pohledu se dá označit jako nejstarší recept na „smootie“.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Salát Caprese - italský luxus na talířiSalát Caprese - italský luxus na talířiSvěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří typickou barevnou paletu Caprese salátu, bývá ozdobou nejedné zahradní párty.Pokračovat Vše o českém kmínuVše o českém kmínuKmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej používají maminky společně s fenyklem při kojení.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Italská zálivka na zeleninový salátItalská zálivka na zeleninový salátItálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na zeleninový salát v italském stylu.Pokračovat Které koření je nejlepší v roce 2025?Které koření je nejlepší v roce 2025?Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference. Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa.Pokračovat Kardamom, vládce orientuKardamom, vládce orientuKardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním semínek kardamomu čistili zuby a Řekové i Římané jej používali jako parfém.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat SambalSambalSambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou krevety, šalotka, pórek a palmový cukr. Chilli papričky, které jsou základem sambalu, se do Indonésie dostaly až v 16. století s Portugalci. Sambal ale existoval již stovky let předtím.Pokračovat Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicíSeveroindické pikantní smažené kuře s pískavicíKdyž otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno. Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek.Pokračovat Kuře po cajunskuKuře po cajunskuCajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se francouzští osadníci vydali do Nového Skotska v Kanadě. Když roku 1755 odmítli přislíbit věrnost britské koruně, byli deportování do bažinatých oblastí Louisiany ve Spojených státech.Pokračovat Jihoafrická chakalakaJihoafrická chakalakaKdyž se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat Dýňová polévka s Garam MasálouDýňová polévka s Garam MasálouI když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století. Datum vzniku dýňové polévky je přesně 1. ledna 1804. Ten den obyvatelé Haiti společně vytvořili tuto jedinečnou polévku na oslavu své nezávislosti na francouzských kolonistech.Pokračovat 14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilováníJarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu nenahraditelnou chuť čerstvě grilovaného masa, ryb, zeleniny nebo i ovoce. Aby to naše grilování ale nebylo tak fádní, pojďme objevit nové chutě a překvapit rodinu a naše přátele exotikou s kořením z celého světa.Pokračovat Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemKuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemBylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů. Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13.Pokračovat Balkánská  Pljeskavica s AdžikouBalkánská Pljeskavica s AdžikouPljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v Bosně. Jako koření můžeme do pljeskavice přidat např. Adžiku, které má svou domovinu v Abcházii a byla vymyšlena z docela kuriózních důvodů.Pokračovat Čevapčiči s bulharskou ČubricouČevapčiči s bulharskou ČubricouNa masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národní jídlo a že jen oni mají ty nejlepší a pravé čevapčiči. A pravdu budou mít tak trochu všichni, protože čevapčiči na Balkáně rozšířili během nadvlády Turků za osmanské říše povstalecké skupiny Hajduků.Pokračovat Šafránové rizotoŠafránové rizotoKdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do Itálie již asi nezjistíme, zato však víme, že od 15. století je sever Itálie největším producentem rýže v Evropě.Pokračovat 10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte domaRozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat Krůtí prsa na pepřiKrůtí prsa na pepřiPro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa.Pokračovat Královský roštěnec na pepřiKrálovský roštěnec na pepřiTento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.Pokračovat Pepř je král kořeníPepř je král kořeníVe starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru Makedonskému, který nám toto černé zlato do Evropy přivezl a Marco Polovi, který ho poprvé popsal. Do nemilosti se pepř dostal pouze jednou, a to pro podezření, že podporuje tělesné žádosti.Pokračovat Boules OrientalesBoules OrientalesNejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky.Pokračovat Španělské rudé perlyŠpanělské rudé perlyV tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny. S kvalitní sladkou španělskou paprikou nemusí být žádná návštěva nečekaná. Právem se bude hrdě hlásit do základní sestavy domácího týmu koření. Používá se pouze ve studené kuchyni, aby nezhořkla.Pokračovat Halászlé - maďarská rybí polévkaHalászlé - maďarská rybí polévkaKdyž se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a tentokrát si uvaříme jiné tradiční maďarské jídlo - Halászlé, nebo-li rybí polévku (halász- ryba, léves - polévka). Základem této polévky je kapr, sumec nebo candát.Pokračovat Velká papriková revoluceVelká papriková revolucePodle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l. na území Mexika. Kryštof Kolumbus, který ji považoval za drahý černý pepř, si papriku přibalil cestou z Nového světa a díky španělským a portugalským mořeplavcům se pak sladká paprika během 15.Pokračovat Testování černých pepřůTestování černých pepřůMinulý týden nás oslovila redakce Černých ovcí, zda by s námi mohli natočit krátké povídání o pepřích, jejichž kvalitu testoval časopis dTest. Samotné testování se týkalo baleného mletého a celého černého pepře, především na obsah škodlivých látek a množství piperinu dle vyhlášky 331/1997 Sb.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

koření: Piri-PiriPiri-PiriPikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na kuřecí nebo rybí maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: SumahSumahSumah je malý červený zázrak ze sušených plodů škumpy koželužské, který dokáže jídlu dodat svěží kyselost bez citronu nebo octa. Arabská, turecká i libanonská...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: Saturejka drcenáSaturejka drcenáSaturejka je příjemná bylinka, která má výraznou, pikantně pepřovou chuť a krásně doplní nejen luštěninová jídla, ale i maso, zeleninu a sýry. Její aromatická síla...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Orientální kořeníOrientální kořeníToto Orientální koření je jemně pikantní směs, která dodá vašim pokrmům charakteristické aroma a chuť inspirovanou kuchyněmi Blízkého a Středního východu. Kombinace...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Vanilka mletá UgandaVanilka mletá UgandaVanilka je královnou sladkých pokrmů, a pokud hledáte bohatou, plnou chuť, ugandská mletá vanilka je to pravé. Má výrazné čokoládové a smetanové tóny, které ji...Skladem110 Kč / 10 gVybrat balení koření: Pepř kubebovýPepř kubebovýPlody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich slupka zčerná. Ovšem na rozdíl od...Skladem37 Kč / 10 gVybrat balení koření: Pepř sečuánský celýPepř sečuánský celýSečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti nejde o plod pepřovníku, ale o tobolky keře...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř dlouhýPepř dlouhýDlouhý pepř je výraznější bratranec klasického černého pepře, ale s jedinečným aromatickým profilem. Jeho chuť je nejen ostrá a kořenitá, ale zároveň příjemně...Skladem37 Kč / 10 gVybrat balení koření: Tandoori MasálaTandoori MasálaStačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali lahodný pokrm, který je uvnitř křehký s...Skladem54 Kč / 30 gVybrat balení koření: PaellaPaellaSměs nejen na španělskou paellu, ale na další pokrmy s rýží, na ryby, maso, rizoto, dušenou zeleninu, těstoviny a zeleninové saláty.Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: ChimichurriChimichurriArgentinská mírně ostrá směs koření a zeleniny, která se používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrové...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pizza alla ToscanaPizza alla ToscanaToskánská kuchyně miluje jednoduchost. Zdejší gastronomie čaruje s intenzivní vůni bylinek a česneku, které dokonale propojí s dalšími základními ingrediencemi. A...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: ZvěřinaZvěřinaAť už si chystáte pekáč na srnčí, jelení nebo pořádný kus divočáka, každá zvěřina si zaslouží koření, které ví, s čím má tu čest. Tato směs koření na zvěřinu staví...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika sladká maďarskáPaprika sladká maďarskáMaďarská paprika je legendou evropské kuchyně. Žádný jiný druh papriky nedodá guláši, polévkám nebo domácím klobásám takovou chuť a barvu. A tato konkrétní paprika...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Aglio peperonciniAglio peperonciniItalské středně ostré koření na špagety i jiné těstoviny, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo do marinád na grilované maso.Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kari thajskéKari thajskéSilně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř česnekovýPepř česnekovýTato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám. Též jí můžete...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paštikové kořeníPaštikové kořeníKoření a bylinky k domácí přípravě paštik, která vám usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli a všechny kořenící ingredience ve správném poměru.Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: AsadoAsadoTato směs je ideální pro grilování masa, zejména hovězího, kde se plně rozvine bohatost chutí. Kromě červeného masa je výborná i na grilované ryby a...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Grilovací koření AmazoniaGrilovací koření AmazoniaAmazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pepře...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kešu celé naturalKešu celé naturalKešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako blahodárné antidepresivum. Jsou bohaté...Skladem59 Kč / 100 gVybrat balení koření: Pařížský pepřPařížský pepřSměs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z hovězího,...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: Koření na sýry à la FranceKoření na sýry à la FranceSměs bylinek a červeného pepře je vhodná především na zrající a nakládané sýry.Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: Spaghetti bologneseSpaghetti bologneseŠpagety po boloňsku jsou fenomén a můžeme se vsadit, že právě teď někdo někde chystá pořádnou várku spaghetti bolognese. A není divu, protože tahle rajčatová omáčka...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: SambalSambalVelmi ostrá směs koření, původem ze Západní Indie, která se hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky nebo k zelenině. Dobře se vyjímá na stole vedle...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Ryby KlasikRyby KlasikSměs bylinek a koření k úpravě sladkovodních i mořských ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Garam MasálaGaram MasálaLegendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bylinkové másloBylinkové másloBylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety nebo i jen tak na chleba či brambory.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Biftekové kořeníBiftekové kořeníTato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak. Stačí maso...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bambova bylinková sůlBambova bylinková sůlKořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Gulášové koření AngulaGulášové koření AngulaDíky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a...Skladem40 Kč / 50 gVybrat balení koření: Pomerančová kůra mletáPomerančová kůra mletáPoužití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle svěží chuť užít kdykoliv, bez nutnosti mít...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř sečuánský mletýPepř sečuánský mletýSečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keře žlutodřevu peprného, které mají jemně...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř růžový (červený) celýPepř růžový (červený) celýRůžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů a lehce nasládlé chuti. Na rozdíl od černého...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř černý mletýPepř černý mletýJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pepř černý celýPepř černý celýČerný pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kajenský pepř mletýKajenský pepř mletýJe to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se někdy píše také cayennský nebo kayenský) vznikl...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pepř bílý citrónovýPepř bílý citrónovýPepřově nakyslá chuť se skvěle hodí nejen na všechny druhy grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo pštrosí steaky. Kombinace...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř bílý mletýPepř bílý mletýBílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi. Má příjemně hřejivý nádech a...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř bílý celýPepř bílý celýCelý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř barevnýPepř barevnýKlasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: OreganoOreganoJakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrnc a...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření celéNové koření celéTyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Muškátový květ mletýMuškátový květ mletýMuškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma.Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: KurkumaKurkumaKurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu.Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr mletýKoriandr mletýKoriandr patří mezi ten typ koření, který hned všechno rozvoní. Jeho jemně sladká chuť s citrusovým podtónem krásně zapadne do sladkých i slaných receptů od perníku...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: KoprKoprTyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: ČernuchaČernuchaČernucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mírně nahořklou a lehce pikantní chuť, která...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice bílá mletáHořčice bílá mletáMletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný prášek se rychle spojí s tekutinami a okamžitě...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice bílá celáHořčice bílá celáHořčičné semínko patří mezi ta nejnenápadnější, ale zároveň nejúčinnější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností a je...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení

Hledaný text pepř zele jsme nalezli v těchto kategoriích

Jednodruhové koření Koření na marinády Koření italské kuchyně Koření indické kuchyně Koření francouzské kuchyně Koření orientální kuchyně Koření na omáčky Koření severoamerické kuchyně Koření na steaky Koření latinskoamerické kuchyně Bio koření Koření na ryby Koření na saláty Koření na drůbež Koření na grilování Koření na vegetariánská jídla Koření na pečené maso Koření na dipy a salsy Koření balkánské kuchyně

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.