Pepř černý Malabar (tygří) / Koření

Černý pepř z indické oblasti Malabar je po celém světě rovněž známý pod názvem tygří pepř. To, že se v této oblasti Indie rovněž pěstuje další slavný pepř Tellicherry, dokládá, o jak významný region pěstování pepře jde. Díky své kvalitě je pepř z Malabaru oblíbený ve všech kuchyních po celém světě.

Malabarský pepř je velmi aromatický s příjemnou ostrostí a jemným ovocným aroma. Jeho lehce zemité chuťové tóny jsou ideální buď na přímé ochucení pečeného a grilovaného masa podrcením v mlýnku nebo na marinování. Jemná ostrost tohoto pepře z Malabaru se chuťově skvěle potkává i se sýrovými a dalšími omáčkami. Kromě slané kuchyně se však rovněž používá při dochucování sladkých pokrmů a dezertů z karamelizovaného ovoce nebo do džemů.

Datum minimální trvanlivosti 20. 8. 2029
Země původu Indie
Černý pepř nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se černý pepř s oblibou používá
 
Na co se černý pepř většinou používá