Koření na opečené brambory kouřové BIO

Brambory pečené do křupava, zlatavé okraje a vůně, která vás přenese na venkovský dvorek, kde se ve staré troubě pekly ty nejlepší brambory, co jste kdy jedli. Tahle směs vám udělá z každé pečené brambory malý svátek. Smažená cibulka a uzená paprika s uzenou solí zajistí kouřový základ, který pepř a česnek doplní o pikantní chuť. Sušená rajčátka a citronová kůra k nim přidají svěží tóny, které krásně doplňuje rozmarýn, majoránka, libeček, pažitka a petržel. Zkrátka dokonalý koncert pro každého milovníka pečených dobrot.

Na co všechno se koření hodí?

Tahle směs umí mnohem víc než jen brambory. Hodí se ke všem pokrmům, kde chcete křupavost, sytou chuť a dotek kouře.

  • Opečené brambory a hranolky – Posypte je hned po dopečení, když jsou ještě horké. Koření se krásně rozvoní a přilne na povrch. Výsledek? Neodolatelné.
  • Zapečené gnocchi – Přidejte k nim smetanu, sýr, zeleninu a posypte touto směsí koření. Kouřová vůně a bylinky z nich udělají dokonalé jídlo jako z venkovské italské kuchyně.
  • Pečená zelenina – Koření na brambory funguje skvěle i na cuketu, dýni, mrkev i batáty. Jen zakápnout olejem, okořenit a šup do trouby.
  • Slaná granola – Jestli rádi zkoušíte nové chutě, zkuste dát tohle koření na domácí slanou granolu. Hotová granola je ideální jako posypka na krémovou polévku nebo do salátu.
  • Vaječné pokrmy – Funguje výborně do omelety, míchaných vajec nebo jen tak na sázená vejce.
  • Polévky a luštěninové směsi – Dodejte trochu kouřového nádechu hráškovému krému, čočkové polévce nebo zeleninovým eintopfům.

Tip na závěr

Zkuste brambory před pečením smíchat s kapkou hořčice, trochou oleje a tímto kořením. Nejenže krásně chytnou barvu i chuť, ale vůně z trouby přitáhne celou rodinu do kuchyně dřív, než zazvoní minutka. A jestli milujete přílohy s mimořádnou chutí, zkuste i naše kouřové koření na hranolky.

Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Pokud máte čas a chuť si s bramborami trochu pohrát, smíchejte koření s olivovým olejem a lžičkou dijonské hořčice, nechte pár minut odležet a pak v této voňavé směsi obalte nakrájené brambory. Ještě než je dáte do trouby, můžete přihodit pár snítek rozmarýnu nebo pár stroužků česneku ve slupce. A kdyby náhodou zbylo, druhý den chutnají studené možná ještě líp než čerstvé.
 
Složení koření na brambory
Datum minimální trvanlivosti 1. 5. 2026
Země původu Německo