Koření na bylinkové máslo BIO

Když se máslo potká s bylinkami a kořením, vznikne dokonalá kombinace, kterou můžeme použít na mnoho způsobů. Ať už ho namažete na čerstvý chléb, necháte rozpustit na steaku nebo použijete na grilovanou zeleninu, tahle směs dodá máslu svěží bylinnou chuť a jemně kořeněný nádech.

Směs na bylinkové máslo je namíchaná z petržele, cibule a černého pepře, takže máslo bude mít vyváženou chuť s lehce pikantním zakončením. Skvěle se hodí na horké maso, ryby, zeleninu, ale i do pomazánek nebo salátových dresinků.Tato směs je namíchaná tak, aby byla dokonale vyvážená – obsahuje i přesné množství soli, takže máslo není třeba dál dochucovat. Stačí koření smíchat s máslem a nechat odležet. Pokud ale raději solíte podle sebe, podívejte se na naši variantu koření na bylinkové máslo bez soli.

Jak použít koření na bylinkové máslo?

Tato směs bylinkového koření je skvělým pomocníkem nejen na máslo, ale i do dalších receptů:

  • Bylinkové máslo na steaky a ryby – Smíchejte koření s máslem a nechte odležet, pak položte na horké maso a nechte rozpustit.
  • Na pečenou a grilovanou zeleninu – Máslo s kořením přidejte k pečeným bramborám, cuketě nebo dýni.
  • Do pomazánek – Koření vmíchejte do tvarohu, ricotty nebo smetanového sýra pro lehkou a svěží chuť.
  • Na čerstvé pečivo – Hotové bylinkové máslo je skvělé na opečenou bagetu, toast nebo domácí chléb.
  • Do salátů a dresinků – Přidejte trochu koření do olivového oleje a vytvořte jednoduchý a lahodný dresink.

Bylinkové máslo na steaky, ryby a zeleninu

Pro dokonalý výsledek nechte máslo změknout, smíchejte ho s touto směsí a nechte odležet, aby se chutě krásně propojily. Na steaky a ryby se nejlépe hodí, když ho položíte na horké maso těsně před servírováním. Na pečenou zeleninu doporučujeme máslo přidat ihned po vytažení z trouby, aby se krásně rozpustilo a zvýraznilo chuť pokrmu.

Jak s kořením pracovat?

Máslo utřete dohladka, smíchejte s 2–3 lžícemi tohoto koření a nechte v lednici alespoň hodinu odležet. Pokud ho chcete použít na steaky, tvarujte ho do válečku, nechte ztuhnout a pak nakrájejte na plátky.

Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Pokud chcete ještě výraznější chuť, zkuste do másla přidat stroužek pečeného česneku. Stačí ho rozmačkat vidličkou, smíchat s máslem a touto směsí a máte luxusní máslo třeba na pečené maso nebo bagety. Pečený česnek ztratí svou ostrost a získá jemně sladkou, krémovou chuť, která se krásně spojí s bylinkami. Skvěle se hodí i jako pomazánka na topinky nebo do teplých sendvičů.
 
Složení BIO bylinkového másla
Datum minimální trvanlivosti 31. 7. 2027
Země původu Česká republika
Bylinkové máslo nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se bylinkové máslo s oblibou používá
 
Na co se bylinkové máslo většinou používá