Koření na tzatziki BIO

Řekové mají spoustu skvělých věcí – nádherné pláže, antické památky, slunce téměř celý rok… ale hlavně mají tzatziki! Tento svěží jogurtový dip s česnekem a okurkou je základem řecké kuchyně a najdete ho téměř u každého jídla. Ať už si dáte souvlaki, gyros nebo grilovanou zeleninu, vždycky k tomu patří pořádná porce tzatziki.

A právě bylinky a koření dělají tzatziki tím, čím jsou. Tato směs koření kombinuje kopr, oregano a petržel, tedy ty správné bylinky, které tzatziki dodávají autentickou řeckou chuť. Kvalitní Tellicherry pepř dodává jemnou pikantnost a jemná sůl Fleur de Sel, která patří mezi nejlepší soli na světě, zajistí dokonale vyváženou chuť. Stačí tedy koření smíchat s jogurtem, okurkou a olivovým olejem – a máte na stole dokonalý řecký dip.

Jak koření na tzatziki použít?

  • Do domácích tzatziki – Smíchejte koření s řeckým jogurtem, nastrouhanou okurkou a olivovým olejem.
  • Do dresinků a salátů – Skvělé do jogurtových zálivek nebo k dochucení okurkového salátu.
  • Do řeckých marinád – Koření je také perfektní s olivovým olejem, citronovou šťávou a česnekem.
  • Na hranolky! – Ano, Řekové si tzatziki dávají i k hranolkům. Pokud jste to ještě nezkusili, tak věřte, že tahle kombinace vás dostane.

Tato směs koření je ideální pro milovníky tradičního tzatziki s koprem. Pokud ale kopr není vaše oblíbená bylinka, vyzkoušejte naši druhou směs koření na tzatziki, která obsahuje místo kopru osvěžující mátu.

Tip na dokonale krémové tzatziki

Aby měl dip ještě bohatší chuť, zkuste okurku po nastrouhání osolit a nechat pár minut vypotit. Poté ji důkladně vymačkejte, aby neředila jogurt, a teprve pak ji smíchejte s kořením, česnekem a olivovým olejem.

Složení bio koření na tzatziki
Datum minimální trvanlivosti 1. 9. 2026
Země původu Německo
Tzatziki nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se tzatziki s oblibou používá
 
Na co se tzatziki většinou používá