Tahle směs pepřového steakového koření rozhodně není nějaká tuctová kombinace běžných pepřů, ale je to splněný sen pro každého, kdo si rád pochutná na pořádném šťavnatém steaku s výjimečnou chutí.
Kromě černého pepře, který zajišťuje klasickou pikantní kořeněnost, v této směsi objevíme i delikátní zelený pepř vyuzený na bukovém dřevě. Ten nás tak překvapí nečekanou kombinací čerstvé svěžesti a jemné kouřové vůně.
Bobulky růžového pepře přidají svůj ovocný dotek, který krásně ladí s datlovým cukrem, který při grilování lehce zkaramelizuje a vytváří dokonalý nasládlý kontrast s pepřovou pikantností. A to jsme ještě nezmínili uzenou cibuli, která celé směsi propůjčuje jemné, nasládlé tóny pečené cibulky z grilu. Jemné solné květy Fleur de Sel zvýrazní všechny chutě a petrželka přidá trochu zelené svěžesti na závěr.
Tohle koření se skvěle hodí nejen na steaky na pánvi i na grilu, ale i na žebra, vepřovou krkovici, grilovaný sýr nebo třeba do domácího hamburgeru. Koření výborně funguje i v masových marinádách, kde díky datlím vytvoří jemně sladký kontrast. A když ho přidáte na grilovanou zeleninu nebo do zeleninového salátu s kousky masa, překvapí vás, jak univerzální tato směs koření je.